Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

166 + 2 = εκλογές

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Όπως ήταν εκ προοιμίου δεδομένο, η υποψηφιότητα Δήμα δεν κατάφερε να φτάσει στις ανεδαφικές προσδοκίες που καλλιεργούσε η κυβέρνηση ούτε στη δεύτερη ψηφοφορία.

Ο υποψήφιος πρόεδρος έλαβε 168 ψήφους, κάτω από το όριο των 170 το οποίο θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να κάνει λόγο για δήθεν «τελική μάχη σωτηρίας της χώρας», ελπίζοντας ότι θα στρατολογούσε έτσι ακόμα δέκα βουλευτές και θα απέφευγε τις εκλογές.

Επιπλέον, στην ουσία οι βουλευτές που ψήφισαν την πρόταση της κυβέρνησης είναι 166 και όχι 168. Οι δύο πρόσθετοι προέρχονται από τις τάξεις της Χρυσής Αυγής και εσχάτως έχουν… «ανανήψει» με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.

Αντιλαμβάνονται φυσικά στην κυβέρνηση ότι και αν ακόμα υπήρχε το θεωρητικό ενδεχόμενο να φτάσουν στους 180 στην τρίτη ψηφοφορία, αυτό θα έπρεπε να συμβεί χωρίς τους δύο εν λόγω βουλευτές.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα ήταν μια θύελλα για την Ελλάδα, το να έχει δηλαδή εκλέξει πρόεδρο με τις ψήφους αυτών των δύο ανθρώπων, ειδικά όταν οι μέχρι χθες ομοιδεάτες τους είναι ακόμα στη φυλακή περιμένοντας να δικαστούν ενώ οι ίδιοι θα είχαν ξαφνικά «δει το φως το αληθινό» και θα είχαν μετανοήσει…

Όμως όλα αυτά είναι θεωρητικά, γιατί το νούμερο δεν θα πλησιάσει καν προς αυτά τα επίπεδα.
Ουσιαστικά, είμαστε πια έτοιμοι για εκλογές.

Τώρα, το μόνο που πρέπει να φροντίσουν τα κόμματα, είναι αυτές να διεξαχθούν πολιτισμένα και, κυρίως, χωρίς διχαστικότητες και τρομοκρατικές απειλές.

Αυτά τελειώσανε. Εγιναν, έπιασαν όσο έπιασαν, πέρασαν. Δεν περνάνε ξανά.

Ας αναπτύξουν τις θέσεις τους κι ας αφήσουν τους πολίτες να αποφασίσουν.

Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά για τους σκοπούς τους και επιζήμια για την Ελλάδα και τη δημοκρατία…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]