Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικοί ελιγμοί και «αδιάβαστοι» Έλληνες

Έκπληξη προκαλούν οι τούρκοι αρθρογράφοι, που λίγο ως πολύ καλούν την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με μία ημι-δημοκρατία (απίστευτος ο όρος που χρησιμοποιούν!), όπως η Τουρκία, παρά με δικτατορίες, όπως το Ισραήλ ή η Αίγυπτος.
Μάλιστα, επικαλούνται, ότι οι χώρες αυτές σταδιακά απομονώνονται και από την Ε.Ε. Και επιπλέον, ότι η Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια, που «συνεργάζεται» με την Τουρκία, μόνο κέρδη είχε.

Το θέμα δεν είναι ότι η συλλογιστική τους πάσχει. Αλλά το ότι την ώρα που προκαλούν με ό,ποιο τρόπο μπορεί να φανταστεί κανείς κα σε ό,ποιο σημείο της Ανατολικής Μεσογείου μπορούν, δείχνουν να «καίγονται» για την ελληνική στάση.

Γιατί όμως; Όχι επειδή μας «υπολήπτονται». Εξακολουθούν να μας αντιμετωπίζουν ως προαιώνιους ανταγωνιστές και τελευταία ως «τους φτωχούς της περιοχής». Αλλά πάσχουν σε ένα βασικό ζήτημα. Ότι ο δρόμος τους προς την Ευρώπη περνάει υποχρεωτικά από την Αθήνα (και τη Λευκωσία). Αυτό είναι το ελληνικό «υπερόπλο» στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και με τον οποιονδήποτε άλλον στην περιοχή. Όπλο αναντικατάστατο και… δυσεύρετο.

Επομένως, από το επόμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών στην Αθήνα –το οποίο μάλιστα οι ευφυείς Έλληνες κυβερνητικοί φρόντισαν να συμπέσει με την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου-, και τη συνάντηση Σαμαρά – Νταβούτογλου, λογικά κανείς δεν πρέπει να περιμένει το παραμικρό. Διότι πρόοδος μπορεί να υπάρξει με τη διακοπή των προκλητικών και παράνομων τουρκικών ερευνών σε ξένο κυρίαρχο χώρο.

Αλλιώς, η διεξαγωγή τελικά της Συνόδου θα αποτελεί διπλωματική νίκη της Άγκυρας, καθώς οι εξηγήσεις περί κίνησης για την αποκλιμάκωση τα έντασης κανέναν δεν πείθουν.
Διότι μόνο οι τούρκοι κλιμακώνουν την ένταση και συνεπώς μόνο αυτοί πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες αποκλιμάκωσης. Για πολλοστή φορά οι γείτονες ακολουθούν την τακτική της «εξαναγκαστικής διπλωματίας» απέναντι στην Ελλάδα. Και για ισάριθμη φορά αποδεικνυόμαστε, εκνευριστικά «αδιάβαστοι».
Η οικονομική δυσκολία δεν είναι δικαιολογία.
Έτσι, αύριο, τα δεδομένα θα επιδεινωθούν δραματικά…

Πηγή εφημ. “Deal News”


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]