Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκλογές ή Σαμαράς έως το 2016;

Η διάλυση της Βουλής λόγω μη εκλογής Προέδρου ισοδυναμεί με πολιτική αυτοκτονία για τους μισούς σημε­ρινούς βουλευτές που γνωρίζουν ότι δεν πρό­κειται να επανεκλεγούν

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Υπομονή 24 ωρών ακόμη! Αύριο, γύρω στη μία μετά το μεσημέρι, όλοι οι Ελληνες θα γνωρίζουν με τον πιο επίσημο τρόπο αν η χώρα θα έχει εισέλθει, βάσει του Συντάγματος, σε προεκλο­γική περίοδο ή αν αντιθέτως η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου θα παραμείνει στην εξουσία έως τον Ιούνιο του 2016, έχοντας διευρύνει την κοινοβου­λευτική πλειοψηφία της στους 180 βουλευτές. Αυτό θα κριθεί αύριο στη Βουλή. Εν παρόδω θα απορριφθεί ή θα εγκριθεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κυβερνητικός υποψήφιος Σταύρος Δήμας. Δευτερεύον.

Δεν έχει νόημα πλέον καμία εκτίμηση, πρόβλεψη, υπόθεση ή προτίμηση. Σε ένα 24ωρο θα έχουμε το γεγονός της έκβασης της ψηφοφορίας. Από 179 βουλευτικές ψήφους και κάτω η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά την εξουσία. Από 180 ψήφους και πάνω ο βίος της κυβέρνησης παρατείνεται για ενάμιση χρόνο.

Ανατροπή εκ βάθρων του πολιτικού σκηνικού και του συσχε­τισμού δυνάμεων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων θα σηματο­δοτήσουν οι εκλογές, αν γίνουν όντως σε έναν μήνα. Αυτό είναι βέβαιο. Σήμερα κυριαρχεί η οργή των Ελλήνων εναντίον των πολιτι­κών υπευθύνων της οικονομικής εξαθλίωσής τους - δηλαδή εναντίον του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ.

Υπάρχει η ελπίδα επίσης σε ικανό τμήμα του ελληνικού λαού -τη σχετική πλειοψηφία κατά τις δημοσκοπήσεις- μήπως βελτιωθεί λίγο ή πολύ η κατάσταση με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στη βεβαιότητα του ολέθρου που εκπροσωπούν στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων και των μικρομεσαίων ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος και στην ελπίδα μην τυχόν και καταφέρει κάτι καλύτερο ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς όσοι ταλαντεύονται θα προτιμήσουν την ελπίδα από τον όλεθρο. Δικαίως η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αισθάνεται πανικό αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές και μιλήσει ο λαός με την ψήφο του. Αυτή η ψήφος αποκλεί­εται να ευνοήσει την κυβέρνηση.

Οι βουλευτές θα αποφασίσουν, όμως, αν η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Αυτοί αποφασίζουν αύριο. Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη «λεπτομέρεια». Υπαρξιακή κυριολε­κτικά. Περίπου οι... μισοί (!!!) από τους σημερινούς βουλευτές γνωρί­ζουν ότι δεν πρόκειται να επα­νε­κλεγούν αν οι εκλογές γίνουν σε έναν μήνα. Η διάλυση της Βουλής λόγω μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ισοδυναμεί λοιπόν με πολιτική αυτοκτονία γι' αυτούς τους βουλευτές!

Ποτέ δεν θα διαλυόταν η Βουλή, αν απαιτούνταν η πλειοψηφία των βουλευτών! Ευτυχώς αρκούν 120 μόνο αυτήν τη φορά. Οι 71 βουλευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και ψηφίζουν «όχι», αφού μπορούν να ελπίζουν ότι θα διπλασιαστούν σε περίπτωση εκλογών. Και οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ σίγουρα θα αυξηθούν με τις εκλογές. Αλλά και οι ΑΝΕΛ, που δίνουν μάχη επιβίωσης, αν μπουν τελικά στη Βουλή, ίσως αυξήσουν τον αριθμό των βουλευτών τους από τους 12 που τους έχουν απομείνει. Με την ηγεσία της φυλακισμένη, η Χρυσή Αυγή δεν έχει άλλη επιλογή από την καταψήφιση του Δήμα, αυτή την ώρα, από τους 16 βουλευτές της.

Σε 111 αθροίζονται οι βουλευτές των κομμάτων που προαναφέραμε. Το ερώτημα είναι σαφές: Από τους 21 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και τους ανεξάρτητους που και στη δεύτερη ψηφοφορία ψήφισαν κατά της εκλογής Δήμα μπορεί η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση να συγκρατήσει τουλάχιστον τους 12, ώστε να καλύψει τη διαγραφόμενη αποστασία βουλευτή των ΑΝΕΛ; Η απάντηση αύριο το μεσημέρι!

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και ποιος σου ειπε εσενα οτι και να ψηφίσουν οι αρλεκινοι γλάστρα θα μείνουν μέχρι το ´ 16 ;
    Το χαος που υπηρετούν και οι 300 δεν το βλέπεις ;
    Να στο πω και πιο λαϊκά .
    Στα τετοια μας τι θα ψηφίσουν και τι δεν θα ψηφίσουν το κατοχικο κυνοβουλιο .
    Οτι κάνουν ειναι παράνομο και αντισυνταγματικό . Οχι το δικός τους κατοχικο Σύνταγμα , αλλα το Σύνταγμα των Ελληνων , αυτο που ξεφτίλισαν οι ξευτιλισμενοι .
    Με τους τσιπραιους θα δεις τι εχει να γίνει ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]