Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προς υπ. Παιδείας: Αυτό το αίσχος ποιος θα το ελέγξει;

Προσωπική μας άποψη: Εάν είναι να στείλουμε τα παιδιά μας να τα «διδάξουν» τέτοιοι (αν)εγκέφαλοι, καλύτερα να μεταναστεύσουμε. Εάν επόμασταν φυσιολογικό κράτος, οι εμπνευστές αυτής της κατάπτυστης έκθεσης ιδεών – πλύσης εγκεφάλου προς μαθητές, θα έπρεπε να ελεγχθούν άμεσα, τη δε ποινή που εμείς θα προτείναμε την αφήνουμε στη φαντασία του καθένα.

Εάν το υπουργείο Παιδείας δεν έχει να σχολιάσει απολύτως τίποτα, να απευθυνθείτε εκεί με σχετικό ερώτημα, εάν η χώρα σχολάσει. Οι παρακμιακοί αυτοί τύποι που γράφουν όλες αυτές τις βλακείες (υποκειμενική άποψη), μπορούν να κρατήσουν τις ιδέες τους για τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους. 

Ο φορολογούμενος ΔΕΝ πληρώνει τον κάθε θολοκουλτουριάρη για να μεταλαμπαδεύει τα στερεότυπά του στα δικά μας παιδιά, αλλά του υπαγορεύει τι θα διδάξει. Γέμισε η χώρα «αντιστασιακούς» και «ανθρωπιστές», αν όμως ο Ρωμανός βγει και την κοπανήσει σαν τον Χριστόδουλο Ξηρό, αυτοί θα γελάνε σα χάνοι.

Τα έχουμε όλα παρεξηγήσει… Κοινός ποινικός είναι ο Ρωμανός, είτε τους αρέσει είτε όχι. Ό,τι και να του συνέβη ΔΕΝ θα γίνει εξαίρεση ειδικά σε αυτόν επειδή το ζητούν οι «αγωνιστές» ηθικοί αυτουργοί ενδεχομένως της συμπεριφοράς του. Κι όποιος δεν καταλαβαίνει τη φωτογραφία, στόκος είναι, πάνω στη σπάτουλα. 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΧΑΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ε’ ΕΛΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: 

Στις 6 Δεκέμβρη του 2008 ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ξεψύχησε από σφαίρες αστυνομικού στην αγκαλιά του παιδικού του φίλου Νίκου. 

Ο έφηβος Νίκος, ο Νίκος Ρωμανός, διάλεξε ένα δικό του προσωπικό τρόπο να συγκρουστεί με ένα κράτος δολοφόνων, που τροφοδοτείται από μια κοινωνία απάθειας, αδιαφορίας και συνενοχής. Ταυτόχρονα, εξαντλώντας τα περιθώρια που παρέχει το σκληρό, ταξικό σύστημα εκπαίδευσης, που εμείς οι καθηγητές και οι γονείς σας αντιμετωπίζουμε μαζί σας, ο Νίκος έγινε φοιτητής.

Από τον Φλεβάρη του 2013, που συνελήφθη για ληστεία στον Βελεβενδό Κοζάνης, επανηλειμένα βασανίστηκε, κακοποιήθηκε βάναυσα από τους ανθρωποφύλακες συναδέλφους του δολοφόνου του φίλου του, του Αλέξη. 

Όλο αυτό το διάστημα της φυλάκισης και των κακοποιήσεων, ο Νίκος αρνήθηκε να προσκυνήσει. Κράτησε ψηλά το κεφάλι, αντιστάθηκε, έφτυσε στα μούτρα τους βασανιστές του και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, που φτάνουν μέχρι και τον «αγωνιστή» Πρόεδρο της σημερινής «Δημοκρατίας». 

Για τον λόγο αυτό, το κράτος των δολοφόνων τον τιμώρησε με έναν ακόμα τρόπο, που παραβιάζει τους ίδιους του τους νόμους: Του στέρησε το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές άδειες, μην αφήνοντάς του την παραμικρή χαραμάδα ανάσας στις απάνθρωπες συνθήκες που ζει. Ούτε αυτή η τιμωρία τον τσάκισε. Από τις 10 του Οκτώβρη ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο στοιχειώδες δικαίωμά του στη μόρφωση.

Έτσι, το κράτος των δολοφόνων αποφάσισε, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του φίλου του Αλέξη, να οδηγήσει και τον Νίκο στο θάνατο, απορρίπτοντας την αίτησή του. 

Η στάση του κράτους απέναντι στον Νίκο Ρωμανό, συμβολίζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη στάση του Συστήματος, που αυτό το κράτος εκπροσωπεί, απέναντι στη σημερινή νεολαία, σε εσάς, στα παιδιά μας: 

Το ίδιο κράτος που δολοφόνησε τον Αλέξη, που βασανίζει και οδηγεί στον θάνατο το Νίκο, είναι το κράτος που κλείνει σχολεία, που απολύει δασκάλους, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες. Το κράτος των Τραπεζιτών και των «τραπεζών θεμάτων», που επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στα όνειρα και στις ανάγκες σας, οδηγώντας σας στην ανεργία, σε μια ζωή μίζερη και χωρίς δικαιώματα, με σκυμμένο κεφάλι.

Είναι το ίδιο το κράτος, που σας κλείνει πονηρά το μάτι, με τους ένστολους υπάλληλους ή συνεργαζόμενους ναζί νταήδες του λέγοντάς σας: «Αν θέλεις να έχεις κάποιες πιθανότητες σωτηρίας, γίνε το ίδιο βάρβαρος με εμάς». 

Εμείς οι καθηγητές της Ε΄ ΕΛΜΕ θεωρούμε ότι, άσχετα από τη γνώμη που ο καθένας μπορεί να έχει για τις προσωπικές επιλογές αντίστασης του Νίκου Ρωμανού, η αφαίρεση των μορφωτικών του δικαιωμάτων είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανατραπεί. Απαιτούμε άμεση αποκατάσταση των δικαιωμάτων αυτών. Στεκόμαστε στο πλάι κάθε μαθητή μας, που διεκδικεί, φτάνοντας να θυσιάσει ακόμα και τη ζωή του, το αυτονόητο δικαίωμα στη γνώση και στη μόρφωση.

Φίλοι μαθητές, βοηθήστε να σωθεί ο Νίκος και να κερδίσει το στοιχειώδες ίδιο με το δικό σας δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή. Η αλληλεγγύη για τη σωτηρία της ζωής του Νίκου είναι αγώνας και για τη δική σας ζωή και μόρφωση.

Όταν η Τυραννία είναι Νόμος, η εξέγερση δεν είναι απλά ο τρόπος ζωής, που έχει το περισσότερο νόημα. Όπως διδάσκουν ο Αρμόδιος και ο Αριστογείτονας, γίνεται ΚΑΘΗΚΟΝ.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλό θα είναι όλοι αυτοί οι κύριοι να κάνουν την αυτοκριτική τους, επειδή έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το χάλι στην παιδεία μας. Αν ήθελαν συνειδητοποιημένους πολίτες θα άφηναν ελεύθερα τα παιδιά να επιλέξουν τα ίδια και δεν θα προσπαθούσαν να τα "μαντρώοσουν" ιδεολογικά δημιουργώντας συμπλέγματικούς πολίτες.
    Ο κος Ρωμανός είναι ενήλικας και καλό θα είναι να δεχθεί και τις συνέπειες των πράξεων του...Να υποθεσω ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα επιβίωσης και γι΄ αυτό λήστεψε την τράπεζα. Υπεύθυνοι για την ανατροφή, το ήθος, τις αξίες, την προσωπικότητα κ.λπ. των παιδιών είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, άρα μερίδιο ευθύνης για τις επιλογές του ενήλικα κου Ρωμάνου πρωτίστως έχουν οι γονείς του. Το κακό είναι ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα χρησιμοποιήθηκαν από τα κόμματα για να γίνουν καθεστώς χωρίς να τα προφυλάξετε από τους πολιτικούς.

    Αυτό το "Βελεβενδό" πού βρίσκεται, στην Κοζάνη πάντως όχι, όταν αναφερόμαστε σε μήνες δεν λέμε "10 του Οκτώβρη", αλλά 10 Οκτωβρίου. Για το μόνο που συμφωνω στο κείμενο είναι τα εισαγωγικά για τον δανειστή της ροζ βίλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]