Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πολιτική του καραγκιόζη

Από την ταβανοθεραπεία στην πρωθυπουργία... Αυτή είναι επισήμως η εξέλιξη της πολιτικής στην Ελλάδα

Όποιος θέλει να κατανοήσει την ελληνική πολιτική πρέπει να ενδιατρίψει με κάθε σοβαρότητα στο λαϊκό θέαμα του Καραγκιόζη.

Ο Καραγκιόζης είναι ένας ξυπόλητος καμπούρης κακομοίρης που διαρκώς πεινά κι έχει τον νου του στην έντονη μυρωδιά απ' τους κεφτέδες που ψήνονται στο σεράι του πασά, απέναντι απ' τη φτωχική του παράγκα.
Σκαρφίζεται κάθε είδους απάτη και μαλαγανιά, κάθε είδους τέχνασμα για να φτάσει στους κεφτέδες και να τους φάει.
Χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, αυτοσχεδιάζοντας κι ακολουθώντας κάθε έμπνευση της στιγμής, τη γνωριμία του με τον τελάλη του πασά, τον Χατζηαβάτη, προκειμένου να εκμεταλλευτεί κάθε παραξενιά ή επιθυμία του πασά και να πλασάρει τον εαυτό του άλλοτε ως γιατρό, άλλοτε ως μάγειρα, άλλοτε ως προξενητή.
Στις προσπάθειές του έχει πάντοτε αρωγούς και συμμετόχους τα κολλητήρια.

Το τέλος είναι πάντοτε το ίδιο. Αφού ο Καραγκιόζης καταφέρει να γεμίσει την κοιλιά του με τους κεφτέδες, τρώει κι ένα χέρι ξύλο απ' τον Βεληγκέκα.
Ακόμη κι όταν κατορθώσει να πείσει τον βλάχο μπαρμπα-Γιώργο να βάλει στη θέση του τον Βεληγκέκα, συνήθως μ' ένα ψέμμα, πάλι ξύλο τρώει, αυτή τη φορά απ' τον μπαρμπα-Γιώργο μόλις ανακαλύψει το ψέμμα. Παρόλα αυτά, ο Καραγκιόζης δεν το βάζει κάτω.
Παρά τις ξυλιές, τις απειλές και τις ταπεινώσεις, το μυαλό του είναι πάντα στο σεράι και στους κεφτέδες...

Το ταξίδι στο Βερολίνο του ταβανο-θεραπευόμενου φαίνεται να ήταν καταστροφικό.
Στην πραγματικότητα ήταν απλώς μια από τις πολλές επισκέψεις του Καραγκιόζη στο σεράι που κατέληξε στο βάναυσο ξωπέταγμά του από τον Βεληγκέκα.
Η πραγματική καταστροφή δεν ήταν ούτε το ταξίδι στο Βερολίνο ούτε κάποια άλλη μεγάλη ή μικρή γκάφα ή κάποιο "ατύχημα".
Η πραγματική καταστροφή ήταν -και εξακολουθεί να είναι- το γεγονός ότι ο Καραγκιόζης είναι ο Καραγκιόζης.
Το έτι δυστυχέστερον δυστύχημα σε σχέση με τον ίδιο τον Καραγκιόζη είναι ότι βοηθοί του στο εκάστοτε καραγκιοζόδραμα και εναλλακτικοί μυθοπλαστικοί χαρακτήρες είναι ο ο σιόρ Διονύσιος, ο Μορφονιός, ο Σταύρακας και ο Εβραίος...

Ιουλιανός

Η ΝΔ το 2009 έκανε την χειρότερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει. Εξέλεξε πρόεδρό της τον Σαμαρά.
Ο άνθρωπος αυτός έπαιξε έναν τρομερά επιζήμιο ρόλο για την αντιμετώπιση της πτώχευσης της χώρας, τόσο ως ηγέτης της αντιπολίτευσης αλλά πολύ περισσότερο ως πρωθυπουργός.


Τα έργα και οι ημέρες του είναι γνωστά.
Όποιος θέλει ας τα ανακαλέσει στη μνήμη του.
Τις ολέθριες συνέπειες της πολιτικής του, τις βιώνουμε όλοι μας.


Παραίτηση όχι τώρα, χθες! Δεν τον εμπιστεύεται πλέον κανείς -μαζί με το συνεταιράκι του τον Βενιζέλο-για να κυβερνά και να διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας.

Ελπίζω να ξυπνήσουμε κάποτε οι Έλληνες και να απαλλαγούμε από αυτό το κρατικοδίαιτο πολιτικοοικονομικό σύστημα που λεηλατεί τη δουλειά μας,την περιουσία μας,τη χώρα μας!  

explorer

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]