Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν απειλεί με πόλεμο αν δεν…

Απαιτεί συνδιαχείριση (σύμφωνα με άρθρο της «Χουριέτ») των ενεργειακών κοιτασμάτων της Μεγαλονήσου

Γράφει ο Ανδρέας Κούτρας

Ανοιχτές απειλές πολέμου εκτοξεύει τώρα, μέσω κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων, η Άγκυρα, εν όψει της τριμερούς συνάντησης κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, στις 8 Νοεμβρίου, στο Κάιρο, που θα διαμορφώσει μία νέα πραγματικότητα στην περιοχή με αιχμή το θέμα των υδρογονανθράκων.

«Ή θα υπάρξει συνδιαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων ή πάμε σε πόλεμο» έγραψε συγκεκριμένα η εφημερίδα «Χουριέτ», μεταφέροντας τη γραμμή του τουρκικού κατεστημένου, θυμίζοντας την τακτική που εφαρμόστηκε και στην κρίση των Ιμίων.

Όπως τον Ιανουάριο του 1996, που εστάλη τηλεοπτικό συνεργείο για να κατεβάσει την ελληνική σημαία από τα Ίμια και να υψώσει την τουρκική, έτσι και τώρα, το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας και η κυβέρνηση Ερντογάν με ελεγχόμενα δημοσιεύματα προειδοποιούν πως «θα μπορούσε να είναι το «Piri Reis», το «Barbaros» ή το “Selim II» που θα αυξήσει την ένταση στην περιοχή.

Μάλιστα, το άρθρο της «Χουριέτ» σημειώνει απροκάλυπτα ότι «αν οι Ελληνοκύπριοι συνεχίσουν να πιστεύουν ότι είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του νησιού και να σφυρηλατούν σχέσεις με την Ελλάδα, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, σχέσεις που αντίκεινται στην Τουρκία, τόσο θα τίθεται σε κίνδυνο η ειρήνη».

Πρόκειται για έναν ωμό εκβιασμό της Τουρκίας και όχι για δημοσιογραφικό κείμενο, στέλνοντας το μήνυμα της κλιμάκωσης της έντασης με την παρουσία των τουρκικών πολεμικών πλοίων που έχουν παραβιάσει κάθε συνθήκη του διεθνούς δικαίου και έχουν εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ συνοδεύοντας το ερευνητικό σκάφος «Barbaros».

Στο άρθρο της «Χουριέτ» γίνεται το άσπρο – μαύρο για την εισβολή στην Κύπρο, προκειμένου να δικαιολογηθούν από την Τουρκία οι «τσαμπουκάδες» δήθεν για προάσπιση των δικαιωμάτων του ψευδοκράτους.
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έρχεται δε σε συνέχεια των ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών πάνω από τη φρεγάτα «Gelibolu» με έμφαση στην εικόνα της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]