Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η γελοιότητα της Αθήνας απέναντι στα Σκόπια συνεχίζεται...

Μπορεί η γελοιότητα να γίνει τρόπος ζωής αλλά και παραχάραξης της ιστορίας; Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι απολύτως θετική. Κι εμείς θα προσθέταμε πως η γελοιότητα μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα όρια (ή τις "κόκκινες γραμμές) που ορίζονται με απόλυτη σαφήνεια σε ευνομούμενα κράτη και σε χώρες που διαθέτουν ελάχιστα ψείγματα αυτοσεβασμού και αυτοπροστασίας. Σύμφωνα, όμως, με όσα συμβαίνουν, η μηδενική σοβαρότητα και η ελαστικότητα των "κόκκινων γραμμών" τείνουν να εγκαθιδρυθούν ως "πυλώνες" ύπαρξης και λειτουργίας του Ελληνικού κράτους ή, οτιδήποτε αντιστοιχεί σε αυτό που μέχρι σήμερα αποκαλείται "Ελλάδα".

Τα Σκόπια αναγνωρίζουν τον ιστορικό ρόλο του βουλγαρικού VMRO

Του Vladislav Perunović
Αποκλειστικού Ανταποκριτή μας στα Σκόπια


Το VMRO – DPMNE οδήγησε την κυβέρνηση του FYROM να ανοίξει ένα μουσείο στις 20/12/2014 που είναι αφιερωμένο στους ιστορικούς ηγέτες του VMRO, τους Τοντόρ Αλεξάντροβ (1881-1924) και Ιβάν “Vance” Μιχαήλοβ (1896-1990) οι οποίοι και οι δύο με τα δικά τους λόγια εξέφρασαν σαφέστατα ότι ήταν εθνικά Βούλγαροι.
Μάλιστα ο Μιχαήλοβ σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Μπόρις Βιζίνσκι από τα Σκόπια στο σπίτι του στη Ρώμη, στην εξορία, το 1989 με τον πιο σαφή τρόπο επιβεβαίωσε ότι είναι «Βούλγαρος από τη Μακεδονία». Σ.Σ. ότι ο Μιχαήλοβ ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης των κομιτατζήδων του VMRO το χρονικό διάστημα 1924 – 1934.

Το μουσείο στο Νόβο Σέλο (τμήμα της πόλης Στριπ στο ανατολικό FYROM, όπου και οι δύο προαναφερόμενοι γεννήθηκαν) εκθέτει τα κέρινα ομοιώματά τους, καθώς και αναμνηστικά από άλλους μαχητές του VMRO. Το μουσείο εγκαινιάσθηκε από την Ελισαμπέτα Καντσέκα – Μιλέβσκα, Υπουργό Πολιτισμού του FYROM και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Νικολά Γκρουέφσκι.


Πρέπει να τονιστεί ότι αυτοί οι δύο ιστορικοί ηγέτες του VMRO σε αντίθεση με άλλους (που ισχυρίζονταν ότι η «Μακεδονική» εθνικότητα είναι η προέκταση της μεταγενέστερης προκατειλημμένης ερμηνείας μερικών ενεργειών και λόγων) ήταν σαφώς αναγνωρισμένοι ως Βούλγαροι εθνικιστές, ακόμη και στην κομμουνιστική ιστοριογραφία του FYROM και της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Επίσης, ο Ιβάν Μιχαήλοβ άφησε πολλές ιστοριγραφικές, ακόμη και αυτοβιογραφικές, εκδόσεις στις οποίες είναι σαφής όσον αφορά τον Βουλγαρισμό του και τη Βουλγαρική εθνική συγγένεια του Σλαβικού πληθυσμού του FYROM.



Έκθεση "Μακεδονικών" εκθεμάτων στην Παλαιά Βουλή
Κι ενώ τα Σκόπια μέσω της συγκεκριμένης εννέργειας αναγνωρίζουν έμμεσα την ισχυρή ιστορική ύπαρξη βουλγαρικών στοιχείων και δεσμών εντός της ΠΓΔΜ, στην Ελλάδα οι... υπεύθυνοι προφανώς έχουν χάσει πλήρως την αίσθηση της σοβαρότητας των αποφάσεών τους και προχώρησαν στην υλοποίηση έκθεσης (στους χώρους της Παλαιάς Ελληνικής Βουλής) να εκθέτουν φωτογραφίες από το Μουσείο των Σκοπίων, το οποίο αναγράφεται ως  «Αρχαιολογικό μουσείο Μακεδονίας, Σκόπια»!!!
Η έκθεση με τίτλο «Imagining the Balkans» η οποία συντονίστηκε υπό την αιγίδα της UNESCO και με την υποστήριξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ιστορίας, επικεντρώνεται στο 19ο αιώνα και αναμφίβολα θα την επισκεφτούν πολλοί Έλληνες και ξένοι.
Οι δε ιθύνοντες, έδωσαν μια εξίσου προκλητική απάντηση όταν ορισμένα άτομα διαμαρτυρήθηκαν για τις επιγραφές: 
«Η έκθεση είναι διεθνής και θα πάει και στις άλλες βαλκανικές χώρες και η Παλαιά Βουλή είναι υποχρεωμένη από την συμφωνία που έχει να αναφέρει τα Σκόπια ως Μακεδονία και τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες»
Δηλαδή τα Σκόπια κατόρθωσαν να χρησιμοποιούν το κτίριο της Βουλής μας για την επίτευξη των στόχων τους την παραχάραξη της ιστορίας μας και καθιέρωση της χρήσης του ονόματος που μας υπέκλεψαν; Το Υπουργείο μας των Εξωτερικών...; 

Είναι δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι κάνει  αγώνα για το εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, διαμαρτυρώμενη προς τρίτες χώρες, όταν η ίδια ανέχεται μέσα στο κτίριο της Βουλής μας την προβολή του «Αρχαιολογικού Μουσείου Μακεδονίας, Σκόπια»;

Αρχηγός Κομιτατζήδων: Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Βουλγάρων και "Μακεδόνων"
Στα ερωτήματα αυτά απαντά, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο η ελληνική κυβέρνηση, οι θέσεις της οποίας τείνουν να υπερκαλύπτονται από αυτές των Σκοπίων!!!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον (παρά τις όποιες αναφορές στην "Μακεδονία" και τον "Μακεδονισμό") για την όμοια εθνικότητα μεταξύ Βουλγάρων και Σκοπιανών, προκύπτει και από συνέντευξη του Ivan Mihajlov (εντεταλμένος του Τίτο για υλοποίηση του "Μακεδονισμού"), ο οποίος διετέλεσε αρχηγός των "Κομιτατζήδων" στην περίοδο μεταξύ 1924 - 1934, στην οποία δηλώνει ευθαρσώς πως "Βουλγαρία και Σκόπια είναι ένα και το αυτό".


Επειδή είναι γνωστή και καταγεγραμμένη ιστορικά η μετέπειτα "δράση" των "Κομιτατζήδων" εντός της Ελλάδας, μήπως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά την πιθανότητα κάποιοι από αυτούς να παρέμειναν πίσω και οι απόγονοι ή "ομοϊδεάτες" τους να βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά εντός του Ελληνικού κράτους;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]