Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρόικα ρίχνει κυβέρνηση: Τους στέλνει στη σφαγή…

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Και τώρα που είναι; Που βρίσκεται άραγε το success story; Προφανώς, πήγε να συναντήσει τα Ζάππεια και την επαναδιαπραγμάτευση, σε αυτό που ο Ανδρέας Παπανδρέου αποκαλούσε «χρονοντούλαπο της ιστορίας»…

Μετά τις «διαπραγματεύσεις» του Παρισιού, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου οδηγείται πλέον από τους δανειστές κυριολεκτικά στη σφαγή. 

Πριν από λίγους μήνες φρόντισε, για λόγους ακραία λαϊκιστικούς, να προδικάσει τη δήθεν απεμπλοκή του ΔΝΤ από την Ελλάδα, χωρίς φυσικά να έχει συνεννοηθεί με κανέναν. Το αποτέλεσμα είναι ότι έριξε κυριολεκτικά το ΔΝΤ στην πολιτική αγκαλιά του Σόιμπλε, ο οποίος ήταν, είναι και θα είναι, ο ίδιος και η γερμανική κυβέρνηση στο σύνολό της, ο παράγοντας που προκαλεί την απόλυτη ασφυξία στην Ελλάδα.

Τα μεγάλα λόγια και οι εξυπνάδες, οι ρητορείες και οι μαγκιές λείψανε τώρα ξαφνικά. Από εκεί που πηγαίνανε για να τα σφάξουν όλα, τους σφάξανε στο γόνατο.

Ετσι, η εν λόγω ασφυξία, από δημοσιονομική, οικονομική και κοινωνική, θα γίνει τώρα, εν όψει ειδικά της προεδρικής εκλογής, και πολιτική.

Απαιτώντας νέο πρόγραμμα με νέα κοινοβουλευτική διαδικασία και με τέτοιο εξευτελισμό της κυβέρνησης, οι δανειστές ουσιαστικά όχι απλώς τη ρίχνουν, αλλά τη ρίχνουν άσχημα, εξίσου άσχημα, αν όχι χειρότερα με ότι έγινε με την κυβέρνηση Παπανδρέου…

Κι εκείνος ήταν 150% με τα νερά τους. Τον έριξαν όμως αμέσως όταν δεν μπορούσε πια να τους κάνει τη δουλειά, αυτή τη δήθεν «σωτηρία» της Ελλάδας που τόσο πρόθυμα έσπευσαν οι πολιτικοί μας να υπηρετήσουν…

Όμως όλα αυτά ήταν αναμενόμενα, ήταν δεδομένο ότι θα συμβούν και το έχουμε πει από αυτή τη στήλη αμέτρητες φορές ότι μας οδηγούν στο χάος – αντί να… ρυθμίσουν το χρέος, όπως είχαν δήθεν υποσχεθεί, απορυθμίζουν τη χώρα. Γιατί; 

Επειδή με τα ψέματα, δουλειά δεν γίνεται. Και αυτό, δυστυχώς, δεν το κατάλαβαν ακόμα οι Ελληνες πολιτικοί που, παρά την κρίση, επιμένουν στις ωραιοποιήσεις και στα μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα, τα οποία έσπασαν όλα τα κοντέρ στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με αποτέλεσμα αυτό που σήμερα ετοιμάζεται.

Όπως ακριβώς συνέβη και με την πτώχευση του 1932, μια σειρά από κυβερνήσεις σφάζονται η μία μετά την άλλη από τους δανειστές – τότε το Συμβούλιο των Ομολογιούχων του Λονδίνου, τώρα την τρόικα.

Τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο και η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά στην ανάγκη για πολύ δύσκολες αποφάσεις.

Οι επόμενοι κυβερνώντες, που ήδη προετοιμάζονται, πρέπει να το καταλάβουν αυτό καλά.

Και να συνειδητοποιήσουν ότι ο δρόμος που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι κλειστός…   

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Εκτός εάν οι κυβερνώντες στην Ελλάδα αποφασίσουν να χοντρύνουν το παιχνίδι και να ακολουθήσουν απαγορευμένες από την τρόικα επιλογές...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πόσα ΔΙΣ. έχασαν που δεν πτωχεύσαμε?
    Μια αλήθεια χωρίς ψεγάδια και χωρίς ..σοφάδες.

    Η χρεοκοπία της Ελλάδας τελικά είναι ..σύμπτωση καιρών ή είναι μια καλά οργανωμένη επιχείρηση μιας παρακυβερνητικής ΚΑΜΟΡΑ?

    Ας περιγράψουμε το πρώτο στάδιο , την πρώτη μεθοδευμένη φοροδιαφυγή των παρανόμως πλουτησάντων.
    Το 2005, η κυβέρνηση Καραμανλή ψήφισε νόμο με τον οποίο χορηγούσε φοροδοτική ‘’ΑΣΥΛΙΑ» για κάθε γονική παροχή οιουδήποτε ποσού και αντικειμένου.
    Έτσι ΜΥΡΙΑΔΕΣ ‘’ έγγειοι πρόσοδοι’’ πέρασαν από τους επαγγελματίες ‘’μπαμπάδες’’ της πολιτικής και της επιχειρηματικότητας στους ‘’νεοσσούς’’ τύπου Πάνου, Μιλτιάδη και τόσων χιλιάδων ακόμη.
    Μυριάδες φοροαπαλλακτικά τεχνάσματα ισοπέδωσαν και εξαφάνισαν τα δημόσια έσοδα και ταυτόχρονα συνέβαλαν στην ασύλληπτη σε μέγεθος φοροδιαφυγή των γονικών καταστρατηγήσεων της παρανόμου αποκτήσεως των μεταβιβασθέντων ακινήτων.
    Ταυτόχρονα αετονύχηδες υπουργοί , υπουργεύοντες και ‘’πρωθυπουργεύοντες’’ αγόρασαν ..τη μισή Ελλάδα σε τιμή ευκαιρίας με πρωτόγνωρες χαριστικές αντικειμενικές αξίες. Έτσι οι στενοί συνεργάτες και υπουργοί του Χαραμοφάη και οι περί αυτών συχνάζοντες ευεργετούμενοι αυλοκόλακες, βρέθηκαν σήμερα με μυριάδες ανεκτίμητα ακίνητα και άγνωστο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ, διασκορπισμένα έντεχνα σε όλες τις παραδεισένιες γωνιές του πλανήτη.

    Έτσι Καραμανλής και Σαμαράς πλοήγησαν το σκάφος , πρωθυπουργεύων και εν δυνάμει πρωθυπουργός μεθόδευσαν κατά τέτοιον τρόπο την χρεοκοπία που να συμπέσει με τον διπλασιασμό των μαύρων χρημάτων που έφυγαν από την Ελλάδα σχεδόν αμέσως από της αναλήψεως της εξουσίας από τον Κωστάκη ’’ τον καταλληλότερο’’
    Πως και γιατί Καραμανλής και Σαμαράς οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία?
    Αναπάντητα και από τους δύο υπεύθυνους ερωτηματικά, που εξηγούν ίσως ,γιατί ο Καραμανλής ‘’ΚΡΥΒΕΤΑΙ’’ και δεν τολμά να μιλήσει.
    *ΔΕΝ ήξεραν τι πρέπει να κάνουν?
    *Τους παραπλάνησαν οι υπουργοί οικονομικών?
    * Είχαν προγραμματίσει την πορεία προς την χρεοκοπία?
    * Εκτελούσαν εντολές ?
    *΄Η, όλα έγιναν, για να υπονομεύσουν τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως αναφέρει και ο ξένος τύπος, αδιαφορώντας για την οικονομική καταστροφή της πατρίδας μας, μόνο και μόνο για να επανέλθουν στην εξουσία?
    ****Εφημερίδα La Libre Belgique:
    Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο τότε πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε επισκεφτεί με πάσα μυστικότητα δύο φορές την Αθήνα, για να εξηγήσει στον Καραμανλή τη σοβαρότητα της κατάστασης και να τον πείσει να λάβει επείγοντα μέτρα για να σταματήσει τον κατήφορο, αλλά χωρίς επιτυχία.
    ‘’Ο Καραμανλής δεν έκανε απολύτως τίποτα παρότι γνώριζε ότι το καράβι της Ελλάδας πορευόταν κατευθείαν στα βράχια, γιατί "σκέφτηκε"
    ότι θα του ήταν βολικό να πετάξει την "καυτή πατάτα" στον σοσιαλιστή Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εντωμεταξύ έκανε το λάθος να ζητάει επιμόνως πρόωρες εκλογές(μήπως σωθεί τίποτε)’’.

    **Είναι μέσα του 2008. Ο υφυπουργός οικονομικών, αρμόδιος για τα οικονομικά της χώρας προσπαθεί να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό, αλλά μάταια. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, και οι δείκτες τρελαίνονται. Ανήσυχοι και ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ , Αλογοσκούφης και Δούκας, και βλέποντας στο βάθος τη φιγούρα του εισαγγελέα να πλησιάζει, στέλνουν στον πρωθυπουργό τέσσερες(4) επιστολές επισήμως, ώστε να τις έχουν για το μέλλον, όπου με λεπτομέρειες περιγράφουν την ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ κατάσταση της οικονομίας. ‘’Κύριε πρωθυπουργέ ΠΤΩΧΕΥΟΥΜΕ !’’

    Κι όμως, ο ευτραφής αλλά αργόστροφος πρωθυπουργεύων απαντά:
    ‘’αφήστε τα για αργότερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]