Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην γκιλοτίνα η χώρα με νέα… Ίμια

Τι μεθοδεύουν οι θερμοκέφαλοι του Μαξίμου για να σώσουν τις καρέκλες τους

Γράφει ο Νίκος Μανεσιώτης

Νέα Ίμια μεθοδεύουν οι ανεγκέφαλοι θερμοκέφαλοι του Μαξίμου. Ένας ελεγχόμενος ελληνοτουρκικός καβγάς στο Αιγαίο ή ακόμα και στην Κύπρο, διευκολύνει όλα τα κομμάτια του παζλ.

Πρώτα από όλα, την Άγκυρα η οποία επέλεξε όχι τυχαία τώρα την «στρατηγική της έντασης» και τις… κρουαζιέρες στο Αιγαίο.
Στην Αθήνα, τους ερωτευμένους με την καρέκλα της εξουσίας και τους «στρατηγούς» της επιχειρηματικής διαπλοκής τους εξυπηρετεί, διότι του γράφει σενάριο της βάφτισης της καρέκλας τους ως Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ή Ενότητας ή Ειδικού Σκοπού.

Μέχρι εκεί; Ναι, μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει το σύστημα προκειμένου να αποτρέψει την λαϊκή ετυμηγορία για τον Μάρτιο. Προκειμένου να αποενοχοποιήσει την συνδιαλλαγή της μεγάλης κωλοτούμπας διαφόρων κοινοβουλευτικών ανεξάρτητων ή ακόμα και ολόκληρων κομμάτων της Αντιπολίτευσης στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Γιατί γνωρίζει ότι η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο. Διότι γνωρίζει ότι έχει ανοίξει ο δρόμος του Μαξίμου για τον Αλέξη Τσίπρα και αν διαχειριστεί εύστοχα ο ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική περίοδο, ιδιαιτέρως στο μέτωπο των κοινωνικών, πολιτικών καιν εκδοτικών συμμαχιών, τότε στην Ελλάδα θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Αριστεράς. Με ό,τι θα σηματοδοτεί μία τέτοια ανατροπή για ολόκληρη την Ευρώπη.

Γι αυτό ένα επεισόδιο αλά-Ίμια που θα μπλοκάριζε στην Ελλάδα τις εξελίξεις και θα διατηρούσε τη χώρα μας στο ρόλο του μνημονιακού «πειραματόζωου» της ευρωζώνης, διευκολύνει την Μέρκελ και τις Βρυξέλλες.

Όπως μπορεί να εξυπηρετήσει το σχέδιο του αμερικανικού παράγοντα και του συμμάχου του, του Ισραήλ, κόντρα στα ρωσικά συμφέροντα.

Μόνο που, οι ανεγκέφαλοι θερμοκέφαλοι του Μαξίμου μέσα στην απελπισία τους που τους δημιουργεί η αδυναμία εξεύρεσης των Τσιριμώκων για τον μαγικό αριθμό 180 και η βέβαιη εκλογική ήττα τους, δεν αντιλαμβάνονται το εξής απλό: Όταν παίζει κάποιος με τη φωτιά, κινδυνεύει να καεί. Γιατί, όταν επιδιώκει να κάψει ένα δέντρο, συνήθως καίει ολόκληρο το δάσος.

Συνεπώς, αρκεί ένα λάθος, ένα ατύχημα ή ένας ανεξέλεγκτος φανατικός, από τη μία ή την άλλη πλευρά, για να ξεφύγει ο έλεγχος και τα νέα Ίμια να εξελιχθούν σε νέο Κυπριακό.

Και μπορεί τα Ίμια να σταθεροποίησαν το «σύστημα Σημίτη», όμως η εθνική ήττα στην Κύπρο διέλυσε τη Χούντα και έφερε την Μεταπολίτευση…

ΥΓ: Προς δεξιούς και κυρίως αριστερούς… ρομαντικούς της πολιτικής. Την ιστορία της ανθρωπότητας σημάδεψαν πάμπολλες φορές οι συνωμοσίες των διαφόρων Μακιαβέλληδων και των… αψέκαστων μυστικών υπηρεσιών.
Στην Κουμουνδούρου, λοιπόν, όπου κάποιοι προβάρουν κοστούμια, ας «διαβάσουν» καλύτερα τις εξελίξεις. Διότι ο Σαμαράς και η διαπλοκή δεν θα τους παραδώσουν τόσο εύκολα την εξουσία…

Πηγή εφημ. Finance and Markets Voice


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]