Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Δημοκρατία πεθαίνει, ζήτω η Μπανανία

«Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι, για εσάς, εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε»
Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)
Καταφέραμε να έχουμε την Δημοκρατία της Κρυφής Κάμερας.
Με την διαφθορά σε τέτοια επίπεδα στην πολιτική ζωή, η κάμερα είναι πλέον απαραίτητο… «αξεσουάρ».

Είμαι 80% υπέρ του να βρίσω όπως τους αξίζει και να φάω μπαν… και 20% κατά. Θα «ενεργοποιήσω» το 20%.

Συγνώμη, αλλά… για ποια πολιτική σκηνή συζητάμε;
Η πολιτική σκηνή έχει βυθιστεί στο τέλμα της ανυποληψίας.

Ο πολιτικός βίος της χώρας εκτός από… ηλίθιος είναι εξαιρετικά αμαρτωλός, διαπλεκόμενος, σκοτεινός.
Δεν επιδέχεται ΚΑΜΙΑΣ σοβαρής ανάλυσης ή κριτικής.

Η σήψη είναι απόλυτη. Δοσοληψίες απίστευτες, σκοτεινά αλισβερίσια… και οι κρυφές κάμερες να «ρολλάρουν» καταγράφοντας κάθε βρώμικη στιγμή της ελεεινής και ανήθικης πολιτικής σκηνής.
Ο ένας καταγράφει τον άλλον.
Και… δώστου η διαφθορά, και… δώστου οι «κάμεραμαν».
Τι να λέμε… Μπορούμε να μιλάμε πλέον για την απόλυτη παρακμή.
Αναρωτιέμαι αν τελικά αξίζει τον κόπο να γράψει κανείς έστω και δύο λέξεις για αυτά που συμβαίνουν αφού είναι αδιαμφισβήτητο πως αυτοί οι άνθρωποι κακοποιούν συστηματικά την καθημερινότητα μας. Το ότι καθόμαστε και σχολιάζουμε πολύ είναι.

Ο πολιτικός κόσμος αυτής της χώρας είναι σε ελεύθερη πτώση.
Η απαξίωση είναι απόλυτη. Έχει απαξιωθεί εντελώς από τις πράξεις όλων αυτών που ασχολούνται με αυτή.
Ποιον να πρωτοπιάσεις;
Ποιον να πρωτοβρίσεις;
Ποιον να πιστέψεις;
Από αυτούς περιμένουμε να σχεδιάσουν και να οργανώσουν την νέα Ελλάδα;
Σε αυτούς εναποθέτουμε τις ελπίδες μας;

Έχουμε την εκλογή του ΠτΔ, η οποία είναι μία ύψιστη στιγμή για το πολίτευμα.
Αφού λοιπόν εξευτελίσαμε τον ρόλο του προέδρου, του «ρυθμιστή του πολιτεύματος», του «ανώτατου άρχοντα» και τον μετατρέψαμε σε μπιμπελό, σε διακοσμητικό στοιχείο… τώρα ξεφτυλίσαμε παντελώς ακόμα και αυτήν την διαδικασία της εκλογής του.

Η πολιτική σκηνή της χώρας βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ανυποληψία. Είναι τελειωμένη. Δεν υπάρχει… Δεν μιλάμε πια για το χαμένο της κύρος. Μιλάμε για το ΕΛΑΧΙΣΤΟ επίπεδο που ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Μαζεύτηκαν προχθές τα κανάλια όλου του κόσμου να δουν τι θα γίνει στην Μπανανία και κατέγραψαν την απιστευτότερη δήλωση του βουλευτή που ψηφίζει με ποσόστωση την οποία και «ενεργοποιεί» επιλεκτικά…
Και λες «μα, είναι δυνατόν;»
Λίγες ώρες μετά ακούμε άλλα, χειρότερα, για κακουργηματικές πράξεις, που κάνουν τα προηγούμενα να μοιάζουν πταίσματα και σαστισμένοι, δεν ξέρουμε πια που ξεκινά η αλήθεια… και που το ψέμα.

Η ολοκληρωτική χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος έχει προηγηθεί της οικονομικής, το υπέρογκο έλλειμμα ηθικής που το χαρακτηρίζει έχει προηγηθεί των ελλειμμάτων της οικονομίας και ΔΕΝ ισοσκελίζεται… ενώ το «χρέος» του, αυτό της πλήρους αποστροφής των πολιτών για την πολιτική δεν κουρεύεται και δεν είναι βιώσιμο.

Απολύτως απαξιωμένοι θεσμοί, αξιώματα σε πλήρη ανυποληψία, γελοίες δηλώσεις, πολιτική παρακμή, οικονομικά αδιέξοδα, καταγγελίες, κρυφές κάμερες, πόλωση συντελούν ένα σκηνικό το οποίο κάνει και τον πιο αισιόδοξο να αναφέρεται στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας.

Δεν έχει υπάρξει καμία χώρα που να ευημερήσει ή να ανακάμψει όταν η πολιτική της σκηνή συνθέτει την Δημοκρατία Της Κρυφής Κάμερας.

kalithanos


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ίσως οι "κρυφές" κάμερες δεν έχουν καμια αξία, γιατί δεν μπορούμε πια ούτε τα φανερά να αξιολογήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]