Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανοί και Γερμανοί θεωρούν ξοφλημένο τον Σαμαρά

Tα γνωστά αμερικανικά και γερμανικά κέντρα που ελέγχουν τη χώρα μας "τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια" του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Και πρώτα οι Αμερικανοί: Με ένα σκληρό της κείμενο, η Wall Street Journal, της οποίας η αρθρογραφία για την Ελλάδα και την εσωτερική πολιτική κατάσταση έχει πάντα πολύ συγκεκριμένη στόχευση, αποδομεί πλήρως τον Α. Σαμαρά και την απόφασή του να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σημειώνει η Wall Street Journal ότι ακόμη και να εκλεγεί ο Σ. Δήμας, η νίκη του Σαμαρά θα είναι βραχύβια αφού ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτήσει τελικά την εξουσία. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα επιτίθεται στον Α. Σαμαρά και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι: Υποτίθεται ότι τον κατηγορεί ότι "πρόδωσε" την γραμμή της τρόικα και αυτό βοήθησε (!) τον ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Σαμαράς δεν έδωσε στους πολίτες να καταλάβουν ότι ευθύνονται οι ίδιοι για την κρίση!

Ελαφρώς ασυνάρτητο το άρθρο και το συμπέρασμά του, αλλά ιδιαίτερα ευκρινής η προσπάθεια κατεδάφισης του Α. Σαμαρά (βασικά του κάνουν ... "μνημόσυνο") ενώ αντίθετα δεν επικρίνουν σε κανένα σημείο τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο η ίδια εφημερίδα πολύ πρόσφατα αποκαλούσε "ακροαριστερό κόμμα". Στο κείμενο με τίτλο ''Ο πανικός επιστρέφει στην Ελλάδα'', η WSJ σημειώνει ότι η τακτική του πρωθυπουργού είναι να τρομάξει τους ψηφοφόρους και όχι να τους πείσει για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων (αν πεινούσαν και είχαν να εργαστούν ένα ή δύο ή και τρία χρόνια θα θέλαμε να δούμε πόσο θα πείθονταν οι συντάκτες του άρθρου για την "αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων").

"Η ψήφος για την εθιμοτυπική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποδειχθεί τεστ για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά" σημειώνει η εφημερίδα και εξηγεί πως σε περίπτωση που δεν βγει Πρόεδρος, ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Η WSJ σημειώνει ότι το χρηματιστήριο πήρε την κατιούσα αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του κ. Σαμαρά και προσθέτει αυτός ο πανικός για τη δημοκρατία είναι διδακτικός. Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η στρατηγική του Έλληνα πρωθυπουργού είναι ενδεικτική των γενικότερων αποτυχιών που έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση τη χώρα, επισημαίνοντας ότι σπάνια κάποιος Έλληνας πολιτικός ή ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πείσει τους ψηφοφόρους για τα πλεονεκτήματα των επώδυνων μεταρρυθμίσεων!

Άσχετοι ή απλά δεν τους ενδιαφέρει η πραγματικότητα παρά μόνο να "καθαρίσουν" το μέχρι χθες "αγαπημένο παιδί" των ΗΠΑ; Σύμφωνα με την Wall Street Journal αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ τυγχάνει μεγάλης αποδοχής (!!!) ενώ, ακόμη και σε περίπτωση που κερδίσει ο υποψήφιος του Σαμαρά Σταύρος Δήμας, οι επενδυτές θα θεωρήσουν τη νίκη βραχύβια. Δηλαδή τυγχάνει "μεγάλης αποδοχής ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει "να σκίσει το Μνημόνιο" και να ανατρέψει αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν "μεταρρυθμίσεις" και θα ηττηθεί ο Σαμαράς που απλά προσπαθεί "να αναστείλει τις μεταρρυθμίσεις"!

Εν πάσει περιπτώσει, η ουσία είναι ότι οι Αμερικανοί τελειώνουν τον Σαμαρά και υποδέχονται τον Τσίπρα.

Όμως και οι Γερμανοί κάνουν πολιτική κηδεία στον Σαμαρά και δεν ανησυχούν για την έλευση του Σύριζα. Έτσι, σε εκτενές ρεπορτάζ της Deutsche Welle για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, θεωρείται πλέον ως δεδομένο ότι πάμε σε πρόωρες εκλογές καθώς οι συσχετισμοί δυνάμεων στην παρούσα βουλή απλώς δεν επιτρέπουν την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Από την άλλη, δεν ανησυχούν καθόλου για την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, προφανώς γιατί έχουν τις πληροφορίες τους. Όπως, λοιπόν, δηλώνει πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, στην περίπτωση που νικητής αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν δυο ενδεχόμενα: ή να αποσύρει ο ΣΥΡΙΖΑ τις μαξιμαλιστικές του απαιτήσεις περί ακύρωσης όλων των συμφωνιών και να υιοθετήσει μια πιο μετριοπαθή στάση, που θα του επιτρέψει να ανταποκριθεί στις διεθνείς δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα, ή να επιμείνει στη σκληρή του γραμμή, προκαλώντας νέα αναταραχή στις αγορές και επαναφέροντας τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θεωρώ όμως εντέλει πιο πιθανό να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια πιο διαλλακτική και μετριοπαθή στρατηγική στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Και γιατί θεωρούν σχεδόν βέβαιη την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μέρκελ οι Γερμανοί; Διότι προεξοφλούν πιό μετριοπαθή στάση ενός κυβερνητικού πλέον ΣΥΡΙΖΑ απέναντί τους...

Πηγή ΕΛΚΕΔΑ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]