Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με την Ελλάδα που «υπακούει στον Ηράκλειτο και τον Μακρυγιάννη»

Tου Στέλιου Παπαθεμελή

Για 6 ολόκληρα χρόνια το ανάλγητο δίδυμο Μέρκελ – Σόιμπλε και το όλον ευρωιερατείο, μας χρησιμοποιούν ως πειραματόζωο. Πειθήνιοι οι κυβερνώντες υπέκυψαν σε όλους τους εκβιασμούς. Και την ώρα που προσδοκούσαν και διαφήμιζαν μιαν ελάχιστη ανάσα, τους αντιμετωπίζουν με ακόμη πιο αδυσώπητη σκληρότητα. Είναι η μοίρα των «προθύμων», όταν λήξει η αποστολή τους. Τους πετάνε σαν στιμμένη λεμονόκουπα.
Μακάρι να εισακουόταν ο νηφάλιος Krugman που αποφαίνεται μετά λόγου γνώσεως ότι «η κακή συμπεριφορά που έχει οδηγήσει την Ευρωζώνη στα σημερινά προβλήματα δεν εντοπίζεται στην Ελλάδα, στην Ιταλία ή στη Γαλλία, αλλά στη Γερμανία» (N.Y. Times /30/11/2014).
Είναι η ίδια αιώνια Γερμανία που δύο φορές στον 20ο αιώνα βύθισε ενόπλως την ανθρωπότητα στο αίμα και τώρα, καθώς βλέπει την λαϊκή εξέγερση σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, με την κατακόρυφη άνοδο Λεπέν, Γκρίλο, Podemos, Φάρατζ και φυσικά Τσίπρα, επιχειρεί με όπλο την οικονομική ασφυξία να πνίξει εν ψυχρώ την Ελλάδα προβάλλοντάς την ως φόβητρο στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς. Ειδικά η δήλωση της Μαρίν Λεπέν ότι θα βγάλει την Γαλλία από την Ευρωζώνη προαναγγέλΛει το τέλος της (υποτιθέμενης) Ενωμένης Ευρώπης. Σίγουρα η Μέρκελ υπολογίζει σε ρόλο Ιφιγένειας την Ελλάδα για να σώσει εαυτήν και μιαν ανάπηρη Ευρώπη που θα την υπηρετεί.
Θα αποδείξουμε ότι πλανάται πλάνην οικτράν;

Οι τροϊκανοί εγκάθετοι των τοκογλύφων μας σπρώχνουν στον απόλυτο εξευτελισμό. Επιβάλλεται ένα ΟΧΙ, σύσσωμου του πολιτικού κόσμου στο τελεσίγραφο τους. Το έθνος αυτό επέζησε, αναγεννήθηκε και μεγαλούργησε όταν τα παλληκάρια του απαντούσαν «μολών λαβέ».

Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας: Όλα τα ‘χαμε, ο φερετζές μας έλειπε!

Ο Νταβούτογλου το ναρκοθέτησε προκαταλαμβάνοντας ότι θα συζητήσει για «συνεκμετάλλευση». Όμως ο ενεργειακός πλούτος Ελλάδος – Κύπρου ανήκει σε Ελλάδα - Κύπρο. Τελεία, παύλα.

Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα περιφερειακά ερείσματα τα οποία προέκυψαν στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου. Πολύ περισσότερο ότι οι συνήθεις ύποπτοι υπερατλαντικοί «φίλοι» μας νίπτουν τώρα τας χείρας των «για να μην χειροτερέψουν» τις σχέσεις τους με τον υπερφίαλο σουλτάνο που θα τους υποδεχθεί σε λίγο ως πρόεδρος των G20.

Ο Νταβούτογλου στην Αθήνα ωσάν να μην τρέχει τίποτε.
Ο Αττίλας κατακρεουργεί 40 χρόνια την Κύπρο, και εισβάλλει στον ενεργειακό πλούτο της.
Casus belli, διαρκής έμπρακτη αμφισβήτηση της κυριαρχίας Ελλάδος – Κύπρου.
Όλα καλά!...
Ο «χότζας» έρχεται σημαιοφόρος της διαβόητης «συνεκμετάλλευσης» και προκαλεί ακόμη περισσότερο με την προπέτειά του, συνοδευόμενος από το υπουργικό του συμβούλιο να περιοδεύσει «ιδιωτικώς » στην ελληνική Θράκη, όπως στα Κατεχόμενα…
Ελπίζουμε να μη συμβεί το αποτρόπαιον.

Η τραγωδία μας είναι ότι εδώ δεν υψώνεται σχεδόν καμία φωνή, ούτε εξ αριστερών, ούτε εκ δεξιών. Εγγίσαμε μήπως τα όρια εθνικής άνοιας;

Αλλά υπάρχουν δύο Ελλάδες είχε πει άλλοτε ο Οδυσσέας Ελύτης (συν τοις άλλοις, σ. 253):
«Αυτή που εξαναγκάζεται και τους ίδιους τους υπηκόους της να καταπονεί και σ’ ένα διεθνή χορό μεταμφιεσμένων να μετέχει με το φόρεμα της Ευρωπαίας (διάβαζε: Αμερικάνας). Και υπάρχει η άλλη που εξακολουθεί να υπακούει στον Ηράκλειτο και τον Μακρυγιάννη». Για να καταλήξει: «Η πρώτη μπορεί να καταλυθεί μια μέρα. Η δεύτερη, ακόμη κι αν μείνει χωρίς υπόσταση, ποτέ. Τουλάχιστον εγώ γι’ αυτήν υπάρχω».
Και εμείς, ποιητή, γι΄αυτήν υπάρχουμε και την θέλουμε ακέραιη και ισχυρή.
Σεβαστή από φίλους και προπαντός εχθρούς …

Δεν μας εγγίζει το ανήκουστον του αντιπροέδρου μας στο Turkish TV – CINE 5 «όχι μόνον ένα τζαμί αλλά και η οθωμανική κληρονομιά στην Ελλάδα είναι μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς» (sic!)
Θου Κύριε, φυλακήν τω στοματί του!

Πηγή "Κυριακάτικη KontraNews"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]