Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να γίνει κανονικό κράτος η Κύπρος, αντί να συζητάει τις «θέσεις» του Τούρκου


Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ξεκαθάρισε πως μόνον δύο προοπτικές υπάρχουν στην Κύπρο, ή άμεση λύση του κυπριακού προβλήματος ή ίδρυση κοινής επιτροπής για τη διαχείριση των υδρογονανθράκων, διαφορετικά, προειδοποίησε, αν δεν γίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο, τότε «να ξέρουν πως δεν μπορούν να αποκλείσουν την Τουρκία από τη Μεσόγειο».

Να συμπεριφερθεί λοιπόν τώρα η κυβέρνηση της Κύπρου ως κυβέρνηση όλου του νησιού. Να εξαγγείλει μέτρα και να ακυρώσει έτσι έμπρακτα κάθε ξένη διείσδυση στα εσωτερικά της Μεγαλονήσου.

1) Εξαγγελία κατασκευής εργοστασίου παραγωγής ρεύματος στα κατεχόμενα, με αναλογία εργαζομένων 30 - 70 τουρκοκυπρίων και ελληνοκυπρίων.

2) Εξαγγελία πόντισης καλωδίου μεταφοράς ρεύματος από Κύπρο προς Τουρκία. Ανταλλαγή νερού με ρεύμα.

3) Ομαδικές ποινικές διώξεις κατά των εποίκων, για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας, οικονομικές αγωγές, προσφυγή στα ΕΔ κτλ κτλ,, από τους κύπριους πολίτες, όχι το κράτος.

4) Οδικός χάρτης αποχώρησης εποίκων - ξένων στρατευμάτων, παραχώρηση ρώσικων στρατιωτικών διευκολύνσεων, αίτημα εισόδου στο ΝΑΤΟ.

5) Δημιουργία κοινής μονάδας ασφάλειας -ελέγχου μετανάστευσης ανατολικής μεσογείου Κύπρος Ισραήλ Αιγύπτου, με έδρα την Κύπρο.

6) Προοπτική αναβάθμισης των σχέσεων Αιγύπτου ΕΕ (παράκαμψη της Τουρκίας ως ηγέτης εκπρόσωπος των μουσουλμάνων στην ΕΕ)

7) Εξαγγελία κατασκευής σε όλο το νησί, δρόμων, έργων υποδομής, 2 νοσοκομεία, κτλ.

8) Εξαγγελία και δέσμευση χρημάτων για ανακατασκευή κλειστών πόλεων.

9) Εξαγγελία για ποσοστά από το φυσικό αέριο, ανά κάτοικο του νησιού, εξαιρώντας τους εποίκους. (πχ το 1% των εσόδων θα πηγαίνει ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ανά κάτοικο - εξαιρουμένων των εποίκων).

10) Εξαγγελία δέσμευσης ενός ποσοστού από το φυσικό αέριο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των κυπρίων, εκτός των εποίκων.

11) Οργάνωση φωτογραφικών εκθέσεων σε Βρυξέλλες, Λονδίνο Αμερική κτλ με τους βανδαλισμούς των εκκλησιών στα κατεχόμενα.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση, πρέπει να κινηθεί η Κύπρος, ευθείας – απροκάλυπτης και συνεχούς καταγγελίας της Τουρκίας και εξαγγελιών που θα αποδεικνύουν την μέριμνά της για ολόκληρο το νησί, σε απόλυτη συνεργασία με την ΕΕ, στόχος η δημιουργία ενός κανονικού ευρωπαϊκού,, όχι μουσουλμανικού κράτους.

Ένα 100% πλήρες δυτικό κράτος, σε μια περιοχή η οποία όλο και ποιο πολύ βυθίζεται στην αστάθεια και στην σαρία, κινδυνεύοντας να παρασύρει όλο τον δυτικό πολιτισμό στο σκοτάδι.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ποτέ δεν υπήρξε τούρκικη εισβολή στην Κύπρο. Το 1974 ήταν το πρόσχημα και η επί της ουσίας συνέχιση της εκδίωξης του δυτικού πολιτισμού από την ανατολή.

Αν δεν αναστροφή η πορεία συρρίκνωσης του δυτικού πολιτισμού στην Κύπρο τώρα, σε 10-20 χρόνια από σήμερα αυτή η μάχη θα δοθεί έξω από τις Βρυξέλλες.

Κτηνοτρόφος από την Κρήτη

Ερώτημα: Τι είναι αυτό που επιδιώκει η Τουρκία ως τελικό στόχο στην σχέση της με την ΕΕ και τι είναι το Μαξίμου που πιστεύει η ίδια ότι μπορεί να κερδίσει ως λύση στο κυπριακό;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]