Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σταματήστε να δίνετε τροφή στην τουρκική προπαγάνδα

Γράφει ο Λ. Λιγουριώτης

Βρήκαν έδαφος οι Τούρκοι και πατώντας πάνω στα δικά μας... σαΐνια που κατασκεύασαν δήθεν ειδήσεις, "αποκαλύψεις" και σενάρια "φωτιάς στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο" με δήθεν ελληνική συμμετοχή σε... μυστική άσκηση στην Κύπρο, μας την λένε κι από πάνω!

Μιλάμε για τους διαφόρους "θερμοκέφαλους" ή θύματα παραπλανητικών φημών, που με τα όσα ανεξέλεγκτα και χωρίς ρεπορτάζ στις πηγές γράφουν, απειλούν να προκαλέσουν από το πουθενά μια κρίση που η Τουρκία με λύσσα επιζητεί και η Ελλάδα δεν θέλει να πέσει στην παγίδα της.Και δυστυχώς, μεταξύ πολλών άλλων, θύμα έπεσε ...βλέποντας ελληνικά F-16 στην Κύπρο - σε δήθεν κοινή άσκηση με Κύπρο και Ισραήλ - και η δημόσια τηλεόραση, την οποία, όπως και όλους τους άλλους διέψευσαν φυσικά πηγές του Υπουργείου Άμυνας, του ΓΕΑ και του ΓΕΣ.

Το μόνο που υπήρξε ήταν μια Κυπριακή μεσαίας κλίμακας άσκηση ρουτίνας χωρίς πυρά, τόσο... μυστική που την παρακολούθησε δημόσια μέρος της ηγεσία της Κύπρου. Αυτή συνέπεσε -για μια ήμερα- χθες με μια εκπαιδευτική διαδικασία αλεξιπτωτιστών κατά την οποία Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι αλεξιπτωτιστές οι οποίοι υπηρετούν στην Κύπρο, έκαναν την εξαμηνιαία συντήρησή τους στα άλματα, με ένα C-130 της ΠΑ που είχε πάει στην Κύπρο ειδικά για το σκοπό αυτό, με περίπου 10 συνδέσμους.

Το παραμύθι το "έχαψε" και το αξιοποίησε πλήρως η Χουριέτ!

Έτσι λοιπόν σήμερα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet και με τον τίτλο «Μυστική άσκηση στη νότια Κύπρο», έκανε ...copy paste τα ...παραμύθια γράφοντας πως η Ελλάδα πραγματοποίησε ...σιωπηλά αεροπορική άσκηση στον - όπως λένε- "ελληνοκυπριακό" τομέα και ότι σ’ αυτήν έλαβαν μέρος και ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη... Ούτε παραγγελία να το είχαν...

Μάλιστα το τραβάει παραπέρα, κατηγορώντας την Κύπρο ότι αυτή επιδιώκει την ένταση:Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει πως η Κυπριακή κυβέρνηση θέλησε να διατηρήσει μυστική την άσκηση, που συνεχίζεται εδώ και 3 μέρες στη Λάρνακα, για να μην αυξηθεί η ένταση στην περιοχή.

Στο "σενάριο" είδαν και τον "Νικηφόρο - Τοξότη"

Υποστηρίζει δε ότι έλαβαν μέρος και ...ελληνικά άρματα .Επιπλέον επικαλούμενη και μερικά από τα παραμύθια της από δω πλευράς υποστηρίζει ότι υπήρξε παρομοίωση της μεσαίας κλίμακος κυπριακής άσκησης με την άσκηση «Νικηφόρος» μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου η οποία συνεχώς αναβάλλεται τα τελευταία χρόνια.
Η εν λόγω άσκηση, γράφει, είναι ακόμα ασαφές αν θα πραγματοποιηθεί φέτος λόγω της επικρατούσας κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο. Η εν λόγω άσκηση, αναφέρει από την σκοπιά της, δε γινόταν τα τελευταία χρόνια για να δοθεί η ευκαιρία στην ειρήνη. Αναφέρει δε ότι η άσκηση συνέπεσε με την περίοδο πριν από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Α. Σαμαρά, χθες στη Λευκωσία.

Στο κόλπο παραπληροφόρησης και η πλατφόρμα

Να σημειώσουμε εδώ ότι λίγο πριν είχε προηγηθεί στα δημοσιογραφικά γραφεία η "πληροφορία" ότι οι Τούρκοι στέλνουν πλατφόρμα γεώτρησης ή και εξόρυξης, στην Κύπρο. Στην πραγματικότητα ήταν μια ρουμάνικη πλατφόρμα με σημαία Μάλτας, με πολύ περιορισμένες δυνατότητες -μέχρι 90 μέτρα βάθος γεώτρησης φθάνουν οι δυνατότητές της- που χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι στην Αλεξανδρέττα, ρυμουλκείτο πράγματι για την Κύπρο.
Μόνο που βάση συμβολαίου πηγαίνει στην Λεμεσό όπου θα κάνει δίμηνες επισκευές συντήρησης!Μάλιστα ένα από τα δυο ρυμουλκά που την έσερναν ανήκει σε κυπριακή οφσόρ εταιρεία!

Όπως έχουμε ξαναγράψει τα όσα έχουν επιχειρηθεί να γίνουν τις τελευταίες ώρες με τις διαρροές αυτές αναξιόπιστων πληροφοριών και σεναρίων, είναι τουλάχιστον ύποπτα και πρέπει να απασχολήσουν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]