Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύριε Σαμαρά, το «Σιμπιλίδης» σας θυμίζει κάτι;

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν τραγική φάρσα. Η χθεσινή αποκάλυψη – βόμβα που έγινε και η οποία αφορούσε την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Χαϊκάλη, μας θύμισε την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην οποία ενεπλάκη άμεσα ο τότε βουλευτής της «Πολιτικής Άνοιξης» κ. Σιμπιλίδης, ο οποίος με την παραίτησή έριξε την τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη (έχασε την δεδηλωμένη) η οποία εξαναγκάστηκε να οδηγηθεί σε εκλογές, στις οποίες η ΝΔ συνετρίβη από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αρχηγός της «Πολιτικής Άνοιξης» ήταν ο κ. Σαμαράς και, εμμέσως πλην σαφώς, είχε κατηγορηθεί από το σύνολο των στελεχών και των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ως ο κυρίως υπεύθυνος της πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και επαναφοράς στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Όμως, ποιος ήταν ο κ. Σιμπιλίδης και πως συνέβησαν τότε εκείνα τα γεγονότα;
Πέρα από τις ό,ποιες δημοσιογραφικές καταγραφές, o κ. Σιμπιλίδης ήταν ένα εκλεκτό στέλεχος της ΝΔ και πολύ καλός φίλος του Αντώνη Σαμαρά (ο οποίος όμως εκπαραθυρώθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά τους χειρισμούς του στο "Μακεδονικό"). Εμείς σημειώνουμε, επιπλέον, πως η σύζυγος του κ. Σιμπιλίδη ήταν αδερφή της συζύγου του στελέχους και μετέπειτα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, αλλά και περιφερειάρχη Κεντρικού Αιγαίου κ. Παναγιώτη Σαλτούρου, πατέρα του νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Σαλτούρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Συμπιλίδης, προσπάθησε να επανέλθει στην πολιτική ζωή του τόπου θέτοντας υποψηφιότητα με την ΝΔ στις εκλογές του 2012 με τις φήμες να κάνουν λόγο για στήριξη του Αντώνη Σαμαρά. Η απόσυρση της υποψηφιότητας υπήρξε άμεση, καθώς υπήρξε γενικότερη κατακραυγή, υπενθυμίζοντας ότι η μνήμη παραμένει ζωντανή, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν με «σφουγγάρι» να τη σβήσουν.

Προφανέστατα, πολλές μνήμες πρέπει να ανέσυρε ο νυν πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μέσα από την απόπειρα χρηματισμού – εξαγοράς του κ. Χαϊκάλη.
Αλλά, φυσικά, εμείς πιστεύουμε πως όλα αυτά είναι απλώς συμπτώσεις. Επικίνδυνες μεν, συμπτώσεις δε… που όμως, όλως τυχαίως, απειλούν με πτώση (ή και συντριβή) την κυβέρνηση του πρώην αρχηγού της ΠΟΛ.ΑΝ. και νυν αρχηγού της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχοντας απωλέσει πλήρως την ψυχραιμία του, άρχισε να μιμείται τον Ταγίπ Ερντογάν, καταθέτοντας μηνύσεις...

Τελικά, η ιστορία όταν έχει κέφια κάνει θαύματα, και ενίοτε εκδικείται με ιλαροτραγικό τρόπο…
Όμως, και η λήθη των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας (στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά), είναι τελικά ο κύριος παράγοντας που στέλνει το κόμμα τους στη λήθη της ιστορίας.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]