Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκκενώσεις ψήφων

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Ό,τι βολεύει τον καθένα, μην σκάτε. Περάστε το με νομοσχέδια, με τροπολογίες, με εγκυκλίους με ό,τι σάς γουστάρει.
Τι κάθεστε και ψηφίζετε μέσα στην Βουλή γιατί σπαταλάτε χρόνο με τι ερωτήσεις κάνει ο ένας και με τι απαντάει ο άλλος;
Μην χαλάτε τζάμπα χαρτιά και μελάνια και ώρες πολύτιμης τηλεοπτικής θέασης με το να αναλύεται την πουστιά που κάνετε νόμιμα.
Βάλτε κώλους στις οθόνες να χαζεύει ο κόσμος και πίσω από τους κώλους κάντε εσείς την δουλειά σας ανενόχλητοι.

Ακόμα παραμένει το ερώτημα τι διάολο θέλουν τις εκλογές. Υπέρμαχοι της σταθερότητας, τί χολοσκάτε με το ποιος θα ψηφίσει ποιον αφού όλα τα περνάτε όπως θέλετε και όποτε θέλετε. Ο νοικοκύρης Μεϊμάρακης έκανε την καλύτερη πρόταση από όλες τις αρλούμπες που ακούγονται εδώ και 6 χρόνια από τους σωτήρες.
Το Σύνταγμα θα πρέπει να αναθεωρηθεί έτσι ώστε να είναι ελαστικό σε ό,τι θέλει να περάσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Σύνταγμα βρακολάστιχο. Τεντώνει και τα χωράει όλα.
Έτσι μπράβο, ντε. Θέλει ο σωτήρας κυβερνήτης να αφαιρέσει την ζωή σε 100.000 ανασφάλιστους γιατί η τρύπα των εσόδων δεν κλείνει και τα συσσίτια στοιχίζουν; Πολύ απλά τραβάμε το βρακολάστιχο Σύνταγμα και νομιμοποιούνται οι ευθανασίες.

Τι τυραννάτε τους κακομοίρηδες Τραπεζίτες με τα κωλόσπιτα των 80 τετραγωνικών που είναι υποθηκευμένα; Πάει ο κάθε κακομοίρης και απασχολεί τον υπάλληλο με κλάψες και γκρίνιες για να μην του κάνουν κατάσχεση. Κάντε έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη την Τράπεζα να ανεβοκατεβάζει τα ενοίκια όσο θέλει και να πουλάει σύμφωνα με το πόσο ανεβαίνει η αξία πετώντας έξω τον λεχρίτη που ήθελε να φτιάξει σπίτι. Άκου εκεί, που ήθελες και σπίτι, ραγιά! Άλλωστε οι Τραπεζίτες στο είπαν ξεκάθαρα: Δεν θα σας πάρουν τις παράγκες σας το 2015 γιατί δεν τους συμφέρει. Θα τις πάρουν όταν ανεβούν οι τιμές. Ο ραγιάς θα την χάνει την παράγκα για 1,000 ευρώ και ο ιδιοκτήτης Τραπεζίτης θα την πουλάει σε κοράκι 50.000 ευρώ. Πότε θα γίνει αυτό; Μα όποτε τα μεσιτικά γραφεία που είναι θυγατρικές των Τραπεζών θα δώσουν το σήμα εκκίνησης, δηλαδή όποτε πάρουν το μήνυμα από τα διεθνή κοράκια να κάνουν το τελικό ντου.
Δεν τους συμφέρει ακόμα να είσαι άστεγος, προηγείται να είσαι οφειλέτης.

Πραγματικά το ερώτημα τι διάολο τις θέλουν τις εκλογές παραμένει. Μπορεί εσύ να ξεκίνησες την επιχείρησή σου πριν χρόνια και να είχες και ένα Επιμελητήριο που του έσκαγες μηνιάτικο (άγνωστο γιατί) και σε απειλούσε ότι δεν θα σου δώσει χαρτί για να έχεις φορολογική ενημερότητα. Αντί λοιπόν να κλείσουν αυτά τα κομματικά γραφεία που μόνο ενημερώσεις επιδοτήσεων έκαναν μοιράζοντας πακέτα σε κομματικούληδες, οι σωτήρες πέρασαν με τροπολογία νόμο με τον οποίο θα πληρώνεις χαράτσι υπέρ των Επιμελητηρίων.
Δεν έφθανε που πλήρωνες τους διορισμένους, τώρα θα πληρώνεις και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που τα Δ.Σ ψηφίζονται από τα μέλη των κατά τόπους συλλόγων, που τυχαία κατεβαίνουν σε εκλογές με κόμμα.
Ψηφίζεις δημοκρατικά και πληρώνεις ραγιαδίστικα υπέρ των κομματόσκυλων.

Εκλογές και κουραφέξαλα. Από την στιγμή που ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός κάνει ιδιωτική συνάντηση με ένα πολιτικό τίποτε, που λέγεται Θεοδωράκης, τι μας πρήζετε με τα δημοκρατικά και τα νομότυπα; Το Ποτάμι δεν είναι κόμμα της Βουλής και επειδή τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές (αριστεροδημοκρατικοί) κάνουν κολιγιά μαζί του σε συνέδρια στοχασμών τύπου Ράμφου έχει και άποψη για το πως θα κυβερνιέσαι. Δηλαδή αν η συνάντηση Σαμαρά - Θεοδωράκη δεν είναι κομματική παράγκα, τότε τι είναι; Τρεις ο Ποτάμης, δέκα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που τώρα θα ψηφίσουν κατά συνείδηση για Πρόεδρο Δημοκρατίας, βάλε μέσα Πολυδωραίους και άλλους τέτοιους δημοκράτες και έτοιμη η σταθερότητα.

Όσο για την αντιπολίτευση της πρώην Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που μεταμορφώθηκε προσφάτως σε Σοσιαλδημοκρατία, τα πράγματα είναι ακριβώς ίδια με την συμπολίτευση. Έχει η ΝΔ τον Γεωργιάδη που σε φοβίζει ότι αν βγει ο Σύριζα θα κλείσουν οι Τράπεζες, έχει και ο Σύριζα τον Μητρόπουλο που σε φοβίζει ότι αν δεν έχει απόλυτη πλειοψηφία το κόμμα του, τότε θα συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική. Είχαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις Παπαδήμο, Παπαντωνίου, Στουρνάρα να κλείνουν συμφωνίες με ξένα κεφάλαια για δάνεια που εσύ πληρώνεις, έχει και ο Σύριζα Μήλιο, Σταθάκη, Δραγασάκη που κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά, για τα δάνεια που πάλι εσύ θα πληρώνεις.

Και μέσα στον ορυμαγδό και την αγωνία για το πόσο θα είναι το κουστούμι που θα σου ράψουν για τις 100 δόσεις για να χαρείς που γλύτωσες φυλακή και κατάσχεση, σου πετάει τυχαία η Τρόικα ότι το ΕΚΑΣ κόβεται και οι συντάξεις θα πέσουν κάτω των 300 ευρώ.
Είναι ο τρόπος να νιώσεις ότι η ψήφος σου δεν πήγε χαμένη, να καμαρώσεις τι κυβερνήτες με ούμπαλα έχεις, όταν οι σωτήρες σου θα ανακοινώνουν ότι κατάφεραν να σου δώσουν ΕΚΑΣ 10 ευρώ και σύνταξη στα 360 μετά από μάχες με τους δανειστές.
Θα τους χειροκροτείς που σε έσωσαν.

Αλλά όλα αυτά μπορούν να γίνουν και άνευ εκλογών, άνευ δημοκρατίας, άνευ ελέγχου από οπουδήποτε.
Γιατί άραγε σε σέρνουν ακόμα για την ψήφο αφού δεν φοβούνται το βάρος του χεριού σου πάνω στα εκλεγμένα ροδομαγουλάκια τους;
Αυτού του ίδιου χεριού που συνειδητά σταυρώνει το ψηφοδέλτιο των αυτοκρατόρων σου καρφώνοντας σε σταυρό τον διπλανό σου.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]