Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι "εθνικοί κίνδυνοι" που απειλούν να μεταβάλουν ψήφους βουλευτών...

Βουλευτές έχουν αρχίσει να δηλώνουν ότι παρά την απόφασή τους να μην ψηφίσουν υπέρ της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, μπορεί ν΄ αλλάξουν γνώμη αν υπάρξει “εθνικός κίνδυνος”.

Αυτός προς το παρόν φαίνεται ότι έχει να κάνει με την οικονομία της χώρας. Το Χρηματιστήριο κατέρρευσε και χθες, τα σενάρια για “ελληνική έξοδο από το ευρώ” αρχίζουν και διαχέονται από συγκεκριμένα ΜΜΕ του εξωτερικού κι όλα θυμίζουν το 2011. Μπορεί αυτή η “κατρακύλα” της οικονομίας των αριθμών να οδηγήσει βουλευτές να αλλάξουν απόφαση και να ψηφίσουν "ναι" σε νέο Πρόεδρο; Δύσκολο.

Ο άλλος εθνικός κίνδυνος στον οποίο πάει το μυαλό όλων μας έχει να κάνει με τον διαρκή κίνδυνο από την Τουρκία. Η οποία κάθε μέρα κάνει ότι μπορεί για να θυμίζει ότι είναι εκνευρισμένη. Ο Ερντογάν δηλώνει ότι θα στήσει πλατφόρμα στην κυπριακή ΑΟΖ, η τουρκική δικαιοσύνη μας… απειλεί με έρευνα και δίκη για αεροσκάφος F-16 ,που έχασαν οι Τούρκοι πριν από 18 χρόνια και θέλουν να “χρεωθούμε” την κατάρριψή του. Κι έπεται συνέχεια...

Μπορεί ο εθνικός κίνδυνος να προέλθει από τα ελληνοτουρκικά;
Νομίζουμε όχι. Ακόμη κι αν υπάρξει όξυνση και κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας. Σε καμία σοβαρή χώρα του κόσμου οι πολιτικές αντιπαραθέσεις και οι διεργασίες δεν επιβάλλονται από τους… γείτονες. Η ό,ποια πολιτική αντιπαράθεση δεν σημαίνει ότι διχάζει τις πολτικές δυνάμεις έναντι οποιουδήποτε "εθνικού κινδύνου". Και είναι καιρός νομίζουμε σε ορισμένα πράγματα τουλάχιστον να σοβαρευτούμε.

Εδώ και αρκετές ημέρες γράφουμε ότι αυτή την περίοδο της πολιτικής ρευστότητας καλό θα είναι να έχουμε αυξημένη την προσοχή μας στις κινήσεις της Τουρκίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πορευόμαστε στο εσωτερικό με βάση τα… κέφια της Άγκυρας.
Ίσως κάποιοι στο εσωτερικό της χώρας να “βολεύονται” με αυτή την λογική. Αλλά δεν είναι ασφαλώς η πλειοψηφία. Αν η Τουρκία προβεί σε οποιαδήποτε "παρασπονδία" είμαστε πανέτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε.

Η Ελλάδα διαθέτει σύστημα Εθνικής Άμυνας και ασφάλειας. Ακόμη και τις περιόδους που η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας χαρακτηρίζεται από αστάθεια.

Συνεπώς καλό θα είναι και άπαντες οι βουλευτές μας να είναι πιο προσεκτικοί και συνετοί στην “επίκληση εθνικών κινδύνων”. Οι οποίοι και συνειρμούς προκαλούν και ιδέες βάζουν.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, ο καθένας τους είναι ελεύθερος να αποφασίσει ό,τι θέλει να ψηφίσει και να υποστηρίξει την άποψή του.

Στις 29 Δεκεμβρίου θα γνωρίζουμε αν θα συνεχίσει τον βίο της η παρούσα κυβέρνηση ή θα πάμε σε εκλογές για να εκλέξουμε νέα.
Ότι θα είναι έτσι κι αλλιώς σημαντικές εκλογές λόγω της οικονομίας είναι γνωστό.
Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια “δραματοποίησης” προκαλεί προφανώς ερωτηματικά.

Πηγή OnAlert

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]