Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέες αφίσες στα τούρκικα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Όταν ένα λάθος επαναλαμβάνεται, τότε δεν είναι λάθος, αλλά σκοπός...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!" 

Στα εγκαίνια των γραφείων μας σε Γενισέα και Σέλερο καλεσμένος είναι όλος ο κόσμος μας" αναφέρουν οι αφίσες που κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη και ειδικά στην Γενισέα του νομού Ξάνθης, όπου χθες (14/11/2014) το απόγευμα στις 7.30 μ.μ. ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε τα νέα του γραφεία, ενώ την ίδια ημέρα και μισή ώρα αργότερα, στις 8 μ.μ. εγκαινίασε γραφεία και στο χωριό Σέλερο του ίδιου νομού (και τα δύο χωριά αποτελούν άμεσα ή έμμεσα χώρους υπερδραστηριότητας του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής).

Τα εγκαίνια των γραφείων, αλλά και τον (συνεχιζόμενο επί των εθνικών θεμάτων) κατήφορο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Βίτσας, όπως διαφήμισε το τουρκόφωνο περιοδικό "Ροντόπ Ρουζγκαρί".

Προφανώς, το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή του (γνωστό τουρκόφρονα και υποτακτικό του εκάστοτε τούρκου προξένου της Κομοτηνής) κ. Ζεϊμπέκ, ο οποίος "λύνει και δένει" στις εσωκομματικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες αφορούν την Ελληνικότητα της Θράκης.

Φαίνεται, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει ότι η τουρκική γλώσσα δεν είναι επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα αλλά και δεν έχει αντιληφθεί ότι η Θράκη εξακολουθεί να είναι Ελληνική (παρά τις διάφορες αιτιάσεις και αμφιβολίες των τουρκολατρών ή εθνικιστών τουρκοφρόνων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.
Προφανώς, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν ενδιαφέρεται είτε δεν αντιλαμβάνεται την εθνική ευαισθησία της Θράκης, η οποία αποτελεί επίσημο και κύριο στόχο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, αφού τούρκοι πολιτικοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αλλά και στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης αμφισβητούν (εσχάτως έως και την Συνθήκη της Λοζάνης) την Ελληνικότητα της Θράκης και επανειλημμένως έχουν θέσει ευθέως ζήτημα εθνικής (και όχι θρησκευτικής) μειονότητας στην ακριτική αυτή γωνιά της Ελλάδας.

Η χρήση της τουρκικής γλώσσας σε διαφημιστική αφίσα, δεν αποτελεί, βέβαια, κάτι το πρωτοφανές για τις πολιτικές επιλογές (οι οποίες δεν συνδέονται αποκλειστικά με την επικοινωνία) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού η Κουμουνδούρου είχε εμφανίσει και στις τελευταίες εκλογές (Δήμων, Περιφερειών και Ευρωβουλής) διάφορες τουρκικές αφίσες, για την επιλογή και κυκλοφορία των οποίων ΠΟΤΕ δεν απολογήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Σε πείσμα των όσων συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά θέματα, προφανώς ο κ. Τσίπρας και οι διάφοροι "σοφοί" της Κουμουνδούρου είναι προφανές πως έχουν κάνει σαφέστατες επιλογές, παράλληλες (ή ταυτόσημες) με εκείνες τις θέσεις - στοχεύσεις του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, δηλαδή της επιθετικής τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Δυστυχώς, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε ένα ανθελληνικό και λίαν επικίνδυνο παιχνίδι εναντίον των εθνικών θεμάτων της χώρας και η απόδειξη επί αυτού έχει τυπωθεί στις τουρκόγλωσσες αφίσες που κυκλοφόρησαν στην Θράκη, προκειμένου να διαφημιστεί η "διευρυμένη πολιτική θέση" του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου φαίνεται πως ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τις ψήφους (κι ας καεί το "παλιάμπελο", που λέει και η παροιμία).

Πριν από καιρό, είχαμε υποβάλει μία πολύ συγκεκριμένη ερώτηση στον "πρωθυπουργό" κ. Σαμαρά, την οποία θα απευθύνουμε σήμερα και στον κ. Τσίπρα: "Πόσες ψήφους αξίζει για εσάς η Θράκη, κύριε Τσίπρα;"

ΥΓ: Οι αφίσες στην τουρκική ήταν αναρτημένες στα εγκανιασθέντα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Βίτσας δεν φάνηκε να ενοχλείται αφού δεν έδωσε εντολή να εξαφανστούν.
Να υποθέσουμε πως όσο πλησιάζουμε σε βουλευτικές εκλογές, η Ελληνική Θράκη θα πλημμυρίσει από τουρκικές αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ;
Μία παρατήρηση μέσα από μία είδηση (από τουρκικά μέσα) προς την Κουμουνδούρου: Τον λίντσαραν επειδή μίλησε τούρκικα. Απολαύστε το βίντεο και την "διευρυμένη" πολιτική σας...



 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Κωνσταντίνε, συγχαρητήρια για το άρθρο σου. Αλλά τι να πεις και για τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο; Όταν έλεγαν στην Μπακογιάννη να μην επισκεφθεί την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης με την ιδιότητα της ΥπΕξ κι αυτή πήγε, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι επισκέπτεται ξένη επικράτεια, δεν καταλάβαινε την ζημιά που έκανε; Ή μήπως ακριβώς γι αυτό το έκανε;

    Όταν από το 2005 (αν θυμάμαι καλά) έδωσαν άδεια στον τότε Τούρκο ΥπΕξ, Αλί Μπαμπατζάν, να επισκεφθεί την Θράκη κι έγιναν τα όσα έγιναν, γιατί το έκαναν; Και άλλα πολλά, ων ουκ έστι αριθμός.

    Θλιβερά πράγματα. Κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα μου, πες μου φίλε ένα τρόπο για να μπορέσουμε να το αλλάξουμε αυτό... Όταν όλος ο κόσμος της Ξάνθης κοιμάται όρθιος και το μόνο που τον απασχολεί είναι το Ντονέρ, τότε όχι μόνο θα κουμαντάρουν τα μεμέτια τη περιοχή, αλλά θα στήσουμε και κώλο με τους μαλάκες που έχουμε μπλέξει.. Προδότες οι πολιτικοί μας, ζώα εμείς. Ποιος φταίει άραγε για τη κατάντια μας τελικά;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα θα αλλάξουν αν σταματήσουμε να αδιαφορούμε, όπως πάρα πολύ σωστά το επισημαίνεις έμμεσα. Να σταματήσει η αδιαφορία των πολιτών, να σταματήσει η αδιαφορία των αρμοδίων αρχών. Δυστυχώς, μέσα στα πλαίσια του λανθάνοντος πνεύματος της ανοχής, μέσα στα πλαίσια της φοβικότητας περί τυχόν αντιδράσεων της Άγκυρας, αλλά και μέσα στα πλαίσια μίας ακατανόητης πολιτικής "κατευνασμού", όλοι οι παράγοντες (πολίτες και πολιτικοί) συνέτειναν στην ήδη δημιουργηθείσα ανισότητα και ανισονομία, η οποία γίνεται εφαλτήριο υλοποίησης των πλέον παράδοξων στοχεύσεων (μερικές φορές ξαφνιάζεται και η Τουρκία με τα όσα κάνει ή παραλείπει να κάνει η Αθήνα) της γείτονος χώρας. Δυστυχώς, η ποιότητα του πολιτικού σκηνικού κατατάσσεται στο επίπεδο των σκουπιδιών, αφού για άγνωστους λόγους επιμένουν να "στρώνουν χαλί" στις επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας. Χρέος των πολιτών είναι να θυμούνται όλα όσα συμβαίνουν και να "απαντήσουν" καταλλήλως σε όλους εκείνους που με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους γκρεμίζουν τον Ελληνισμό και παραδίδουν αργά αλλά σταθερά μέρος από την εθνική κυριαρχία, προκειμένου να οφεληθούν τα κόμματα ή κάποια πρόσωπα. Σε αυτούς πρέπει να συμπεριφερθούμε αναλόγως, τονίζοντας παντού τις βλαπτικές τους ενέργειες και τοποθετώντας τους εκεί που πρέπει, μακριά από χώρους λήψης αποφάσεων. Και αυτό είναι δική μας ευθύνη που δεν πρέπει να την ξεχνάμε, αλλά ούτε και πρέπει να την θυμόμαστε μόνο όταν βρισκόμαστε μπροστά στην κάλπη

      Διαγραφή
  3. λόγω της πληθώρας αλλοδαπών Ρώσων και Κινέζων που επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα ετοιμάζεται μετάφραση στις αντίστοιχες γλώσες, γιατί όχι , σας πειράζει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί που αναφέρεις (ρώσοι, κινέζοι) ψηφίζουν στην Ελλάδα; Οι κυβερνήσεις των κρατών τους έχουν εκδηλώσει με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο, το ενδιαφέρον τους για να υφαρπαγεί (άμεσα ή έμμεσα) μέρος της εθνικής (ηπειρωτικής ή θαλάσσιας) επικράτειας; Και γιατί δεν είχε αφίσες στα κινέζικα και τα ρώσικα στα συγκεκριμένα εγκαίνια γραφείων; Τέλος πάντων, υποβάλω ερωτήσεις σε κάποιον που είναι προφανές ότι δεν κατανοεί (δεν θέλει;) το τι πραγματικά συμβαίνει ειδικά στην Θράκη. Ωραία, λοιπόν. Απάντησέ μου, ευθέως: Για πόσες ψήφους παραδίδεις την Θράκη;

      Διαγραφή
    2. με αγορά ακινήτου έως 250.000 ε "αγοράζουν" υπηκοότητα . Επί πλέον επίκεινται κοινές ρωσο-κινεζικές ασκήσεις για να διακόψουν το θράσος της Τουρκίας .

      Διαγραφή
  4. Δέν χρειάζεται να αγοράσουν κατι, αν είναι πχ παράνομος ψηλος, διακινητής κλοπιμαίων σε πεζοδρόμια της ΑΣΟΕΕ όπου και το νιγηριανό παζάρι της ξεφτύλας, άν λοιπον είσαι παράνομος νιγηριανός, κάποιος Αντώνης σέ κάνει εν ριπή οφθαλμού όχι μονο εσένα αλλά καί ολόκληρη την οικογενεια λαθροπαρανόμων σάν δήθεν έλληνες, καί μάλιστα πρός τέρψιν όλων ημών μιλούμε γιά τόν...'ελληνα καλαθοσφαιριστή στίς ΗΠΑ" λέτε και η ταυτότητα σέ κάνει πλέον έλληνα. Αν βέβαια πουλούσες κομμουνιστικό τσαμπουκά σαν καθαρίστρια καί σου ρίξανε (κακώς) οξύ, σέ κάνουμε ελληνιδα, καί μάλιστα ευρωβουλευτίνα μέ προσόντα καθαρίστριας ...Σου κτίζουμε και τζαμιά μήπως μας φύγεις, σου δίνουμε και πλατείες γιά να μαστιγώνεσαι σάν ζώον, σε επιδοτούμε, σε θεραπεύουμε, δηλώνεις ότι θέλεις και μετά αναλαμβάνουν τά κυκλώματα τών ελληνοποιήσεων. Ομως, γιατί τοση μανία μέ τα αλβανοφίδια - γνωστα γιά το μίσος τους - νά γίνουν ψευτοελληνικά φίδια; Πατρίδα δέν εχουν όλα αυτά τά αδέσποτα; Ενα εκατομμύριο αδεσποτα αλλοδαπά τά κάνανε δήθεν ελληνες,, και ψηφίζουνε βέβαια το νεοσταλινικό μόρφωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]