Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τυράκι και η φάκα...

«Κυβέρνηση ειδικού σκοπού»: Θόρυβος να γίνεται και δουλειές να κλείνονται...

Κάποιοι έχουν βγάλει από το μανίκι τους μια φαεινή ιδέα: Την «κυβέρνηση ειδικού σκοπού», χωρίς καν να διευκρινίζουν τον περίφημο «ειδικό σκοπό». Όσο με αφορά, ο μόνος σκοπός που γνωρίζω, είτε τον ονομάσουμε «ειδικό», είτε «γενικό», είτε όπως αλλιώς, είναι η έξοδος από την κρίση στην οποία μας βυθίζει η κυβερνητική πολιτική. Έξοδος που συνεπάγεται την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την αποχώρηση των σημερινών κυβερνώντων.

Μερικοί προσθέτουν ότι την πρωτοβουλία της «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» πρέπει να την αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και, ούτε λίγο ούτε πολύ, να αποτελέσει τον κορμό της! Να αναλάβει δηλαδή η αντιπολίτευση μια κυβέρνηση που θα στηρίξει στη Βουλή… η πλειοψηφία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ! Ο καθένας καταλαβαίνει ότι αυτές οι προτάσεις, στα όρια του λογικού παραλογισμού, κάτι κρύβουν. Ας δούμε λοιπόν πώς εξελίχθηκε αυτή η πρόταση:

Φάση 1η: «Κυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς αυτούς που κυβέρνησαν μέχρι τώρα».

Φάση 2η: «Τελικά ας μείνουν και αυτοί που κυβέρνησαν, και πρώτα απ' όλα ο πρωθυπουργός, αρκεί αυτή η κυβέρνηση να πάρει κάποιες δεσμεύσεις».

Ποιες δεσμεύσεις; Τις εξής: Ότι θα εφαρμόσει «εθνικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση, για κοινωνική πολιτική, για παραγωγική ανασυγκρότηση κ.ο.κ.». Δηλαδή, με απλά λόγια, ανέξοδες υποσχέσεις του είδους εκείνων που παρείχαν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος πριν από τις εκλογές του 2012: Δεν θα ξεπουλήσουμε Αγροτική Τράπεζα και δίκτυα, δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα, θα βρούμε τα 11,5 δισ. με ισοδύναμα, δεν θα απολύσουμε δημοσίους υπαλλήλους κ.λπ. Γνωρίζουμε τη συνέχεια…

Το εγχείρημα του «ειδικού σκοπού» είναι τόσο αίολο που κανείς βέβαια δεν το πιστεύει. Τότε, θα ρωτήσετε, γιατί κάποιοι επιμένουν; Η απάντηση είναι απλή: Θόρυβος να γίνεται, να τραβάει την προσοχή μακριά από το πραγματικό διακύβευμα. Το οποίο δεν είναι άλλο από την ανάγκη, μετά το πασιφανές ναυάγιο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο ελληνικός λαός να αποφασίσει, πλέον, ποιος θα τον κυβερνήσει.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]