Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεγάλο φαγοπότι στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου! Έχουμε θάλασσα αλλά όχι Υδροπλάνα!



Κοστολογούν υπέρογκα ποσά για έργα, κατά μέσο όρο σε υποεξαπλάσιο κόστος από αυτό που έχει ορίσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου!

Mεγάλο φαγοπότι για κατασκευή υδατοδρομίων σε ελληνικά νησιά, έργα που εφόσον υλοποιηθούν, θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας. Την ώρα λοιπόν, που το ΔΝΤ ζητεί αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά – με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει για τους κατοίκους τους – ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός δημιουργεί συνθήκες «ασφυξίας» σε οποιοδήποτε εγχείρημα επένδυσης. Τα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια μας αποκαλύπτουν ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κοστολογεί έργα για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων με «ταρίφα» 150.000 ευρώ.


Την ίδια ώρα, στη Διαύγεια για αντίστοιχα έργα για αδειοδότηση των υδατοδρομίων από ιδιωτικές εταιρείες του τομέα των υδατοδρομίων, δηλαδή, το κόστος δεν ξεπερνά τις 8.500 ευρώ! Το κράτος δηλαδή, επιχειρεί να προχωρήσει στην κατασκευή υδατοδρομίων με λεφτά του προυπολογισμού, όταν το κόστος -αν αναλάβει το ίδιο έργο ένας ιδιώτης – είναι έως και έξι φορές μικρότερο! Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω αποφάσεις πάρθηκαν σε προγενέστερο χρόνο από αυτές του Περιφερειάρχη, που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια των τιμών της αγοράς. Δεν γίνεται να μιλάμε συνεχώς για μέτρα λιτότητας και την ίδια ωρα να συνεχίζεται το φαγοπότι που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης.


wpid-20141209082620


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]