Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκικος «πύραυλος» έπεσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο!

Θρασύτατος ο βουλευτής Οσμάν Ακίπ Μπακ (του κόμματος του Ερντογάν) ζήτησε μοιρασιά σε Αιγαίο και Κύπρο

Γράφει ο Αλέξανδρος Διαμάντης

Σε μια θρασύτατη πρόκληση, εντός μάλιστα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προχώρησε χθες Τούρκος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος AKP. O Οσμάν Ακίπ Μπακ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που διεξήχθη στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, έκανε αφενός λόγο για τη «βόρεια Κύπρο» και αφετέρου υποστήριξε ότι ο τουρκικός στόλος έχει άδεια για σεισμογραφικές έρευνες στη Μεγαλόνησο! Το εντυπωσιακό είναι μάλιστα ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος (που είχε μιλήσει νωρίτερα) είχε φροντίσει να φύγει από την αίθουσα (γιατί άραγε;) και να μην ακούσει την ομιλία του βουλευτή του κ. Ερντογάν, αφήνοντάς τον μόνο να συνεχίζει την προπαγάνδα.

Ο προκλητικός κ. Μπακ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι το «Μπαρμπαρός» νόμιμα διεξάγει σεισμογραφικές έρευνες, ενώ δεν δίστασε να σηκώσει το γάντι προς τους Κυπρίους, λέγοντας ότι δεν πρέπει να γίνονται μονομερείς ενέργειες από την πλευρά τους. «Ολη η υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη και οι δύο λαοί αποφασίζουν πώς θα χρησιμοποιήσουν τους πόρους» υπογράμμισε.
Μίλησε για μοίρασμα των κοιτασμάτων του φυσικού αερίου, ζητώντας μάλιστα και σχετική συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΗΕ! Προσέθεσε, επίσης, ότι θα πρέπει «να υπάρξει σύγκλιση για την οποία ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις το 2008, αλλά δεν επιτεύχθηκε συμφωνία».

«Θέμα συνόρων»
Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», φράση η οποία ουσιαστικά αποδίδεται στην προσπάθεια προώθησης της πάγιας θέσης της Τουρκίας για κατάργηση της ταξιδιωτικής βίζας για Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα. Λίγο αργότερα, βέβαια, ζήτησε να αρθεί το καθεστώς τουριστικής βίζας για τους Τούρκους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας, υπενθυμίζοντας ότι «οι Ελληνες μπορούν να επισκέπτονται την Τουρκία χωρίς τουριστική βίζα».
Και όλα αυτά την ώρα που το κλίμα δείχνει να οξύνεται στην Κύπρο, με τους Τούρκους να επιμένουν σε ενέργειες που -αν μη τι άλλο- εμπεριέχουν δόλο και... ρίσκο, και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]