Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παγκόσμιος σάκος του μποξ η Ελλάδα

Του Μανώλη Κοττάκη

Βάζω στοίχημα. Όταν ο ιστορικός του μέλλοντος αποτιμήσει ψύχραιμα και αντικειμενικά τον ρόλο που έπαιξε ο Γιώργος Παπανδρέου στον χειρισμό της κρίσης, δεν θα σταθεί στα μνημόνια και στην τρόικα μόνον αλλά σε κάτι πολύ σημαντικότερο και ευρύτερο.
Στην εγκατάσταση της Eλλάδας στο κέντρο της παγκόσμιας οικονομικής και γεωπολιτικής σκακιέρας στον ρόλο του χρήσιμου πιονιού για την επίλυση των λογαριασμών των μεγάλων δυνάμεων.
Θέση από την οποία ουδέποτε καταφέραμε να μετακινηθούμε λόγω της λάσπης που έριξε στην ''διεφθαρμένη '' χώρα του ο πρώην πρωθυπουργός.

Ακούω και διαβάζω αυτές τις μέρες τις νέες θεωρίες για το «ελληνικό ζήτημα».
Τι μας λένε σε αυτή την φάση για να αθετήσουν τις υποσχέσεις που απορρέουν από την απόφαση του Eurogroup για την ελάφρυνση του χρέους;
Γιατί έχουν μειώσει στο ελάχιστο τις δυνατότητες των κινήσεων που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πάνω στην σκακιέρα;

Σχεδόν ανερυθρίαστα υποστηρίζουν ότι σε αυτή την φάση μας πιέζουν για νέα μέτρα προκειμένου:

Πρώτον να επιβληθεί οριστικά η παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην εξευτελισμένη Ευρώπη.

Δεύτερον για να στείλουν δια της ανόδου του Τσίπρα στην εξουσία μήνυμα στους Ευρωπαικούς λαούς που φλερτάρουν με τον αριστερό και τον ακροδεξιό λαικισμό ( Γαλλία-Λεπέν, Ιταλία-Πέπε Γκρίλο, Ισπανία – Podemos ) πως δεν τους παίρνει.

Χρησιμοποιούν δηλαδή -αξιοποιούν είναι η κατάλληλη λέξη- το ''ελληνικό ζήτημα'' για να λύσουν τα δικά τους προβλήματα και τις δικές τους διαφορές πάνω στις πλάτες μας. 

Είναι άραγε η πρώτη φορά που το κάνουν αυτό;
Όχι βέβαια!

Με όπλο το ηθικό κριτήριο που τους παρέδωσε στο πιάτο ο Γιώργος Παπανδρέου βρίζοντας τον λαό του στις Συνόδους Κορυφής (κανείς ξένος ηγέτης δεν διανοήθηκε κάτι ανάλογο) οι προστάτες έλυσαν τα προβλήματα τους, αλλά εμείς κανένα.

Το ελληνικό ζήτημα αξιοποιήθηκε το 2009 από τις ΗΠΑ προκειμένου να μεταφέρουν την κρίση σε Ευρωπαϊκό έδαφος- μακριά από το δικό τους - και για να βάλουν δυνατά στο παιχνίδι των αποφάσεων της Ευρώπης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Έργο Παπανδρέου.

Το ελληνικό ζήτημα χρησιμοποιήθηκε για να προβάλλει η Γερμανία στις πλάτες μας το ιδεολόγημα της τιμωρίας για τους άσωτους και να ενισχύσει την ιδεολογική ηγεμονία της στο εσωτερικό της Ένωσης. Έργο Παπανδρέου.

Το ελληνικό ζήτημα αξιοποιήθηκε προκειμένου να κερδίσει εκλογές η Μέρκελ προβάλλοντας τα αποτελέσματα του ενάρετου κύκλου στον οποίο έβαλε τους απείθαρχους Έλληνες.

Το ελληνικό ζήτημα χρησιμοποιήθηκε από την Κίνα προκειμένου να εκβιάσει την Γερμανία για να αυξήσει την παρέμβαση της στα Ευρωπαϊκά πράγματα.

Το ελληνικό ζήτημα χρησιμοποιήθηκε για να κλιμακωθεί ο πόλεμος μεταξύ της Κομισιόν - Πούτιν. Οι αποκρατικοποιήσεις λιμανιών, σιδηροδρόμων και εταιρειών παροχής φυσικού αερίου ακυρώθηκαν για να σταλεί το μήνυμα του ανεπιθύμητου, πολύ πριν φθάσουμε στην Ουκρανία και στις κυρώσεις. Έργο Παπανδρέου και αυτό.

Το ελληνικό ζήτημα αξιοποιήθηκε για να εφαρμοστεί για πρώτη φορά η νομοθεσία που επιβαρύνει αναλογικά τους ιδιώτες πιστωτές μιας χώρας για την περίπτωση που αυτή χρεοκοπήσει.
Εν τη ευρεία εννοία του χρησιμοποιήθηκε (κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο) για να πληγούν οι Ρώσοι ολιγάρχες και να ανοίξει το θέμα της μειωμένης προστασίας των καταθέσεων με νέους κανονισμούς…

Χωρίς υπερβολή δεν υπάρχει διεθνές θέμα που να μην μας πάτησαν κάτω για χάρη κάποιου άλλου.
Αυτό είναι νομίζω το μεγάλο ιστορικό, εθνικό και πολιτικό έγκλημα που βαρύνει τον Παπανδρέου: Ο διασυρμός της χώρας και η εγκατάσταση της στο κέντρο του παγκόσμιου ρινγκ.

Όποιος περνά, της ρίχνει και μία.

Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
    ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ 2006 ΕΓΙΝΕ ? ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ???
    ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΤΑΚΗ?
    {{Ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχτηκε τότε απίστευτες πιέσεις από δικαστές να μην προχωρήσει η κάθαρση, γιατί έπληττε το κύρος του κλάδου.
    "Σε λίγο δε θα μπορούμε να πάμε στο περίπτερο ούτε για τσίχλες", εξομολογήθηκε απογοητευμένος στον Παπαληγούρα ανώτατος δικαστής.
    "Αν δεν πάει η κάθαρση μέχρι τέλους, σε λίγο οι πολίτες θα σας πιάνουν τα ... οπίσθια, αγαπητέ μου !" του απάντησε λίγο απότομα ο Κορίνθιος, όπως
    μόνο εκείνος ήξερε }}
    Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη, με τίτλο "Καραμανλής : Off the record".
    Στο βιβλίο ο γνωστός δημοσιογράφος παρουσιάζει ένα χρονικό της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή μέσα από τις προσωπικές του σημειώσεις από τις συναντήσεις που είχε κατά καιρούς τόσο με τον ίδιο τον Καραμανλή όσο και με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του.
    Από το βιβλίο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και περιστατικά με τον Αναστάση Παπαληγούρα που διετέλεσε υπουργός σε δύο μάλιστα υπουργεία και θεωρείτο εκ των στενών και έμπιστων συνεργατών του Καραμανλή.
    Ωστόσο, ο συγγραφέας κάνει ιδιαίτερη μνεία στη θητεία του Παπαληγούρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και περιγράφει ένα περιστατικό με τον πρώην υπουργό την εποχή που είχε ξεκινήσει το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο παραδικαστικό κύκλωμα που για πολλά χρόνια βασάνιζε την ελληνική δικαιοσύνη.

    Οι διάλογοι που παραθέτει το βιβλίο είναι χαρακτηριστικοί "παπαληγουρικοί".
    Γράφει ο Κοττάκης για το 2005, όταν ξεκίναγε το κυνήγι του παραδικαστικού :
    ===============================
    -"Αυτό το σπυρί πρέπει να το σπάσουμε, πρόεδρε", είπε σε μια συνάντησή του με τον Καραμανλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας.

    -"Αναστάση, μη μου λες ! Όποιοι και αν έχουν χρηματιστεί, προχώρα !" ήταν η απάντησή του.
    Ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχτηκε τότε απίστευτες πιέσεις από δικαστές να μην προχωρήσει η κάθαρση, γιατί έπληττε το κύρος του κλάδου.
    -"Σε λίγο δε θα μπορούμε να πάμε στο περίπτερο ούτε για τσίχλες", εξομολογήθηκε απογοητευμένος στον Παπαληγούρα ανώτατος δικαστής.

    -"Αν δεν πάει η κάθαρση μέχρι τέλους, σε λίγο οι πολίτες θα σας πιάνουν τα ... οπίσθια, αγαπητέ μου !" του απάντησε λίγο απότομα ο Κορίνθιος, όπως μόνο εκείνος ήξερε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποκάλυψη- σοκ: Έριξαν τον Καραμανλή με εισαγόμενη βαζελίνη!
    Από τη στήλη του Στέφανου Κασιμάτη στην Καθημερινή:

    Καταλαβαίνω ότι ο τίτλος σάς ξενίζει και, ενδεχομένως, σας ενοχλεί.
    Αποτυπώνει όμως την πραγματικότητα, όπως θα καταλάβετε διαβάζοντας το παρακάτω απόσπασμα από το έργο του Εμμανουήλ Κοττάκη «Καραμανλής off the record», προδημοσίευση του οποίου γίνεται σε εβδομαδιαίο περιοδικό.
    Θυμίζω ότι τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται το εδάφιο είναι των Δεκεμβριανών του 2008:

    «Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου ο Καραμανλής κάλεσε στο γραφείο του τον Στυλιανίδη.
    Ο υπουργός Παιδείας πήγε και τον βρήκε στεναχωρημένο (sic) και πτοημένο: “Σε έχουν ενημερώσει οι αρμόδιοι ότι στα επεισόδια πρωταγωνιστούν ξένοι αναρχικοί; Οτι μέσα στη Νομική η βασική γλώσσα...

    ...συνεννόησης είναι τα ιταλικά;” ρώτησε ο υπουργός. Και πρόσθεσε: “Γνωρίζεις ότι στο δεύτερο υπόγειο του Πολυτεχνείου κατασκευάζονται 80.000 μολότοφ με εισαγόμενη βαζελίνη από τη Βραζιλία;”»

    Εντυπωσιάζει, κατ’ αρχάς, το βάθος, το εύρος, η ακρίβεια της πληροφόρησης του υπουργού, αλλά και το αφ’ υψηλού, πατερναλιστικό ύφος με το οποίο απευθύνεται στον πρόεδρο της κυβερνήσεως, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η δολοφονία του
    Γρηγορόπουλου βρήκε τον υπουργό να μερακλώνει με Πασχάλη Τερζή στα μπουζούκια.
    Το σημαντικότερο όμως είναι στην αποκάλυψη της εισαγωγής των υλικών για την παρασκευή των μολότοφ!
    Μάλιστα δε, η ειρωνική διάσταση του γεγονότος καταδεικνύει τη σαδιστική κακότητα, στην οποία το απύθμενο μίσος τους για τον Ελληνισμό και την ηγεσία του οδηγεί τα σκοτεινά κέντρα του εξωτερικού, δεδομένου ότι, από πλευράς ποδοσφαιρικών πεποιθήσεων,
    ο Κώστας Καραμανλής ο Ακάματος τυγχάνει ακραιφνής «βάζελος»...

    Σχόλιο : Ευτυχώς που υπάρχει o Koττάκης και μας ανοίγει τα μάτια.
    ================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΓΡΟΓΗ ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ
    ΑΓΡΟΓΗ ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
    Ο Σουφλιάς διόρισε την ανηψιά του, ο Χατζηγάκης την κουμπάρα του
    =======================
    Η σαπίλα, δεν λέει να τελειώσει. Είχαν κάνει την Αγρωγή, παράρτημα της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα, αβάν γκατέ, καθώς εκεί δεν έμπαινε όποιος και όποιος. Μόνο συγγενικά και πολύ στενά πρόσωπα του Σουφλιά, του Χατζηγάκη, του Μαγγίνα.

    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

    *Χαλκίδη Βασιλική, κόρη του βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ
    *Πικιάρης Ιωάννης, ανιψιός του κ. Μαγγίνα
    *Σουφλιά Βαϊτσα και Σουφλιάς Κων/νος, ανίψια του πρώην Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ
    *Τρίκας Γεώργιος, “οδηγός του κ.Χατζηγάκη, γυμναστής και εισαγωγέας καφέ, έγινε αμέσως διευθυντής μόλις προσελήφθη”
    *Παταβούκα Αργυρώ, κουμπάρα του κ.Χατζηγάκη
    *Αδάμος Φώτης, ιδιοκτήτης του μπαρ “Μπακαρά” στα Τρίκαλα, κομματάρχης του κυρίου Χατζηγάκη.
    *Σταμέλος Κων/νος, στέλεχος του κ.Μπασιάκου
    *Κόπανου Χριστίνα, κόρη της ιδιαιτέρας γραμματέως του κ.Χατζηγάκη
    *Χαλβατζή Θεοπούλα, αδελφή του διευθυντή του γραφείο του κ.Στυλιανίδη
    *Σπαθή Χριστίνα, κόρη του κ.Σπαθή δασολόγου, εμπειρογνώμονα, κομματικού στελέχους σήμερα στη Ρηγίλλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΓΡΟΓΗ ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

    Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010
    Καταγγελίες Πάγκαλου για Αγρογή
    **Ο γιος του πρώην γενικού γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης
    Έτσι απλά, επειδή ήταν γραμματέας στο υπουργείο, διόρισε τον γιο του στην Αγρογή. Είναι αυτό που λένε μπάρμπα στην Κορώνη. Οι καταγγελίες του Πάγκαλου για γαλάζιες προσλήψεις είναι πολύ σοβαρές. Και το χειρότερο, μόνο...
    ένας έχει διαψεύσει την καταγγελία του.
    **Ένα ένα τα ονόματα των γαλάζιων διορισμών
    Θεανώ Τσαρτσιώνη, κόρη του πρώην υπουργού

    Τα ονόματα που στελέχωσαν την Αγρωγή, είναι βαμμένα μπλε!
    Μια από τις γαλάζιες προσλήψεις είναι και αυτή του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Τσαρτσιώνη. Η...

    *Θεανώ λοιπόν, είναι ένα από τα πρόσωπα που σύμφωνα με τον κύριο Πάγκαλο, στελέχωσε στην Αγρωγή
    ΜΕΡΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
    *Αδάμος Φώτης, ιδιοκτήτης μπαρ στα Τρίκαλα "Μπακαρά", κομματάρχης του Χατζηγάκη ο οποίος πληρώνεται ενώ έχει "σταλεί" στην Κρήτη από την Αγρογη ΑΕ, συμφωνα με μαρτυρίες όμως το μπαρ ειναι...
    ανοιχτό και αυτός κάθε μέρα εκεί!
    *Βεργίνη Σοφία, κόρη του βουλευτή της ΝΔ
    *Τσιαρτσώνη Θεανώ, κόρη του πρώην υπουργού Μακεδονιας-Θράκης
    *Σουφλιά Βαΐτσα/Σουφλιάς Κωνσταντίνος, ανίψια του Σουφλιά
    *Σκιαδάς Χρήστος, γιος του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Γεωργιας
    *Χαλκίδη Βασιλική, κόρη βουλευτή Ημαθίας ΝΔ
    *Πικιάρης Ιωάννης, ανιψιός Βασίλη Μαγγίνα
    *Τρίκας Γεώργιος, οδηγός Κωστή Χατζηγάκη, γυμναστής/εισαγωγέας καφέ, προήχθει σε διευθυντή με την προσληψη
    *Σταμέλος Κωνσταντίνος, στέλεχος Ευάγγελου Μπασιάκου
    *Κόπανου Χριστίνα, κόρη ιδιαιτέρας του Κωστή Χατζηγάκη
    *Φριγαδάκης Χρήστος, βαφτιστήρι Μαρκογιαννάκη
    *Παταβούκα Αργυρώ, κουμπάρα Κωστή Χατζηγάκη
    *Χαλβατζή Θεοπούλα, αδελφή διευθυντή γραφείου Ευριπίδη Στυλιανίδη
    *Σπαθή Χριστίνα, κόρη του εμπειρογνώμονα Σπαθή , στελέχος σήμερα της Ρηγίλλης

    Αυτοί είναι οι βουλευτές που έβαλαν άτομα τους στην Αγρογη:
    Βαγιανας
    Γεροντόπουλος
    Γκιουλεκας
    Δαηλάκης
    Δερμετζόπουλος
    Ιωαννιδης
    Καλαϊτζης ή Καλατζής,
    Καλαφατης
    Καραμανλης Αχιλλέας,
    Καραογλου
    Καρασμανης
    Καρυπιδης
    Καρπουζας
    Κασαπιδης
    Κελέτσης
    Κιλτίδης
    Κολλια-Τσαρουχα
    Κουκοδημος
    Κωνσταντινιδης
    Κωνσταντοπουλος
    Λαζαριδης
    Μπουζαγκη
    Ορφανος
    Παναγιωτόπουλος Μιχαλης
    Παπαδοπουλος
    Παπας Βασιλης,
    Ραπτη
    Τσαλαγουδης
    Σουφλιάς
    Στυλιανίδης
    Τζαμτσης
    Τζίμας
    Τζιτζικώστας
    Τσαβλαριδης
    Τσιτουριδης
    Μιχαλης Χαλκιδης
    Χριστοφιλογιάννης
    Φουντουκίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]