Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: «Θέλετε δεν θέλετε, οι μαθητές θα μαθαίνουν οθωμανικά»

Σκοπός είναι η αποκατάσταση των δεσμών με τις «ρίζες της χώρας»

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η διδασκαλία στα σχολεία της οθωμανικής γλώσσας θα είναι υποχρεωτική, απορρίπτοντας οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος, λέγοντας ότι σκοπός αυτής της απόφασης είναι η αποκατάσταση των δεσμών με τις «ρίζες της χώρας». «Ρωτούν: "Θα πρέπει να μάθουμε τί είναι γραμμένο σε στις ταφόπλακες;". Η ιστορία βρίσκεται σε αυτές τις ταφόπλακες. Μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη αδυναμία από αυτό; Η αλλαγή από την οθωμανική γλώσσα ισούται με σφάξιμο του ίδιου μας του λαιμού. Είναι καταστροφή για το έθνος, που διέθετε ανώτερα επιστημονικά προσόντα, έχασε τη σοφία του» δήλωσε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι τα οθωμανικά δεν είναι ξένη γλώσσα».

Ο Κεμάλ Ατατούρκ κατήργησε την οθωμανική γλώσσα που χρησιμοποιούσε το αραβικό αλφάβητο, αντικαθιστώντας το με το λατινικό. Ο Ερντογάν τώρα θέλει να επανεισάγει τη διδασκαλία της οθωμανικής γλώσσας στα σχολεία, προκαλώντας την οργή των κοσμικών στοιχείων της χώρας, που υποστηρίζουν ότι ο τούρκος πρόεδρος προωθεί όλο και περισσότερο την ισλαμική ατζέντα. «Υπάρχουν εκείνοι που δεν θέλουν αυτή τη διδασκαλία. Αυτός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος. Είτε τους αρέσει είτε όχι η οθωμανική γλώσσα θα διδάσκεται και θα μαθαίνεται σε αυτή τη χώρα. Αυτή η θρησκεία έχει έναν προστάτη. Και αυτός ο προστάτης θα προστατεύσει τη θρησκεία μέχρι το τέλος του κόσμου» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος σε εκδήλωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων.

«Όπως γνωρίζετε καλά το κενό που έχει αφήσει η θρησκεία στη Δύση, γέμισε από φαινόμενα που η μεγάλη πλειοψηφία τα έχει ανάγει σε θρησκεία, όπως ο εκσυγχρονισμός, ο καπιταλισμός, το χρήμα, η τεχνολογία, η μόδα ακόμη και η επιστήμη. Πολλές μουσουλμανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, δυστυχώς, έχουν αντιγράψει τις συγκρούσεις μεταξύ της εκκλησίας και του κράτους, της εκκλησίας και της επιστήμης, όπως έχουν αντιγράψει και άλλα στοιχεία ως μέρος της διαδικασίας δυτικοποίησης» συμπλήρωσε.

Σχόλιο ιστολογίου: Σύμφωνα με τις εξελίξεις, αλλά και την ισλαμική προσωπικότητα - ατζέντα του τούρκου προέδρο, η Τουρκία βυθίζεται προς το Ισλάμ, αλλά και, μεταλλάσσεται σε Οθωμανική χώρα...! Δηλαδή, ο Ερντογάν διαγράφει τη λέξη "Τουρκία" (και όλα τα παράγωγά της), ισχυριζόμενος μάλιστα πως είναι η ρίζα του κακού, η κύρια αιτία της κατάπτωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας... Οι αντιδράσεις που υπάρχουν, ενδέχεται να κλιμακωθούν, αφού προσβάλλεται το πρόσωπο - ήρωας της Τουρκίας, ο ίδιος ο Κεμάλ Ατατούρκ, τον οποίο ο Ερντογάν δεν αμφισβητεί απλά, αλλά και τον κατηγορεί ως κύριο υπεύθυνο της εξαφάνισης του οθωμανικού μεγαλείου... Είναι προφανές πως ο Ταγίπ Ερντογάν αισθάνεται αρκετά ισχυρός (μετά τις διώξεις όλων των μη αρεστών) για να επιχειρήσει την κάθετη αλλαγή προς το πολιτικό Ισλάμ. Θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον η αντίδραση των στρατιωτικών (ο τουρκικός στρατός αποτελεί την κύρια μορφή του Κεμαλισμού στην Τουρκία) το επόμενο διάστημα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]