Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποφασισμένο για ακόμη χειρότερες καταστάσεις το τουρκικό παρακράτος

Η προ ολίγων ημερών στυγνή δολοφονία του νεαρού Σέρβου στην Κωνσταντινούπολη, από «αγνώστους», δηλαδή από το τουρκικό παρακράτος των μυστικών υπηρεσιών της γείτονος, συνεχίζει να βρίσκεται στην δημοσιότητα, λόγω, κυρίως, της εμμονής τουρκικών ΜΜΕ, που θέλουν να βλέπουν συνέχεια του τραγικού περιστατικού, εντός του Ελληνικού εδάφους, εις βάρος των τούρκων οπαδών (χούλιγκαν), οι οποίοι συνεχίζουν να δηλώνουν αμετανόητοι (έως και υπερήφανοι) για την δολοφονία του νεαρού Σέρβου οπαδού.

Ενώ οι πρώτες θολές εικόνες της δολοφονίας του Σέρβου αντικαταστάθηκαν από τηλεοπτικές σκηνές «απείρου κάλους» (που δημοσιοποιήθηκαν από την τουρκική τηλεόραση) και αποκάλυψαν την εκτέλεση ενός συντεταγμένου σχεδίου δολοφονικής επίθεσης από την πλευρά «τούρκων οπαδών» (οι οποίοι όλως τυχαίως πήγαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα μπάσκετ έχοντας μαζί τους χατζάρες και τσεκούρια), αποδεικνύοντας την «επιμέλεια» του όλου εγχειρήματος από την τουρκική πλευρά, το CNN Turk διατηρώντας στη δημοσιότητα το τραγικό περιστατικό επανέρχεται εκφράζοντας φόβους για… ελληνικά αντίποινα, ανεβάζοντας κατακόρυφα την «θερμοκρασία» και δημιουργώντας συγκρουσιακές συνθήκες, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη και την περίπτωση προειδοποίησης για επικείμενη τουρκική προβοκάτσια, αυτή τη φορά εις βάρος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η συγκεκριμένη στυγερή δολοφονία του 25χρονου φίλου του Ερυθρού Αστέρα έξω από το «Αμπντί Ιπεκτσί» στην Κωνσταντινούπολη, την περασμένη Παρασκευή, συγκλόνισε ολόκληρη την υφήλιο, ενώ έβαλε «φωτιά» στις –ήδη τεταμένες- σχέσεις των Τούρκων και Αλβανών με τους Σέρβους!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι άνοιξε για τα καλά ο ασκός του Αιόλου για τους τούρκους χούλιγκαν(;), οι οποίοι όχι μόνο δεν μετάνιωσαν για την εγκληματική τους πράξη, αλλά παρουσιάζονται αποφασισμένοι για (ακόμα) χειρότερες καταστάσεις. Μάλιστα το CNN Turk αφιέρωσε ειδικό ρεπορτάζ για το εν λόγω θέμα, εκφράζοντας φόβο για πιθανά… αντίποινα από Έλληνες και Σέρβους! Έχοντας ως δεδομένες τις καλές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, έφερε ως παράδειγμα το παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με την Μπεσίκτας, το οποίο χαρακτηρίζει υψηλής επικινδυνότητας! Βέβαια, θεωρείται δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο στο αυριανό παιχνίδι της Τρίπολης, αλλά ποιος είναι εκείνος που μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση της προβοκάτσιας;

Το CNN Turk έκανε αναφορά και στην επίσκεψη του μπασκετικού Ολυμπιακού στην Πόλη στα Μέσα Δεκεμβρίου, όπου θα αναμετρηθεί με τη Γαλατά Σαράι για την τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης της Ευρωλίγκας. Και μέσα σε όλα οι Κοσοβάροι ανάρτησαν ένα αρρωστημένο πανό δίνοντας… συγχαρητήρια σε αυτόν που σκότωσε τον 25χρονο, ενώ σε άλλο πανό ανέφεραν τη φράση «Rest in Hell M.I.», δηλαδή αναπαύσου στην Κόλαση Μ.Ι. (το Μ.Ι. είναι τα αρχικά του δολοφονημένου νεαρού Σέρβου)!!!

Και να ήταν οι μοναδικοί…; Οι φανατικοί οπαδοί της Γαλατά δημιούργησαν νέο πανό στο οποίο ήθελαν να δείξουν ότι δεν πρόκειται να τους σταματήσει ούτε η… συμπαράσταση των φίλων της Παρτιζάν: «Νομίζετε πως θα σας σώσουν οι οπαδοί της Παρτιζάν;» ανέφεραν χαρακτηριστικά, ορμώμενοι από την κίνηση που έκαναν στο ματς της ποδοσφαιρικής ομάδας κόντρα στη Νάπρεντακ, να κάψουν τη σημαία της Γαλατά.
Πάντως, η Ευρωλίγκα αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής και είναι απορίας άξιο τι στάση θα κρατήσουν οι οπαδοί της Αναντολού Εφές και της Φενέρ Μπαχτσέ/Ούλκερ στα εντός έδρα παιχνίδια τους με Σάσαρι και Τούροφ αντίστοιχα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]