Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από την τουρκοκρατία μας κυβερνάνε αιωνόβια παράσιτα

Γράφει ο Αυγερινός Χατζηχρυσός

«…Και καθόμουν εκεί. Κι όποτε απόσταινα, έκλαιγα, βλέποντας τα μέρη εκείνα που πολεμούσαμεν με τόση Τουρκιά και πληγωνόμαστε και σκοτωνόμαστε και σ’ αυτήνει την γης οπού ζυμώσαμεν με το αίμα μας θέλουν να μας θάψουν αδίκως και παράωρα, όσοι μας κάναν σίγρι από μακριά, όταν κιντυνεύαμεν.
Μας πήραν την ματοκυλισμένη μας γης, την αγόρασαν απόνα γρόσι το στρέμμα και βάλαν εμάς με τα αλέτρι και τραβούμεν το γενί και βγάνομεν των συγγενών μας τα κόκκαλα.
Και οι αφεντάδες μας περπατούνε με τις καρότζες τους και οι αγωνισταί δεν έχουν ούτε γουμάρι. Και ξυπόλητοι και γυμνοί, διακονεύουν εις τα σοκάκια…»
Αυτά περιγράφει ο στρατηγός Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματά του για την τύχη των αγωνιστών και του λαού και τη καταδυνάστευση από τους προύχοντες της εποχής.

Η επιστροφή στην κανονικότητα, που διαφημίζουν οι λακέδες του μνημονίου, υπουργοί και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεν αφορά τις τύχες του λαού, αλλά την %$@@#@ της διαπλοκής και του πολιτικού συστήματος.

Οι προύχοντες… σήμερα
Όπως γράφαμε, δεν φοβούνται την ήττα γιατί θα καταστραφεί η Ελλάδα, αλλά γιατί υπάρχει πιθανότητα να αντιστραφεί η κατοχή της χώρας.
Υπουργοί κάνουν εξυπηρετήσεις σε μεγάλους εργολάβους, χαρίζουν πρόστιμα στην εταιρεία με τις βαλίτσες, χάρισαν και αυτή την εβδομάδα 7 εκατομμύρια σε άλλη μία πολυεθνική, πούλησαν ακίνητα του Δημοσίου «απόνα γρόσι» για να τα νοικιάζουν μετά για 20 χρόνια με τριπλάσιο μίσθωμα, φυσικά για να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος το λαμόγιο που είχε το καλύτερο «κονέ», κατά την έκφραση του συρμού.
Νομίζετε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στη χώρα μας;
Κάνετε λάθος. Δεν είναι οικονομική κρίση. Δεν υπάρχει καν κρίση.
Γι αυτούς, είναι η ιδεολογική επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού.

Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει στην Ελλάδα, μεταξύ της παρασιτικής πλουτοκρατίας και φτωχότερων τάξεων, γίνεται νόμος με τη συμφωνία «Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων» (ΤΤΙΡ), κατά την οποία τα εταιρικά συμφέροντα θα υπερέχουν νόμιμα υπέρ πάντων, ανθρώπων, λαών, περιβάλλοντος, υγείας, διατροφής.
Για παράδειγμα, μία πολυεθνική, που θα θέλει να εκμεταλλευτεί τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο, θα μπορεί να απαιτήσει να παρακαμφθούν όλοι οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί και τα εργατικά δικαιώματα, αφού τώρα θα υπερτερούν τα νέα εξισωμένα, ελάχιστα δεδομένα της συμφωνίας ΤΤΙΡ! Οι εταιρείες, μάλιστα, θα μπορούν να στρέφονται και δικαστικά κατά κράτους, π.χ. για διαφυγόντα κέρδη σε περίπτωση που αυτό προχωρήσει σε αύξηση βασικού μισθού!

Και, φυσικά, το ΤΤΙΡ σημαίνει υποχρεωτικό άνοιγμα της αγοράς μεταλλαγμένων τροφίμων, των ιδιωτικών υδάτων, των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και κατάργηση των εθνικών δικαστηρίων.

Έτσι, την επόμενη φορά που ο «μπουμπούκος» και ο υιός του φασίστα αρχίσουν να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους στο άκουσμα της λέξης Katyusha (ύμνος του ΕΑΜ) στην παρέλαση, που προσβάλει δήθεν «το Έθνος και την Πατρίδα», να τους θυμίσετε ποιοι είναι αυτοί που παρέδωσαν υπογράφοντας μνημόνια, «το Έθνος και την Πατρίδα» σε μία ντουζίνα τραπεζίτες στις Βρυξέλλες.

Πηγή εφημ. «Το Χωνί»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]