Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μια ατέρμονη φαρσοκωμωδία!

Το σκίσιμο του μνημονίου, «σελίδα-σελίδα», όπως επαγγελλόταν ο Έλληνας «Πρωθυπουργός» όλον τον προηγούμενο καιρό, είναι προφανές και στον πλέον εύπιστο πια, ότι αποτελεί μιαν ακόμα σκηνή της φτηνής φαρσοκωμωδίας που γράφει δυόμισι χρόνια τώρα το επικοινωνιακό επιτελείο των γκεμπελίσκων που ορίζουν τις τύχες μας και της αήθους ομάδας της «Αλήθειας».

Το αφήγημα της εσπευσμένης εξόδου από το πρόγραμμα «διάσωσης», που δίχως άλλο εκπορεύτηκε κι αυτό από τις σκοτεινότερες και τις πιο βρώμικες γωνίες των υπογείων του Μεγάρου Μαξίμου και που, από τις ημιπαράνομα νεμημένες συχνότητες των μέσων του μαζικού μας εμπαιγμού, διοχετεύτηκε σε όλους τους τόνους προς εμάς τους εύπιστους ραγιάδες, στέφτηκε τις προηγούμενες ώρες από παταγώδη και οριστική διάψευση.

Όπως σημειώνεται στην ειδησεογραφία, δεν παρέλειψε, ο πρόεδρος του Eurogroup, μεταξύ τύρου και αχλαδίου, να διευκρινίσει ότι ενώ η ελληνική πλευρά παρουσίασε σημαντική πρόοδο (sic) στις σχεδιασμένες μεταρρυθμίσεις, πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά. Έβαλε έτσι, με τον διπλωματικό τρόπο που αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις, την τελική πινελιά στην θλιβερή εικόνα του προγράμματος «διάσωσης», που κατά γενική ομολογία είναι άθλια σχεδιασμένο και, χωρίς αμφιβολία, αθλιότερα εκτελεσμένο.

Έτσι, προσγειώνονται ανώμαλα για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό, οι ανεκδιήγητοι της φαιδρής παρέας που μας κυβερνά, καθώς ψαλιδίστηκαν οι ανεδαφικές προσδοκίες τους για τη χρήση του προεκλογικού πυροτεχνήματος της «βελούδινης» εξόδου από το μνημόνιο.

Από τις δηλώσεις τους δεν μένει μεγάλη αμφιβολία ότι, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, έχουν χάσει εντελώς την υπομονή τους με τον εσμό των ανεκδιήγητων που «κυβερνούν» την Ελλάδα και που, με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, αφήνουν και τους ίδιους τους επικυρίαρχους δανειστές, εκτεθειμένους για άλλη μια φορά.

Προκειμένου να συνεχίσουν να κρύβουν κάτω από το ευρωπαϊκό χαλί τα πολιτικά σκουπίδια που κυβερνούν την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, επιδαψίλευσαν τους εαυτούς τους με το πρόσθετο εργαλείο της «προληπτικής γραμμής στήριξης». Έτσι ονομάτισαν την νέα τους ανόητη ιδέα, στην απέλπιδα εμμονή τους να χαρακτηρίζουν το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Κι αν δεν βγαίνουν τα νούμερα, αυτοί επιμένουν να συνεχίζουν να κοροϊδεύουν όλον τον κόσμο, αλλά πρωτίστως τους ίδιους τους δικούς τους ψηφοφόρους. Διότι, απέναντι στους δικούς τους ψηφοφόρους, είναι κατά κύριο λόγο υπόλογοι αυτοί, για τον πακτωλό των, πλήρων επισφαλειών, κεφαλαίων που με τις υπογραφές τους έχουν διαθέσει από τους προϋπολογισμούς των δικών τους χωρών, για την «διάσωση» της Ελλάδας.

Από την ίδια πάστα με τους κυβερνήτες μας είναι, κατά που δείχνουν τα πράγματα, και οι εταίροι μας∙ κι έτσι δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο από τους μοιραίους για τα ευρωπαϊκά πράγματα που όλα αυτά τα χρόνια κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, επαναπαυμένοι στον διαχρονικό ενδοτισμό και στην πάγια ανικανότητα των ελληνικών κυβερνήσεων.

Κυβερνήσεις κατώτερες των περιστάσεων που ούτε σχεδιάζουν ούτε έχουν να προτείνουν τίποτα! Έρμαια τεχνοκρατικών σχεδιασμών, αυστηρά περιορισμένων από ιδεοληψίες και αξιολύπητα διανθισμένων με λανθασμένους πολλαπλασιαστές∙ λογιστικές χρεώσεις και αντίστοιχες πιστώσεις στα κιτάπια των τραπεζιτών -και το διάφορο των τόκων στην πλάτη των δισέγγονων του ραγιά, σ αυτόν τον δρόμο από το πουθενά προς το τίποτα.

Κυβερνήσεις κατώτερες των περιστάσεων που δεν ζητούν τίποτα και δεν παίρνουν, ασφαλώς, τίποτα.

Αλλά τι να αποτολμήσουν να ζητήσουν, οι ανερμάτιστοι, οι άβουλοι και οι ανίκανοι, όταν όλες τις ευκαιρίες που είχαν για να αμβλύνουν τις κακοδαιμονίες που ανέκαθεν χαρακτηρίζουν το ελληνικό κράτος, τις άφησαν να πάνε χαμένες, προκειμένου να αναπαράγεται το σύστημα του παραγοντισμού, του παρασιτισμού και της παραβατικότητας που τους εκτρέφει και τους αναπαράγει?

Τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε απ΄όλους αυτούς! Όμως, δεν είναι ετούτοι οι κομψευόμενοι των πολιτικών μας πραγμάτων, οι κύριοι υπεύθυνοι της κοινωνικής και της οικονομικής, αλλά προτίστως της ηθικής ένδειας που βιώνουμε ετούτες τις ζοφερές εποχές.

Δική μας είναι η ευθύνη που πέντε χρόνια τώρα τους ανεχόμαστε να αερολογούν ψευδόμενοι κι αναίσχυντα να καταστρέφουν, κάθε μέρα που περνάει, περισσότερες ζωές, περισσότερες ελπίδες, περισσότερα όνειρα. Δική μας είναι η ευθύνη που πέντε χρόνια τώρα τους επιτρέπουμε να μας κοροϊδεύουν ασύστολα, παραβιάζοντας το Ελληνικό Σύνταγμα και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων μας, οδηγώντας την κοινωνία μας στην λίθινη εποχή ενός ανύπαρκτου μέλλοντος, προκειμένου να εξυπηρετείται ένα χρέος που είναι ύποπτο διότι δεν έχει ελεγχθεί και παράνομο γιατί δεν μπορεί να αποπληρωθεί, χωρίς να χυθεί κι άλλο αίμα, θυσία στο βωμό αυτού του άγνωστου Θεού της αναλγησίας, του παραλογισμού και της αβελτηρίας, στον οποίο προσεύχονται και προσκυνούν, όλοι αυτοί οι ολετήρες…

Πηγή My Pillow Book
To κολάζ είναι από την ΟΚΤΑΝΑ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]