Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν μία «γλάστρα» απειλεί μία χώρα…

Είναι να απορεί κανείς πως καταφέραμε να καταστήσουμε την εκλογή ενός προσώπου σε αξίωμα που έχει καθαρά διακοσμητικό ρόλο, όπως αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε μείζον πολιτικό ζήτημα το οποίο απειλεί μάλιστα να αποτελειώσει την ήδη παραπαίουσα οικονομία μας!

Το Σύνταγμά μας είναι τόσο μυωπικό και παρωχημένο, ώστε δυναμιτίζει μόνο του την πολιτική σταθερότητα απαιτώντας ευρεία συναίνεση 180 βουλευτών για να αποφασιστεί ποιος θα διαμένει για τα επόμενα 5 χρόνια στο Προεδρικό Μέγαρο…
Για να υπογράφει χωρίς την παραμικρή αντίρρηση όλα τα έγγραφα που φέρνει μπροστά του η εκάστοτε κυβέρνηση…
Για να παρίσταται σε δοξολογίες και παρελάσεις ως τιμώμενο πρόσωπο, και να ακούει τα κάλαντα από τους Κρητικούς βρακοφόρους τα Χριστούγεννα.
Και ίσως που και που να βγάζει και έναν δεκάρικο λόγο για το πόσες κρυφές δυνάμεις και αντοχές έχουμε ως λαός, για το ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή και θα τα καταφέρουμε, ή για το πόσο καλή δημοκρατία έχουμε.

Όπως συμβαίνει συχνά σ' αυτή τη χώρα της έλλειψης μέτρου, ενώ παλεύουμε να διασχίσουμε κολυμπώντας τον ωκεανό κινδυνεύουμε να πνιγούμε τελικά σε μια κουταλιά νερό.

Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον της πολιτικής ζούγκλας, αναφύονται γλάστρες (παντός τύπου και είδους), που είναι ικανές να χρησιμοποιηθούν ως όπλα εκβιασμού για την χώρα. Χώρα ή χώρος, που υποβάλλεται σε κάθε είδους πειθαναγκασμό (ελέω προθύμων πολιτικών και κονδυλοφόρων που χειραγωγούν το «πόπολο»), που φτάνει μάλιστα έως και την «συμβουλή» αποφυγής των εκλογών, επειδή αυτές απειλούν την χώρα (να βγει κάποιος, παρακαλώ, να διευκρινίσει τον τύπο της απειλής, αλλά και την προέλευσή της, για να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι εχθροί μας).

Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ότι οι γλάστρες που διακοσμούν την δημοκρατία, ενίοτε μπορούν να απειλήσουν το Σύνταγμα της χώρας, φυσικά για το… καλό εκείνων που κερδοσκοπούν εις βάρος της. Και εάν η χώρα (βλ. πρόθυμοι πολιτικοί και λοιπά παπαγαλοειδή εργολάβων, τραπεζιτών και ξένων συμφερόντων) υποκύψει στον εκβιασμό, τι κερδίζει; Κερδίζουμε άλλον ένα χρόνο τον Σαμαρά πρωθυπουργό. Δώρο ο Βενιζέλος…! Δηλαδή, κερδίζουμε την παράταση ύπαρξης και λειτουργίας μίας πολιτικής συντεχνίας που μας κατέστρεψε και συνεχίζει με εγχειρίδιο (βλ. Μνημόνιο) την καταστροφική της ύπαρξη… Κερδίζουμε την βεβαιότητα της καταστροφής μας, την ασφάλεια της ανελευθερίας μας αντί των κινδύνων που περιέχονται σε μία άρνησή μας να ακολουθήσουμε τις εντολές εκείνων που έχουν ομολογήσει ότι έκαναν λάθος (στο πρόγραμμα διάσωσής μας) και μας κατέστρεψαν, αλλά εμείς οφείλουμε να υπακούσουμε στο λάθος τους για να οδηγηθούμε στην καταστροφή μας.
Ειλικρινά, αν στο "ντεκόρ" υπήρχαν και φούρνοι, η εικόνα θα ήταν περισσότερο ειλικρινής…

Τι συμβαίνει λοιπόν;
Που βρισκόμαστε και που οδηγούμαστε ως χώρα;
Είναι δυνατόν μία γλάστρα (ή και περισσότερες), να απειλεί μία χώρα; Ή μήπως η γλάστρα υπάρχει για να κρύβει την ζούγκλα που υπάρχει πίσω της;
Γελοιότητα, επικινδυνότητα ή κάτι πολύ περισσότερο που πρέπει άμεσα να προσδιοριστεί;

ΥΓ: Όταν μία γλάστρα απειλεί την σταθερότητα μίας χώρας, τότε τρεις ή περισσότερες γλάστρες τι μπορούν να κάνουν;




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :


  1. Νομίζω ότι έχουμε χάσει το νόημα των λέξεων και των ειρμό των σκέψεων μας, αλλά και της κοινής λογικής, ισχυριζόμενοι τα ίδια που ισχυρίζονται οι Ολετήρες που μας κυβερνούν προκειμένου να μην χάσουν τα σκήπτρα (και την κουτάλα) της εξουσίας τους. Το ζήτημα εδώ δεν είναι το πρόσωπο. Το ζήτημα εδώ δεν είναι η γλάστρα. Το ζήτημα εδώ είναι ότι, με αφορμή την επιλογή της καινούριας γλάστρας, έχομε την ευκαιρία να απαλλαχτούμε από τους ολέθριους κυβερνήτες μας, μια ώρα αρχύτερα.

    Μια γλάστρα, λοιπόν, δεν απειλεί απαραίτητα την σταθερότητα μίας χώρας,μπορεί να γίνει και η ευκαιρία για την απελευθέρωση της χώρας αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]