Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σενάριο ελεγχόμενου «θερμού επεισοδίου»

Στο Μαξίμου είναι έντονη η αγωνία να παραμείνει η συγκυβέρνηση στην εξουσία

Η κυβέρνηση Σαμαρά παίζει επικίνδυνα παιχνίδια προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, συμπεριλαμβανομένου και του σεναρίου «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία.

Οι πληροφορίες για μία πιθανότητα ελεγχόμενης κρίσης στα ελληνοτουρκικά, όχι στην έκταση των επεισοδίων στα Ίμια, προκειμένου να προκληθεί γενική εθνική συσπείρωση και, κυρίως του πολιτικού κόσμου κι έτσι να βρεθούν οι 180 βουλευτές, εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, υπήρχε ως ιδέα πολύ πριν ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αφήσει το συγκεκριμένο υπονοούμενο.

Κατά πρώτον είναι έντονη η αγωνία του Μαξίμου να παραμείνει στην εξουσία πάση θυσία, ώστε ακόμη και τις δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα διαστρέβλωσαν προκειμένου να δείξουν ότι βρέθηκε μία ακόμη ψήφος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατά δεύτερο λόγο δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρούσε να αποπροσανατολίσει τον κόσμο με μία τεχνητή κρίση με την γείτονα. Το έκανε και μάλιστα επιτυχώς ο Ανδρέας Παπανδρέου στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Τρίτον, οι συνθήκες που δημιουργεί με τις προκλήσεις της η ίδια η Τουρκία προσφέρονται και για τέτοιου είδους παιχνίδια.

Τέταρτον, επειδή το θέμα των δηλώσεων του υπευθύνου Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας Κώστα Ήσυχου είχαν μεγάλο αντίκτυπο, επινοήθηκε απάντηση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη σε δήθεν ερώτηση δημοσιογράφου. Έτσι ώστε με την απάντηση –σκληρή μάλιστα- του στενού συνεργάτου του πρωθυπουργού να διασκεδασθούν οι εντυπώσεις που προκάλεσε η σχετική αποκάλυψη.

Σημειώνεται ότι οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι το «θερμό επεισόδιο» θα προβλημάτιζε και την Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλει σταθερότητα στην περιοχή και επιπλέον ένα τέτοιο γεγονός «ανωτέρας βίας» θα δικαιολογούσε την αναβολή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν πολιτικό κόστος όπως το Ασφαλιστικό λ.χ., για την άνοιξη και, εν πάση περιπτώσει μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή εφημ. «Κυριακάτικη KontraNews»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]