Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: «Aν κηρύξουν ΑΟΖ θα στείλουμε τα πλοία μας εκεί»

Διπλωματία των κανονιοφόρων και άμεση απειλή πολέμου από την Άγκυρα
Τουρκική απαίτηση για άμεση διακοπή των κυπριακών ερευνών

Η Τουρκία επαναφέρει την προκλητική απαίτησή της για άμεση διακοπή των ερευνών της Κύπρου στην ΑΟΖ της.

Σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του στο κανάλι 24 ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει αυτό που η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος θέλουν να κάνουν εναντίον της Τουρκίας στη Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι αυτό που θέλουν να πετύχουν οι τέσσερις χώρες με την συνεργασία τους εναντίον της Τουρκίας είναι να την «εκφοβίσουν».

Εξίσου προκλητικές είναι οι δηλώσεις του όμως και για την Κύπρο, όπου αφού χαρακτηρίζει άκυρο και χωρίς νομική ισχύ το ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που «δεν χρήζει καν σχολιασμού», ο κ.Τσαβουσογλου δηλώνει ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία, η ακροδεξιά και οι διαφορές (της Λευκωσίας) με την Ελλάδα καθιστούν περίπλοκες τις συνομιλίες με τους Ελληνοκύπριους».

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε παράλληλα ότι και το ψευδοκράτος έχει δικαιώματα επί των πηγών της περιοχής. «Ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, οι έρευνες πετρελαίου δεν αποτελούν επίδειξη καλής πρόθεσης.
Ενώ από την μια οι πλευρές αναζητούν διάλογο για την ειρήνη, εάν λέτε ας συνεχιστούν οι γεωτρήσεις τότε πείτε και στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου ας κάνουμε μαζί τις έρευνες και τις γεωτρήσεις.
Αν και αυτό δεν γίνεται ας ιδρυθεί μια κοινή εταιρεία, να γίνουν έρευνες και να διαμοιραστούν τα εισοδήματα. Αντί αυτού εσείς δίνετε ως δικαιολογία την αποστολή του Μπάρμπαρος και αποχωρείται από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Θέλοντας, μάλιστα, να δικαιολογήσει παρουσία του «Μπαρμπαρόσα» και των τουρκικών πολεμικών σκαφών στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο κ.Τσαβούσογλου με προκλητικό τρόπο δηλώνει ότι η Τουρκία είχε πει ότι «αν κηρύξουν ΑΟΖ θα στείλει τα πλοία της εκεί…».

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. αν κηρύξουν ΑΟΖ θα στείλει τα πλοία της εκεί…
    Κι έτσι που το λέει, θα περίμενε κανείς να στείλει πολεμικά, όχι το "Μπαρμπαρός"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]