Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γεύθηκαν - απόλαυσαν τουρκική φιλοξενία οι Σέρβοι φίλαθλοι…

Σέρβο οπαδό του Ερυθρού Αστέρα έσφαξαν Τούρκοι οπαδοί της Γαλατά Σαράι, πριν το παιχνίδι μπάσκετ μεταξύ των δύο ομάδων στην Κωνσταντινούπολη. Το θύμα, ο 25 ετών Μάρκο Ίβκοβιτς, μαχαιρώθηκε από Τούρκους έξω από το γήπεδο της Γαλατά. «Ήταν μια εχθρική πράξη και μια μεγάλη τραγωδία. Είμαι έξαλλος», δήλωσε ο Σέρβος πρόξενος στην Τουρκία Ζόραν Μάρκοβιτς.
 
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τηλεφώνησε στον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάντερ Βούσιτς, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του και υποσχόμενος πως οι τουρκικές αρχές θα κάνουν το παν για να συλλάβουν τους υπεύθυνους.

Ο Βούσιτς, από την πλευρά του, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και απαίτησε την τιμωρία των ενόχων, ενώ κατήγγειλε πως ο πρόεδρος της Γαλατά, Εργκίν Αταμάν, είχε χαρακτηρίσει τους Σέρβους «τρομοκράτες».

«Είχαμε προειδοποιήσει τις τουρκικές αρχές ότι ήταν ένα παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας και ζητήσαμε τη διαβεβαίωσή τους ότι όλοι οι οπαδοί μας θα επέστρεφαν, ασφαλώς, από την Τουρκία στην Σερβία», αναφέρει ανακοίνωση της σερβικής ομάδας, όχι τυχαία φυσικά, καθώς είχε προηγηθεί η δήλωση του Τούρκου προέδρου που είχε, κατά την σερβική πλευρά, δυναμιτίσει το κλίμα.

Σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ οι 400 Σέρβοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα δέχτηκαν τρεις φορές επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, με πέτρες, λοστούς και αναμμένους δαυλούς, με τους επιτιθέμενους να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου

Πηγή Defence-Point

Σχόλιο ιστολογίου: Χαμογελαστοί συζητούσαν το συγκεκριμένο θλιβερό περιστατικό της εν ψυχρώ δολοφονίας του νεαρού Σέρβου, σε καφενείο μειονοτικού (μουσουλμανικού) χωριού της Ξάνθης, γνωστοί τουρκόφρονες. Ένας εξ αυτών, δήλωσε με ύφος χιλίων καρδιναλίων, μάλιστα, πως "έτσι η Τουρκία δείχνει στην Αλβανία πως στέκεται στο πλευρό της". Αυτή η απολύτως έγκυρη πληροφορία καταδεικνύει την "οπτική" των  τουρκοφρόνων της Θράκης (και όχι μόνο) και δημιουργεί σοβαρά ερείσματα για την πιθανότητα η δολοφονία του νεαρού Σέρβου φιλάθλου να ήταν μία στημένη προβοκάτσια του τουρκικού παρακράτους (γκρίζοι λύκοι) και των μυστικών υπηρεσιών της γείτονος.
Τώρα, στο ερώτημα εάν ο τουρκόφρονας εμετικός "σχολιαστής" είχε κάποια ειδική ενημέρωση ή εάν εξέφραζε προσωπική του άποψη, μεγιστοποιημένη για να αναδείξει εαυτόν αλλά και για να αναδείξει την "μητέρα πατρίδα" του, η απάντηση είσαι τελείως αδιάφορη, αφού η κοινή συνισταμένη καταδεικνύει μία λίαν επικίνδυνη συμπεριφορά, μία πολύ επιθετική τοποθέτηση, η οποία είτε είναι "χορηγούμενη" είτε "αυτοφυής" δείχνει πως στην Ελληνική Θράκη κινούνται άτομα (τουρκόφρονες) που θεωρούν "φυσικό" ή "λογικό" το να δολοφονείται ένας ή περισσότεροι άνθρωποι στο όνομα του τουρκικού μεγαλείου...
Εμείς, από την πλευρά μας, σημειώνουμε ότι στα ορεινά μουσουλμανικά χωριά (στο σύνολο σχεδόν του ορεινού όγκου της Ελληνικής Θράκης) δεν υπάρχουν αστυνομικά τμήματα, δεν υπάρχουν ελληνικά στρατόπεδα και εν γένει δεν υπάρχει έντονη (και με όλα τα σχετικά μηνύματα) παρουσία του ελληνικού κράτους, το οποίο παραδίδει (αν δεν έχει παραδώσει ήδη...) ένα μεγάλο συνεχόμενο γεωγραφικό κομμάτι της Θράκης, στα όρνεα και τους υπανθρώπους του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, οι οποίοι περνάνε (ανύπαρκτα αλλά πανίσχυρα) μηνύματα τουρκικής ισχύος στην περιοχή... Ελπίζουμε πως οι αρμόδιοι θα επιληφθούν λίαν συντόμως και θα αποκαταστήσουν την τάξη στην ορεινή Θράκη, με την επαναλειτουργία αστυνομικών σταθμών και την άμεση ίδρυση και πλήρη λειτουργία τουλάχιστον τριών στρατοπέδων και άλλων κέντρων εκπαίδευσης των Ελληνικών ειδικών δυνάμεων...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]