Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συντριβή

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Τα αποτελέσματα της χθεσινής πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας συνιστούν πλήρη συντριβή της κυβέρνησης και της πολιτικής την οποία με πάθος επί τόσο καιρό εκτελεί και υπερασπίζεται.

Ετσι, η χθεσινή ψηφοφορία δημιουργεί πλέον μία νέα πραγματικότητα.

Επί αυτής, υπάρχουν δύο δρόμοι τους οποίους θα μπορούσε να ακολουθήσει ο κυβερνητικός συνασπισμός:

Ο πρώτος δρόμος είναι να επιμείνει στη ρητορική του τρόμου, στα εκβιαστικά διλήμματα, στην προσπάθεια που έκανε και στις διπλές εκλογές του 2012, όταν ο πρωθυπουργός από αρχηγός του «Όχι», το οποίο επί δύο χρόνια υπηρέτησε και το οποίο τον έφερε στην εξουσία, έγινε ξαφνικά ο εκτελεστής του «Ναι» και της τυφλής υποταγής στη γερμανική πολιτική στην Ελλάδα – «Ουδείς αναμάρτητος» είπε τότε μιλώντας στο Βερολίνο...

Αυτός ο δρόμος είναι πλέον απολύτως αδιέξοδος: κάθε εβδομάδα που θα τον ακολουθεί η κυβέρνηση, θα χάνει και ένα κομμάτι από το ποσοστό που της έχει απομείνει. Επιπλέον, είναι δρόμος θεσμικά επικίνδυνος.

Ο δεύτερος δρόμος είναι να διευκολύνει τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα και να το πράξει γρήγορα.

Τώρα το τι σημαίνει αυτό, εύκολα μπορούν να το βρουν μόνοι τους. Αρκεί να θέλουν να βοηθήσουν, επιτέλους, τη χώρα, η οποία, περισσότερο από ποτέ και από οτιδήποτε άλλο, χρειάζεται σήμερα ένα μεγάλο αρραγές εθνικό μέτωπο έτοιμο να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία του Βερολίνου, η οποία καταφθάνει.

Μακάρι, οι άνθρωποι αυτοί, να καταλάβουν, έστω και τώρα το σφάλμα τους, και να βοηθήσουν αληθινά αυτό τον τόπο στον πολύ δύσκολο πλην απολύτως απαραίτητο εθνικό αγώνα που νομοτελειακά έχει μπροστά του...

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]