Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ετοιμάζουν το ξεπούλημα των ελληνικών δασών σε γερμανούς

Ένα χρόνο πριν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαμε φέρει στην δημοσιότητα και καταθέσαμε σχετική ερώτηση στο αρμόδιο υπουργείο ΥΠΕΚΑ σχετικά με την επικείμενη συνεργασία των φορέων διαχείρισης των Δασών της χώρας με αντίστοιχους της Γερμανίας.

Είχαμε αποκαλύψει τις μεθοδεύσεις του αρμοδίου Υπουργού της καγκελαρίας επί της Ελλάδος κύριο Φούχτελ μέσω της Ελληνογερμανικής Συνελεύσεως και τις μεθοδεύσεις αυτού σε συγκεκριμένο φορέα όπως αυτού της Οροσειράς της Ροδόπης στον οποίο επισκέφτηκαν στελέχη αντίστοιχου Γερμανικού Φορέα προς ενημέρωση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Είχαμε αποκαλύψει την χρηματοδότηση την εν λόγω δράσης από το γνωστό think tank γερμανικών συμφερόντων hanns Seidel foundation το οποίο δρα ανά τον κόσμο εξυπηρετώντας Γερμανικά συμφέροντα και στο οποίο επί της ουσίας της απαντήσεως ο κύριος Μανιάτης παραδέχτηκε.

Είχαμε τονίσει το γεγονός πως Γερμανικές βιομηχανίες επενδύουν ανά τον κόσμο σε φορείς διαχείρισης Δασών ως αντιστάθμισμα των εκπομπών ρύπων και των όρων που καθορίζει η διεθνής συνθήκη του Κιότο και ερωτούσαμε τον αρμόδιο υπουργό εάν υπάρχει ενδεχόμενο εκποίησης των Δασών της χώρας προς ξένα συμφέροντα.

Ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση δια του αρμοδίου υπουργού ΥΠΕΚΑ με τον νόμο ΦΕΚ 2980/4-11-2014 τεύχος Β καθόρισε οδηγό εφαρμογής υποδείγματος για την εκτίμηση της αξίας δασικής γης και το περιεχόμενο αυτής. Μέσα στην εκτιμώμενη συνολική αξία των Δασών της χώρας οι κύριοι της κυβέρνησης καθορίσανε και την παράμετρο αξίας δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα πράγμα που ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτά που αποκαλύπταμε ένα χρόνο πριν σχετικά με την εκποίηση των δασών της χώρας σε γερμανικά συμφέροντα.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάσθε κύριοι της κυβερνήσεως

Προτίθεστε να παραχωρήσετε ακόμη και τα δάση της χώρας στα Γερμανικά συμφέροντα;
Γιατί καθορίσατε με συγκεκριμένο νόμο τον τρόπο καθορισμού της αξίας των δασών εάν δεν έχετε σκοπό την εκποίηση τους;
Γιατί επιτρέπεται γερμανικά think tank όπως αυτό του hanns seidel foundation να χρηματοδοτούν δράσεις εντός της Ελληνικής επικράτειας που αφορούν την διαχείριση των δασών της χώρας και ποιο το όφελος αυτών;

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]