Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος από το γαϊτανάκι του πολιτικού διασυρμού

Μόνο 160 ψήφοι για τον Σταύρο Δήμα…

Με αναμενόμενο αποτέλεσμα, αλλά με υψηλές προσδοκίες περαιτέρω διασυρμού της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η γελοιότητα αναμενόμενη, αλλά η έκπληξη των δηλώσεων του κ. Μελά (που δεν ψήφισε τον Σταύρο Δήμα, αλλά υποσχέθηκε πως θα τον ψηφίσει τις δύο επόμενες φορές, επειδή άκουσε κακοήθειες εις βάρος του), αποτέλεσε την κορυφή του παγόβουνου της πολιτικής υποκρισίας, των "κρυμμένων χαρτιών", του Σαμαρά, ο οποίος θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις εκθέτει (πολιτικά) ανεπανόρθωτα όσους συνεργάζονται μαζί του.

Οι δηλώσεις των εξερχομένων από το Κοινοβούλιο πολιτικών, δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ιδιαίτερης βαρύτητας, και κυρίως, δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι γίνονται μάρτυρες μιας τυπικής αδιέξοδης πολιτικής διαδικασίας, επειδή οι Σαμαράς και Βενιζέλος ευελπιστούν πως στον υπολειπόμενο χρόνο (μέχρι την τρίτη ψηφοφορία) θα κατορθώσουν να μεταβάλλουν τις απόψεις ικανού αριθμού βουλευτών του Κοινοβουλίου, συνεπικουρούμενοι από την τρομοκρατία των "αγορών", των Βρυξελλών, των διαφόρων Ευρωπαϊκών και Ελληνικών τραπεζικών, οικονομικών και πολιτικών λόμπι, και, φυσικά με τη βοήθεια της κατάλληλης δόσης τρομοκρατίας από τα ελληνικά ΜΜΕ (με τα μεγάλα ανεξόφλητα χρέη προς το δημόσιο), θα επιχειρηθεί να εμφανιστεί ως απόλυτη αναγκαιότητα η ψήφιση του Σταύρου Δήμα για να μην καταστραφεί η Ελλάδα.

Πέντε περισσότεροι βουλευτές από όσους αριθμεί η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Έκπληξη η στάση του Π. Μελά, ο οποίος υπολογιζόταν σε εκείνους που θα υποστήριζαν τον κυβερνητικό υποψήφιο.

Λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η διαδικασία στη Βουλή, ο Σταύρος Δήμας είπε στους δημοσιογράφους που τον… πολιορκούσαν πως δήλωση θα κάνει μετά την τρίτη ψηφοφορία.

Οι 300 της Βουλής είχαν να διαλέξουν ανάμεσα στην επιλογή “Σταύρος Δήμας” και το “Παρών” καθώς δεν είχαν κατατεθεί άλλες υποψηφιότητες. Παρόντες ήταν και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στην κυβέρνηση υπολόγιζαν ότι οι θετικές ψήφοι για τον Σταύρο Δήμα θα κυμαίνονταν μεταξύ 162 και 166, ενώ τόνιζαν ότι η πρώτη ψηφοφορία δεν προσφέρεται για γόνιμα συμπεράσματα. Στο μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι στη δεύτερη ψηφοφορία δεν αποκλείεται να υπάρξουν 170 θετικές ψήφοι και στην τρίτη 180 υπό την πίεση της δυναμικής που θα έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πως στην πρώτη ψηφοφορία δεν αναμενόταν να “σπάσουν” οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστέρας που αποτελούν δεξαμενές για τους 180.

Από την άλλη πλευρά, στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η βεβαιότητα ότι δεν θα συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι και τονίζουν συνεχώς πως το δίλημμα είναι ‘Μνημόνιο και Σαμαρά ή ΣΥΡΙΖΑ και εναλλακτικό σχέδιο”.

Ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται επίσης σίγουρος πως από τους 12 βουλευτές που αποτελούν την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα υπάρξουν διαρροές.

Πέντε από τους ανεξάρτητους και τους ανεξάρτητους δημοκρατικούς βουλευτές ψήφισαν τελικά υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, στην πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή. Δεκαπέντε βουλευτές από τη “δεξαμενή” των ανεξάρτητων ψήφισαν “παρών”, ενώ τέσσερις βουλευτές απουσίαζαν από τη Βουλή.

Συνολικά, στη διαδικασία της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας 160 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα και 135 “παρών”.

Ειδικότερα επί της στάσης των ανεξάρτητων, υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν οι:

Σπύρος Λυκούδης
Γρηγόρης Ψαριανός
Γιώργος Νταβρής
Χρήστος Αηδόνης
Κατερίνα Μάρκου

“Παρών” ψήφισαν οι:

Βύρων Πολύδωρας
Βασίλης Οικονόμου
Πέτρος Τατσόπουλος
Μίμης Ανδρουλάκης
Βασίλης Καπερνάρος
Οδυσσέας Βουδούρης
Μίκα Ιατρίδη
Χρυσούλα Γιαταγάνα
Θόδωρος Παραστατίδης
Ραχήλ Μακρή
Πάρις Μουτσινάς
Θεοδώρα Τζάκρη
Παναγιώτης Μελάς
Γιάννης Κουράκος
Μάρκος Μπόλαρης.

Της διαδικασίας απείχαν ο κ. Γιοβανόπουλος και ο Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος όμως είχε ενημερώσει ότι θα απουσιάζει για προσωπικούς λόγους καθώς έχασε τον πατέρα του, αλλά και οι πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Έτσι έκλεισε ο πρώτος γύρος για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δημιουργώντας πλείστες όσες αρνητικές εντυπώσεις στους πολίτες, οι οποίοι πλέον αρχίζουν να προετοιμάζονται για τα χειρότερα (τρομοκρατία των ΜΜΕ) εάν τελικά η χώρα προχωρήσει σε εκλογές, επειδή δεν θα βρεθούν "πρόθυμοι" βουλευτές να στηρίξουν την υποψηφιότητα Δήμα, δηλαδή την μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου...

Αυτή τη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς αγωνιά για τη διατήρηση της θέσης του ως αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Βαγγέλης Βενιζέλος αγωνιά για το αν θα ξαναμπεί στη Βουλή...! Επειδή όμως πριν να πέσει η αυλαία της ιλαροτραγωδίας ο σκηνοθέτης που σέβεται τον εαυτό του οφείλει στο κοινό μία "έκπληξη", ας περιμένουμε να καταγράψουμε τα εφευρήματα της τελευταίας στιγμής μίας καταρρέουσας τραγικής για τη χώρα συγκυβέρνησης... Ποιός μπορεί να αποκλείσει στην τρίτη ψηφοφορία να εισαχθεί από την κυβέρνηση το όνομα του Μανώλη Γλέζου ή ακόμη και του ίδιου του Τσίπρα;

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]