Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το γκλομπ δεν ήταν κροκό

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Έλληνά μου, την τραβάει την Χουντάρα το πετσί σου. Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνεις τίποτε και με την διαρκή πληροφόρηση που έχεις, δε μπορεί να μην ακούς τι σου λέει ο κυβερνήτης σου, ο των Οικονομικών σωτήρας σου, ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης σου και πάει λέγοντας. Το πας φιρί-φιρί με την υποστήριξή σου σε αυτά τα διορισμένα από την ΕΕ πρόσωπα να φέρεις την κατάσταση, όχι σε εμφυλιακό σημείο αλλά σε σημείο ολικής αποκτήνωσης.

Είναι δυνατόν να συνεχίζεις να συμφωνείς με μια πολιτική που βαπτίζει την «αναθεώρηση του δημοκρατικού συντάγματος» ως μεταρρύθμιση; Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός μιας δημοκρατικής χώρας αντί να υπερασπίζεται το Σύνταγμά της που είναι ο φρουρός της ελευθερίας και της δικαιοσύνης του λαού, να του κάνει μεταρρύθμιση λες και είναι προσωπική του περιουσία που απλά της αλλάζει διακόσμηση; Είναι δυνατόν να κάθεσαι να ακούς τον αποτυχημένο πιτσαδόρο να σε απειλεί ότι θα μεταρρυθμίσει το Σύνταγμα για να βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω πλαγίας οδού έτσι ώστε να μην τον κουνήσει τίποτε από την εξουσία, έτσι ώστε και Χούντα να σου κάνει να μην υπάρχει έστω ο θεσμός της Δημοκρατίας ως πρόσωπο για να τον σταματήσει;

Αυτά όμως τώρα είναι πταίσματα διότι τα κωλοκάναλα σε έβαλαν πάλι στο ίδιο παιχνίδι να κοιτάς αν θα μπεις στις 100 δόσεις. Να κάθεσαι να συζητάς στο καφενείο όχι για αυτό που θα σε περιμένει αύριο αλλά να έχεις αγωνία αν το DNA του σκελετού της Αμφίπολης δείξει σε τι είχε προτίμηση ο μακαρίτης. Στα γιουβαρλάκια ή τα σμυρνέικα σουτζουκάκια; Να τσακώνεσαι με τον ομοκομματικό σου συνομιλητή για το ότι ο βουλευτής Ψυχάρης παραιτήθηκε, αφού όμως ψήφισε όσα λέει ο αρχηγός Σαμαράς.

Τον Ψυχάρη μη τον κλαις, την νέα εργασία του το σύστημα την έχει ήδη έτοιμη. Να κλαις εσένα και την οικογένειά σου αν σου περάσουν μέσα στην μεταρρύθμιση του Συντάγματος ότι δεν είσαι ισότιμο μέλος της Πολιτείας αν δεν έχεις 300 ένσημα κοινωφελούς εργασίας. Να κλαις γιατί σε ένα χρόνο εσύ τα γιουβαρλάκια και τα σουτζουκάκια θα τα βλέπεις με το κιάλι, θα ξεχάσεις το καραμελωμένο αγγούρι με σως παπάγιας, διότι το αγγούρι εδώ και καιρό κατευθύνεται αλλού.

Οι άλλοι μισοί Έλληνες περιμένουν το μάννα εξ ουρανού Τσίπρα να τους σώσει. Ο αντισυστημικός Τσίπρας θα έρθει να σώσει εσένα που σε έκανε το σύστημα υποσυστημικό! Θα πάρει ο Αλέξης το γιαταγάνι του και θα τα αλλάξει όλα. Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι, ειδικά αν η μεταρρύθμιση του Συντάγματος έρθει πριν τον δούμε πρωθυπουργό. Φανταστείτε την καταπιεσμένη «αριστερά» με Σύνταγμα Χούντας να κυβερνάει τον τόπο. Ω ρε γλέντια!

Είναι τόσο αντισυστημικά αυτά τα παιδιά που την ημέρα κατά την οποία οι φοιτητές και μαθητές έκαναν πορεία προς την Βουλή και έτρωγαν ξύλο έξω από το Πολυτεχνείο, αυτά τα αντισυστημικά ήταν μέσα και έκαναν σόου. Αντί να προκαλέσουν πολιτικό σεισμό ότι δεν είναι δυνατόν να βάζει η κυβέρνηση 100 δόσεις (τουτέστιν 6 χρόνια) στους Έλληνες πολίτες για να μην κατάσχεται η περιουσία τους, το αίτημά τους ήταν να έχουν ονομαστική ψηφοφορία για τον αποκλεισμό του ΕΝΦΙΑ στην καρμανιόλα των 100 δόσεων. Δηλαδή, οι «αριστεροί» δεν είχαν πρόβλημα με την καρμανιόλα αλλά γιατί το λεπίδι της καρμανιόλας δεν ήταν δύο φορές τροχισμένο.

Όσο για τους φοιτητές που έτρωγαν ξύλο έξω από την Βουλή, οι αντισυστημικοί Συριζαίοι φαίνεται πήραν γραμμή από το σύστημα και δεν βγήκαν έξω να υποστηρίξουν σύσσωμοι την πορεία των φοιτητών για την ελευθερία των Πανεπιστημίων ως χώρων έκφρασης και Παιδείας. Δεν ήταν ΕΡΤ τα Πανεπιστήμια.
Άλλο να βάζει ο Φορτσάκης λουκέτο σε σχολές που σπουδάζουν οι αυριανοί νομικοί, δικαστικοί, οικονομολόγοι, επιστήμονες της χώρας και άλλο να βάζει λουκέτο το σύστημα εκεί που διορίστηκαν τα παιδιά όλων των κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων.
Άλλα τα κάγκελα της ΕΡΤ και άλλα του Πολυτεχνείου. Πάνε οι καιροί που το Πολυτεχνείο γινόταν είδος προς εκμετάλλευση για τα κομματικά ένσημα της Μεταπολίτευσης. Τώρα αλλού κολλιούνται τα ένσημα: Εκεί που το ίδιο το σύστημα στέλνει κάμερες. Όπου κάμερα θα δεις και «αντισυστημικό».
Κατακλύστηκαν οι εφημερίδες και το διαδίκτυο με το ταγεράκι και την κροκό τσάντα της Αγγελοπούλου στην συνάντηση με τον Τσίπρα. Ολόκληρα δημοσιογραφικά κείμενα για το ταίριασμα της τσάντας της Γιάννας με τον κόκκινο πίνακα στο γραφείο του Αλέξη. Αντισυστημικό life style. Για να δούμε τα πρόσωπα των φοιτητών που έτρωγαν το ξύλο της αρκούδας έπρεπε να κάνουμε αίτηση στο κρυφό Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ήταν που το χρώμα του γκλομπ δεν ταίριαζε με το φόντο της ελευθερίας.

Την τραβάει, 'Ελληνά μου, την ραγιαδοσύνη το πετσί σου, όπως γουστάρεις τρελά το δούλεμα ότι εσύ είσαι αυτός που θα αλλάξει τα πράγματα. Δε μπαίνεις καν στην διαδικασία να σκεφτείς ότι ακόμα και τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματά σου έχουν γίνει συστατικά μεταρρυθμίσεων της εξουσίας. Δεν γράφουν στο γυαλί της εικονικής πραγματικότητας να στηθούν κάμερες την ώρα που στα ξεσκίζουν. Και όπου δεν υπάρχει κάμερα δεν θα υπάρχει κανένας από τους φιλόδοξους «αντισυστημικούς» να σταθεί στο πλάι σου να τα υπερασπιστεί.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]