Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσο επικίνδυνος είναι ένας εμμονικός, αλλαζονικός και ματαιόδοξος ηγέτης;


Ερντογάν: Πως λέγεται στην ψυχιατρική η εν λόγω συμπεριφορά;

Περίπου έναν χρόνο πριν όλος ο κόσμος παρακολούθησε με αποτροπιασμό την σφαγή περισσότερων από 150 αθώων ανθρώπων σε Κένυα και Πακιστάν από τους τζιχαντιστές. Τότε ο πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε τη θλίψη του. Σε μια δημόσια ομιλία του μετά το «μαύρο Σαββατοκύριακο» φαινόταν πολύ λυπημένος…

Ήταν πράγματι. Όχι όμως για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά του προηγούμενου Σαββατοκύριακου. Πενθούσε για μια φτωχή 17χρονη Αιγύπτια την Ασμαά αλ Μπελταγκί, που πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Από τον Ιούλιο που συνέβη το περιστατικό, σε κάθε του ομιλία, αναφέρεται σε αυτό. 

Του Burak Bekdil
Τίτλος άρθρου: «Don’t Tell Erdogan Jihadists Kill People»
(Μην πείτε στον Ερντογάν ότι οι τζιχαντιστές σκοτώνουν κόσμο)
Πηγή: The Gatestone Institute


Στις αρχές του 2013, στην Αίγυπτο του Μόρσι, οι φίλοι του Ερντογάν Αδελφοί Μουσουλμάνοι, εξαπέλυσαν την χειρότερη επίθεση κατά των Κοπτών χριστιανών της χώρας, από τον 14ο αιώνα. Σε μια μόνο εβδομάδα 40 εκκλησίες λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν, ενώ άλλες 23 υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Σε μια πόλη διαπόμπευσαν μοναχές. Δύο άνδρες που εργάζονταν για λογαριασμό χριστιανών κάηκαν ζωντανοί. Ένα χριστιανικό ορφανοτροφείο πυρπολήθηκε. Την ίδια ώρα η Μουσουλμανική Αδελφότητα δήλωνε πως «η Κοπτική εκκλησία κήρυξε πόλεμο κατά του Ισλάμ».

Σήμερα αν γράψει κανείς τις λέξεις Ισλάμ ή τρομοκρατία στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου θα έχει 42 εκατ. αποτελέσματα. Παρόλα αυτά ο Ερντογάν επιμένει: «Δεν υπάρχει ισλαμική τρομοκρατία». Σε διάφορες περιπτώσεις και πρωτεύουσες ο Ερντογάν δηλώνει: «Οι μουσουλμάνοι ποτέ δεν κατέφυγαν στη βία ή τον τρόμο».

Κάποτε είπε για τον μουσουλμάνο πρόεδρο του Σουδάν Ομάρ αλ Μπασίρ, εναντίον του οποίου υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης: «Πήγα στο Σουδάν και δεν είδα να διαπράττεται καμία γενοκτονία εκεί. Οι μουσουλμάνοι ποτέ δεν διαπράττουν γενοκτονίες». 

Οι ανά τον κόσμο μουσουλμανικές τρομοκρατικές οργανώσεις θα πρέπει να νιώθουν απογοήτευση από τον Ερντογάν, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται την ύπαρξή τους, τις τρομοκρατικές τους πράξεις και τους σκοπούς τους. 

Ο αριθμός των νεκρών στην Συρία και το Ιράκ από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες, από το καλοκαίρι, όταν η οργάνωση κατέλαβε μεγάλες περιοχές των δύο αυτών, γειτονικών της Τουρκίας, χωρών.

Το σαββατοκύριακο που πέρασε το ΙΚ εκτέλεσε τουλάχιστον 50 άτομα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά της σουνιτικής φυλής Αλ Μπουν Νιμρ. Οι εκτελέσεις έγιναν δημόσια, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μελών της φυλής, στους 150, τις τελευταίες μέρες. Την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρθηκαν άλλες 600 εκτελέσεις από το ΙΚ, Ιρακινών αιχμαλώτων που είχαν συλληφθεί όταν κυρίευσαν τη Μοσούλη.

Κατά ειρωνεία της τύχης το ΙΚ είχε αιχμαλωτίσει τότε και 49 Τούρκους, του Τούρκου γενικού πρόξενου περιλαμβανομένου. οι 49 Τούρκοι κρατήθηκαν όμηροι επί 101 ημέρες πριν συμφωνηθεί η απελευθέρωσή τους με αντάλλαγμα την απελευθέρωση τζιχαντιστών που κρατούντο στην Τουρκία. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν έπεισε τον Ερντογάν ότι όλες αυτές οι δολοφονίες γίνονται στο όνομα του Ισλάμ.



Μετά από την συνάντησή του στο Παρίσι, με τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ, ο Ερντογάν έδωσε νέα «διάλεξη», κατηγορώντας όσους προσπαθούν να αποδείξουν ότι το ΙΚ είναι ισλαμική οργάνωση. Τουλάχιστον δεν υποστήριξε ότι το ΙΚ είναι εβραϊκή οργάνωση.
«Εκ προθέσεως αποφεύγω να χρησιμοποιήσω το ακρωνύμιο ΙΚ, διότι περιλαμβάνει τον όρο ισλαμικό. Χρησιμοποιώ τον όρο Daesh, διότι είναι τρομοκράτες». Και όμως τέτοιο ακρωνύμιο δεν υπάρχει. Το αραβικό ακρωνύμιο Daesh περιλαμβάνει τον όρο ισλαμικό (ad-dawlah al-Islamiyah fil- Iraq wa ash-Sham). 

Ίσως την επόμενη φορά ο Ερντογάν να δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει ένα όρο στα σανσκριτικά, στη γλώσσα των ζουλού, στα σουαχίλι, στη γλώσσα των ιθαγενών της Μαδαγασκάρης ή σε όποια άλλη γλώσσα για να χαρακτηρίσει τους τζιχαντιστές, αλλά όλοι οι «τίτλοι» θα περιλαμβάνουν τον όρο «ισλαμικό». 

Η εν Παρισίοις «διάλεξη» του Ερντογάν απεικονίζει την περίεργη λογική του. Τα διεθνή ΜΜΕ, είπε, προσπαθούν συστηματικά να αποδείξουν πως η Τουρκία υποστηρίζει τη Daesh. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίζει, έστω κι αν δεν ισχύει, πως δεν υποστηρίζει τους τζιχαντιστές.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Είπε ότι τα στελέχη των ΜΜΕ που το υποστηρίζουν είναι «προδότες», αφήνοντας τους ακροατές του να αναρωτιούνται πως μπορεί ένας ξένος να είναι προδότης της Τουρκίας.
Και στο Παρίσι ήταν ένας Ερντογάν από τα παλιά. Δεν υπάρχει ισλαμικός τρόμος. Το ΙΚ δεν είναι ισλαμική οργάνωση και το όνομά του είναι Daesh. Παράλληλα οι ξένοι δημοσιογράφοι είναι προδότες της Τουρκίας.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]