Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σοβαρά; Kι όμως γελάσαμε!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στην Πατρίδα μας, η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου καταπατά ασύστολα το Σύνταγμα των Ελλήνων πολιτών – παρ΄ ότι Συνταγματολόγος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -, καταξευτιλίζει τους θεσμούς και κωλυσιεργεί στον έλεγχο των πάσης φύσεως λιστών (Λαγκάρντ, Ράιχενμπαχ κα) προκειμένου να μην αποδοθεί δικαιοσύνη προς όλους εκείνους τους εμπλεκόμενους που φοροδιέφυγαν ή φοροέκλεψαν το Δημόσιο. Αντίθετα, διώκονται οι νοικοκυραίοι και οικογενειάρχες που δεν έχουν άλλη δυνατότητα πληρωμής από την συνεχιζόμενη φοροκαταιγίδα.

Μέσα σε αυτό το δυσβάσταχτο και νεφελώδες τοπίο, η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε να «στείλει» στο εδώλιο 64 κατηγορουμένους για τις σκοτεινές διαδρομές των μαύρων ταμείων της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens. Μαύρο - κατάμαυρο χρήμα που διακινήθηκε για τη σύμβαση 8002 μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και του ΟΤΕ. Βρώμικο χρήμα που εξαγόρασε συνειδήσεις και έκαμε πολλούς πλούσιους. Εγκαλούνται, πρώην στελέχη του ΟΤΕ, πρώην στελέχη της Siemens, πρώην υπουργοί. Κατηγορούνται για ενεργητική και παθητική δωροδοκία, καθώς επίσης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μια έρευνα που ξεκίνησε το 2006 και παρ΄ ότι έχουν περάσει 8 χρόνια, εντούτοις ακόμη καρκινοβατεί!! Αλλά, κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Ωστόσο, πόσες και πόσες φορές από την “Ελεύθερη Ώρα” δεν έχουμε ασχοληθεί με το θέμα, φέρνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία που ποτέ δεν είχαν δημοσιευθεί και αναφέραμε συγκεκριμένους ανθρώπους “κλειδιά” που είναι σίγουρο πως θα φώτιζαν τις μαύρες πτυχές του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της Ελλάδος; Ιδιαίτερα, από την στιγμή που η Πολιτεία, θέλει το κουκούλωμα της υποθέσεως και όχι την διαλεύκανσή της. Γιατί, πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός πως το πόρισμα της μοναδικής στα χρονικά ομόφωνης απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, όπου επιδίκαζε στη Siemens αποζημίωση προς το ελληνικό δημόσιο 2 δις ευρώ, μετατράπηκε διά μέσω ενός άθλιου “εξωδικαστικού συμβιβασμού”, σε αποζημίωση 200 εκ. ευρώ και του οποίου όλοι οι όροι έχουν παραβιασθεί κατά κόρον.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΕΚΕΡΗΣ
Ο άνθρωπος “κλειδί” στην όλη υπόθεση! Υποδιευθυντής τηλεπικοινωνιών της Siemens, υφιστάμενος των κατηγορουμένων Καραβέλα (φυγόδικος) και Γεωργίου. Ο άνθρωπος που μέχρι αυτήν την στιγμή είναι ακόμη από πλευράς της Siemens, ο υπεύθυνος διαχειριστής της υποθέσεως. Τον κ. Ευάγγελο Σέκερη τον κάλεσε και τον εξέτασε δυο φορές η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, και όπως προκύπτει από τα πρακτικά, τόσο ο Πρόεδρός της κ. Σήφης Βαλυράκης, όσο και το μέλος της κ. Θανάσης Παφίλης, τον έκριναν ως αξιόπιστο μάρτυρα. Αυτόν λοιπόν, τον αξιόπιστο μάρτυρα η Ειδική Ανακρίτρια – Εφέτης Μαρία Νικολακέα, παρ΄ ότι τον κάλεσε με έγγραφο που έχουμε δημοσιεύσει, για κατάθεση την 3η Μαρτίου 2010, μετά από λίγες ημέρες έκανε προφορική ανάκληση της κλητεύσεως. Από τότε μέχρι και σήμερα, ο μάρτυς δεν έχει κληθεί για να καταθέσει!! Πάντως στην “Ελεύθερη Ώρα”, την 17η Μαρτίου 2013, είχαμε τίτλο στο πρωτοσέλιδο: “Αν μιλήσει ο Σέκερης (μπατζανάκης του Σαμαρά) πέφτει η Κυβέρνηση”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΠΟΣ
Διευθύνων σύμβουλος της Landis+Gyr στην Ελλάδα (παλαιότερα συμφερόντων Siemens). Και αυτός πρόσωπο “κλειδί” στην υπόθεση της Siemens, τον οποίο καμιά δικαστική αρχή δεν τον έχει καλέσει. Ο κ. Αβράμπος το επίμαχο διάστημα (’92-’96) ανήκε στον τομέα τηλεπικοινωνιών της γερμανικής εταιρείας. Αυτή την περίοδο των μεγάλων διαγωνισμών στον ΟΤΕ, ήταν ο μοναδικός συνομιλητής με τους γερμανούς της μητρικής εταιρείας της Γερμανίας (Siemens AG) και συγκεκριμένα με τον Μάικλ Κουτσενρόιτερ (κατηγορούμενος). Επίσης, εκείνη την περίοδο ο τομέας τηλεπικοινωνιών ήταν μαζί με τον τομέα που διαχειριζόταν τις συμβάσεις του Στρατού!!! Θεωρείται βέβαιο πως, ο κ. Αβράμπος γνωρίζει λεπτομέρειες και για τη σύμβαση “ΕΡΜΗΣ”, που ήλθε στο φως της δημοσιότητας με την κατηγορία του ανθρώπου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Καρά. Ο κ. Αβράμπος είναι κουμπάρος με τον μπατζανάκη του Σαμαρά, Ευάγγελο Σέκερη! Δηλαδή, η σύζυγος του κ. Σέκερη, Ηλιάνα Κρητικού (αδελφή της συζύγου Σαμαρά), έχει παντρέψει το ζεύγος Αβράμπου!!

ΜΠΟΜΠ ΣΙΚΕΛΗΣ
Υπήρξε ο άνθρωπος “σκούπα” που ως υπεύθυνος διαφάνειας της Siemens στην μετά Χριστοφοράκο εποχή, ανέλαβε να διευθετήσει τα προβλήματα της γερμανικής εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο. Δική του “επιτυχία” ο εξωδικαστικός συμβιβασμός Siemens – ελληνικού Δημοσίου, των 200 εκ. ευρώ, από 2 δις που είχε καταλογίσει η διακομματική Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό, επειδή δηλαδή εξυπηρέτησε άριστα τα συμφέροντα της εταιρείας του, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, πήρε προαγωγή στην Κίνα. Όμως, σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτεται την εταιρεία στην Ελλάδα και έχει διάφορες επαφές. Είναι πανθομολογούμενο, πως κάτι θα μπορούσε να ξέρει περισσότερο και η ελληνική Δικαιοσύνη ουδέποτε τον κάλεσε!!

ΜΑΡΙ ΑΓΑΛΙΩΤΟΥ
Υπεύθυνη του τομέα Δημοσίων σχέσεων της Siemens. Σύζυγος πλέον, του κ. Σταύρου Παπασταύρου εξ απορρήτων συμβούλου του Πρωθυπουργού της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, και ο οποίος τον συνοδεύει σε όλα του τα ταξίδια στο εξωτερικό αφού χαίρει της απεριορίστου εκτιμήσεως της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελας Μέρκελ. Επιστήθια φίλη του κ. Πάνου Ξυνή, Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens Ελλάδος από την 1η Ιανουαρίου 2009.

Ως εκ τούτου, πιστεύουμε πως ετούτη τη φορά δεν θα ισχύσει το: “Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά η….Siemens μένει” ή περί το αρχαιότερο: “Φοβού τους… Γερμανούς και δώρα φέροντες”.

Πιστεύουμε πως η ελληνική Δικαιοσύνη θα περαιώσει το Έργο της και θα καταλογίσει τις ανάλογες ποινές σε όσους ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο και τους Έλληνες φορολογούμενους.
Πως θα τιμωρήσει παραδειγματικά για τις εγκληματικές πράξεις τους, τους διάφορους “Μαντέληδες” και “Τσουκάτους”.
Πως δεν θα ανεχθεί δικαιολογίες του τύπου, αμάρτησα για το κόμμα μου ή για το παιδί μου!
Πως δεν θα την “πληρώσουν” μόνο ταλαίπωροι μικροαπατεώνες του ΟΤΕ, που πράγματι λαδώνονταν από τους μεγαλοκαρχαρίες Καραβέλα και Γεωργίου αρχικά, και ακολούθως από τον Μαυρίδη. Οι οποίοι πλούτιζαν στην πλάτη τους, από μπίζνες που ήταν στρωμένες από την Siemens από το 1988 και μετά!
 Τα χοντρά ποσά σε κόμματα και εκκολαπτόμενους Πρωθυπουργούς έφταναν μέσω της άλλης εταιρείας – δορυφόρο (Intracom) της Siemens. Έτσι, εν κατακλείδι πρέπει να την “πληρώσουν” όλα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα (όσο ψηλά και να βρίσκονται), καθώς επίσης και όλα τα πρώην μεγαλοστελέχη της Siemens και του ΟΤΕ που εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα πολυτελή σπίτια τους, την πολιτική διαβίωσή τους που προήλθε από τις υπερκοστολογήσεις με τις συμβάσεις του ΟΤΕ (1988 – 2004).

Συνεπώς, ίσως και να έφτασε η ώρα, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να σταθεί στο Ύψος των περιστάσεων. Να σταθεί δίπλα στη δυστυχία του ελληνικού λαού, που είναι αποτέλεσμα πράξεων τέτοιων μεγαλοαπατεώνων. Πόσο δε μάλλον όταν κάποιοι είναι και επιλήσμονες του Ιερού καθήκοντός τους.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνά η ελληνική δικαιοσύνη, πως και η ίδια είναι σάρκα εκ της σαρκός του λαού μας!!!

Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]