Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Ως άλλος Σίσσυφος η Ελλάδα, δεν μπορεί να φτάσει στην κορυφή"

Όπως ο Σίσσυφος, έτσι και η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να φτάσει στην κορυφή του λόφου, αναφέρει ο αναλυτής Patrick L Young στο πρακτορείο Russia Today.

Τονίζει χαρακτηριστικά ότι οι «τοξικές» επιδράσεις του ευρώ ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες για μια σημαντική ελληνική ανάκαμψη από την ύφεση. Ο ίδιος εκτιμά πως το πρόβλημα με την πολιτική είναι πως «τελικά, αυτό στο οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή είναι η οικονομία, ωστόσο «στο τέλος, cash is the king», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η ΕΕ είναι αποφασισμένη να διαπρέψει σε μια κίνηση όπου οι πολιτικές τάξεις δεν έχουν απλώς βάλει τα κεφάλαια τους στην άμμο, «αλλά έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στους ψηφοφόρους για να αγνοήσουν την βαρύτητα των αριθμών. Οι συνεχιζόμενες μη βιώσιμες δαπάνες μαζί με τα ανεπαρκή φορολογικά έσοδα, απλώς αψηφούν την κοινή λογική».

«Σε ό,τι αφορά την οικονομία, οι κυβερνήσεις της ΕΕ είναι ενωμένες στην ψευδαίσθηση: δεν έχουν κανένα πρόβλημα, ήδη από την αρχή». Όπως εκτιμά ο αναλυτής, μπορεί οι Βρυξέλλες να θεωρούν ότι η ελληνική οικονομία έχει «θεραπευτεί» μετά από μια μεγάλη (και άκρως βαρετή) συζήτηση για τους τρόπους αποπληρωμής των δανείων προς την τρόικα. «Η δυσάρεστη αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα κρέμεται στην ευρωζώνη από μια κλωστή, που γίνεται θηλιά και σφίγγει καθημερινά γύρω από το λαιμό κάθε πολίτη».

Αφήνοντας κατά μέρος την τρέχουσα διαδικασία για την εκλογή προέδρου και τις δηλώσεις σχετικά με αυτή, «που μπορεί να επισπεύσουν μια έξοδο από το ευρώ», έχει περάσει η στιγμή που «δεν επρόκειτο για τίποτα άλλο παρά για καθαρό μαζοχισμό από την πλευρά της τρόικας, να φυλακίσει τους Έλληνες μέσα στην πιο τέλεια μηχανή παραγωγής φτώχειας στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική οικονομική κατάσταση είναι φρικτή. «Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η αναιμική ανάκαμψη του 2014 μπορεί να φθάσει τον μέσο όρο της ΕΕ προ 2008 (του 2%), θα χρειαστούν 13 χρόνια ώστε η οικονομία να ανακάμψει και να φθάσει το επίπεδο του 2008, και πιθανώς δύο δεκαετίες για να βρεθούν δουλειές για τους ανέργους. Εναλλακτικά, η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να αιμορραγεί και να δει το χρέος της να συσσωρεύεται, καθώς η θηλιά του ευρώ στραγγαλίζει το κράτος».

Ο αναλυτής εκτιμά ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα ξέσπασμα από την κυβέρνηση, για να σταματήσει τη συνεχιζόμενη προσάρτησή της από την ΕΕ, καθώς οι Βρυξέλλες διατηρούν την μάταιη προσπάθεια να διατηρήσει το απερίσκεπτο project του ευρώ.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μονοπάτι για να ανοικοδομήσει την οικονομία της, ιδιαίτερα τις εξαγωγές και τις θέσεις εργασίας. Η Αθήνα πρέπει να εγκαταλείψει την πρόσοψη της ευρωπαϊκής ενότητας που την εξαθλιώνει, ή να ρισκάρει τη συνεχιζόμενη καταστροφή του εθνικού ιστού της. Η επιδίωξη της ευρωζώνης για το ελληνικό οικονομικό μαρτύριο, αντιστοιχεί σε σύγχρονη δημοσιονομική βαρβαρότητα».

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]