Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί η τρόικα δεν στηρίζει την συγκυβέρνηση;…


 

Σχολιάζει ο Κλεισθένης

Είναι απορίας άξιο γιατί δεν στηρίζεται η συγκυβέρνηση από την τρόικα αν και είναι πλήρως υποταγμένη.
Κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει τι διαμείβεται στα κλειστά γραφεία όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.
Μπορούμε όμως λαμβάνοντας υπ’ όψη τα δεδομένα να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα.

Δεδομένο Ι: Η τρόικα γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά πολλές μονάδες ανεξάρτητα του τι παρουσιάζουν οι κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις. Γνωρίζει επίσης ότι η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη. Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένο ΙΙ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε κατά πολύ σε σχέση με όσα έλεγε πριν λίγο καιρό αλλά δεν μπορεί να πάει δεξιότερα, υπάρχει η ομάδα του Λαφαζάνη του 30%.

Υπάρχουν επίσης και το ΚΚΕ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η πολεμική που θα του ασκηθεί απ’ το ΚΚΕ είναι ήδη γνωστή, έχει αρχίσει προ πολλού. Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ αν και εκλογικά έχει μικρό ποσοστό επηρεάζει πολύ περισσότερους. Θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν οι πολίτες αν κατέβουν στους δρόμους.

Δεδομένο ΙΙΙ: Η εκλογή προέδρου απ’ την παρούσα βουλή με πρωθυπουργό τον Σαμαρά είναι αδύνατη. Η πρόταση για αλλαγή πρωθυπουργού δεν έγινε δεκτή. Αυτό σημαίνει ότι τον Μάρτιο θάχουμε εκλογές.

Δεδομένο IV: Η τρόικα γνωρίζει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμόσει πλήρως την πολιτική λιτότητας και το ξεπούλημα του δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Ο χρόνος λοιπόν που απομένει είναι λίγος.

Η τρόικα θέλει, να περάσει η υποτακτική της συγκυβέρνηση, όσο το δυνατό περισσότερα μέτρα. Να κάνει όσο το δυνατό περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις. Να αλλάξει ότι απέμεινε στις εργασιακές σχέσεις κτλ. Πολλά από όσα ζητάει η τρόικα είναι απαιτήσεις της ντόπιας ελίτ.

Το να υποχωρήσει στις απαιτήσεις της δίνοντας στήριξη στην συγκυβέρνηση σημαίνει χάσιμο χρόνου. Γνωρίζουν, οι της τρόικα, ότι όσο και να στηρίξουν την συγκυβέρνηση δεν θα καταφέρουν πολλά. Ο καταποντισμός του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ είναι βέβαιος.

Επειδή δεν θέλουν να παίξουν σε χαμένο παιγνίδι, θυσιάζουν την υποτακτική τους συγκυβέρνηση προκειμένου να εκτελεστούν όσο το δυνατό περισσότερα από όσα έχουν στο πρόγραμμα. Το πρόσταγμα είναι, αφού ο χρόνος είναι λίγος κάντε όλα όσα ζητάμε κι ας πέσετε, ας συντριβείτε στις εκλογές. Όσα περισσότερα φορτώσετε στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο λιγότερα θα μπορέσει ν’ αλλάξει.

Η συνταγή γνωστή.
Δεν είναι κουτοί οι κουτόφραγκοι.

Πηγή Ιδεοπηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]