Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανάπτυξη, επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις και "κουραφέξαλα"...

Γράφει ο Κλεισθένης 

Οι τρεις πρώτες έννοιες (ανάπτυξη, επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις) χρησιμοποιούνται συχνά-πυκνά απ' τους πολιτικάντηδες που μας κυβερνούν, εγώ πρόσθεσα  την τέταρτη (κουραφέξαλα) που προσδιορίζει τις τρεις πρώτες.

 

Η πρόσθεση της λέξης "κουραφέξαλα" δεν έγινε τυχαία, δίνει τον τόνο της κοροϊδίας που μας κάνουν τα τελευταία χρόνια.

Εξηγούμαι:

Ανάπτυξη...

Δεν χρειάζεται να 'σαι οικονομολόγος για να αντιληφθείς ότι η φημολογούμενη ανάπτυξη είναι μία κυβερνητική "μπαρούφα" για να κοιμίζει τον ταλαιπωρημένο και φτωχοποιημένο λαό.

Φρούδες ελπίδες για λαϊκή κατανάλωση.

Τι ανάπτυξη θα ΄χουμε όταν η ανεργία καλπάζει στα 30%;

Τι ανάπτυξη θα 'χουμε όταν οι νέοι επιστήμονες, ότι καλύτερο διαθέτει ο τόπος, πηγαίνουν στο εξωτερικό;

Τι ανάπτυξη θα ΄χουμε όταν τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις κλείνουν το ένα μετά το άλλο και οι επιχειρήσεις όσες δεν κλείνουν μεταναστεύουν στα γύρω κράτη;

Τι ανάπτυξη θα 'χουμε όταν το εισόδημα, όσων έχουν ακόμη, μειώθηκε δραματικά και μειώνεται συνεχώς;

Επενδύσεις...

Ποιος θάρθει να επενδύσει σε ένα κράτος της διαφθοράς, της κλεψιάς και της ρεμούλας;

Ποιος θάρθει να επενδύσει με τόση γραφειοκρατία και τόσα χέρια απλωμένα για μίζες;

Ποιος θάρθει να επενδύσει σε ένα κράτος που οι κάτοικοί του δεν μπορούν να ξοδέψουν;

Παρεμπιπτόντως, όταν η Κίνα αποφάσισε να ζητήσεις ξένες επενδύσεις διαμήνυσε:

Παρέχω φθηνή γη, φθηνή εργασία, φορολογικές και άλλες διευκολύνσεις αλλά!!! δεν θα αγοράσετε μία ήδη υπάρχουσα επιχείρηση, θα ξεκινήσετε καινούριες επιχειρήσεις.

Φυσικά η Ελλάδα μας δεν μπορεί να συγκριθεί με την Κίνα, αυτό όμως που υποστηρίζω είναι η διαφορετική αντιμετώπιση των επενδυτών στην Κίνα και στην Ελλάδα.

Εδώ αγοράζουν κοψοχρονιά ότι υπάρχει, επιδοτούνται για να λειτουργήσουν τις ήδη υπάρχουσες παραγωγικές μονάδες και επιπλέον προεισπράττουν τα αναγκαία ποσά για να επενδύσουν στην ήδη υπάρχουσα επιχείρηση. Αυτό είναι επενδύσεις για τους Έλληνες πολιτικάντηδες.

Μεταρρυθμίσεις...

Η λέξη μεταρρύθμιση είναι σχεδόν σε κάθε ομιλία όλων των πολιτικάντηδων, την λένε λες και είναι κάτι πολύ καλό, κάτι φιλολαϊκό.

Μεταρρύθμιση σημαίνει αλλαγή του στάτους με κάποιο άλλο.

Ποιος εγγυάται ότι η αλλαγή του στάτους θα είναι προς το καλύτερο;

Π.Χ το ότι καταργήθηκαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, είναι μεταρρύθμιση προς όφελος του λαού; Αυτοί θα μας τρελάνουν.

Η μεταρρύθμιση από μόνη της δεν έχει καμία αξία, η μεταρρύθμιση που ευνοεί την παραγωγικότητα, δημιουργεί σταθερό εργασιακό περιβάλλον, αποσυμπιέζει τις εντάσεις που δημιουργούν οι ανισότητες κτλ είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Μέχρι σήμερα τουλάχιστον οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις που έκανε ή σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση των μνημονίων και της καταστροφής οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα, οδηγούν σε ύφεση, ανασφάλεια των πολιτών και συμπίεση λαϊκής οργής.

Ίσως αυτή η λαϊκή οργή ξεσπάσει σύντομα και τότε αλίμονο σε όποιον βρεθεί μπροστά της.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]