Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: Οι ΗΠΑ θέλουν να καθυποτάξουν την Ρωσία

Περνώντας σε νέο επίπεδο ρητορικής στη σκιά της «παγωμένης» συνόδου κορυφής της G20, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ενώπιον του πυρήνα των υποστηρικτών του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να «καθυποτάξουν» τη Ρωσία, αλλά ποτέ δεν θα το καταφέρουν.

«Εκείνοι (οι ΗΠΑ) δεν θέλουν να μας ταπεινώσουν, θέλουν να μας καθυποτάξουν, να επιλύσουν τα προβλήματά τους σε βάρος μας» υποστήριξε ο Πούτιν σε τηλεοπτική «συνάντηση» με την κύρια οργάνωση υποστηρικτών του, το Λαϊκό Μέτωπο.

«Κανείς δεν κατάφερε να το πετύχει αυτό στην ιστορία της Ρωσίας, και κανείς δεν θα το καταφέρει» συνέχισε επευφημούμενος.

Και επανέλαβε πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης κατά της Ρωσίας εξαιτίας της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας και της υποστήριξης των ουκρανών αυτονομιστών αντιβαίνουν στα δικά τους συμφέροντα.

Ανέφερε ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Ευρώπη προσπαθούν «να προστατεύσουν εθνικά συμφέροντα άλλων» για λόγους που είναι ασαφείς.

Υποβάθμισε δε το γεγονός ότι έφυγε άρον-άρον από τη σύνοδο κορυφής της G20, αρνούμενος ότι η αποχώρησή του οφείλεται στην ψυχρή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι ηγέτες της Δύσης.

Και επέμεινε ότι οι συνομιλίες του στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας ήταν «εποικοδομητικές».

Ο ρώσος πρόεδρος πρόκειται να έχει αργότερα εντός της ημέρας συνάντηση στη Μόσχα με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, σύμφωνα με την γερμανική τηλεόραση.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας επισκέφθηκε το Κίεβο το πρωί της Τρίτης και εν συνεχεία επισκέφθηκε τη Μόσχα για προγραμματισμένες συνομιλίες με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Η επίσκεψη Στάινμαγερ στη Μόσχα είναι η πρώτη υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Γερμανίας αφότου ξέσπασε η κρίση στην Ουκρανία οδηγώντας τις σχέσεις Ρωσίας-Δύσης σε μεταψυχροπολεμικό «χαμηλό».

Στη σύνοδο στο Μπρισμπέιν οι Άνγκελα Μέρκελ και Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν πολύωρη συνομιλία και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι θέλει να διαπιστώσει εάν η συζήτηση αυτή βελτίωσε τις πιθανότητες επίτευξης εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]