Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απέτυχαν πάλι οι ΗΠΑ να απελευθερώσουν αμερικανό όμηρο

Προσπάθησαν να απελευθερώσουν ομήρους της Αλ Κάιντα αλλά δεν τα κατάφεραν

Το Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε να απελευθερώσει πολλούς Αμερικανούς, ανάμεσά τους ο 33χρονος Λουκ Σόμερς, που κρατούνται όμηροι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη.

Σύμφωνα με την «Wall Street Journal», το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε, χθες, ότι τον προηγούμενο μήνα, προσπάθησε χωρίς επιτυχία να απελευθερώσει τον 33χρονο αμερικανό πολίτη που κρατείται όμηρος από τον βραχίονα της Αλ Κάιντα στην Υεμένη. Λίγες ώρες νωρίτερα, η τρομοκρατική οργάνωση απείλησε σε βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα ότι θα εκτελέσει τον Λουκ Σόμερς που απήχθη στη Σανάα τον Σεπτέμβριο του 2013.

Όπως δήλωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, στο σημείο όπου έγινε η επιχείρηση, ο Σόμερς δεν ήταν παρών.

«Οι ΗΠΑ αποπειράθηκαν πρόσφατα να πραγματοποιήσουν μια επιχείρηση απελευθέρωσης πολλών ομήρων μεταξύ αυτών και ο Αμερικανός πολίτης, Λουκ Σόμερς, που κρατούνται στην Υεμένη από την Αλ Κάιντα... Πολλοί όμηροι απελευθερώθηκαν όμως άλλοι, ανάμεσά τους και ο Σόμερς δεν ήταν παρόντες στο κτίριο που ήταν στόχος», ανέφερε ο Τζον Κόρμπι, εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Ο ίδιος επισήμανε ότι η επιχείρηση διεξήχθη σε συνεργασία με τις αρχές της Υεμένης.

Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης παραμένουν απόρρητες, όμως το Πεντάγωνο αποφάσισε «να δώσει ακριβείς πληροφορίες καθώς η αποστολή αυτή έχει μεταδοθεί ευρέως στη δημόσια σφαίρα», πρόσθεσε ο αντιναύαρχος Κίρμπι.

«Οι ΗΠΑ δεν ανέχονται την απαγωγή πολιτών τους και εργάζονται ακατάπαυστα για να τους απελευθερώσουν και να εντοπίσουν τους απαγωγείς τους», υπογράμμισε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]