Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακόμη 9 τουρκικά πολεμικά πλοία στην Κύπρο!

Με την δικαιολογία της… άσκησης, η Τουρκία κλιμακώνει την πρόκλησή της

Εννέα ακόμη πολεμικά σκάφη της στέλνει στη θαλάσσια περιοχή νοτιο-ανατολικά της Κύπρου η Τουρκία, με αφορμή την διεξαγωγή της αεροναυτικής άσκησης «Γαλάζια Φάλαινα 2014».
Η συγκεκριμένη ΝΑΤΟϊκή άσκηση βρίσκεται ήδη από χθες σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στις 14 του μήνα, με τη συμμετοχή πλοίων της Μεγάλης Βρετανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Πακιστάν.

Έχοντας ως βασικό στόχο να υπενθυμίσει την ύπαρξη, αλλά και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η «Γαλάζια Φάλαινα 2014» διεξάγεται για πρώτη φορά σε κοντινή απόσταση από το κυπριακό κοίτασμα υδρογονανθράκων «Αφροδίτη». Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στην εν λόγω άσκηση, πέραν της Τουρκίας, συμμετέχουν τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Μεγάλη Βρετανία, δύο χώρες δηλαδή που έσπευσαν ευθύς εξαρχής να τηρήσουν πολιτική ίσων αποστάσεων απέναντι στο νόμιμο δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της και των τουρκικών αιτιάσεων περί συνιδιοκτησίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η τουρκική πλευρά, κάνει λόγο για ένα μήνυμα υπενθύμισης της «ύπαρξης της Τουρκίας» στη Νοτιο-Ανατολική Μεσόγειο, δεσμεύοντας γι αυτό το λόγο τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή για την διεξαγωγή της παραπάνω άσκησης.
Να σημειώσουμε ωστόσο πως με αφορμή τη «Γαλάζια Φάλαινα 2014» η Άγκυρα εμφανίζεται να ενισχύει περαιτέρω τις ναυτικές της δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή, όπου ήδη επιχειρούν τρία πολεμικά της πλοία και ένα υποβρύχιο ως συνοδεία στο ερευνητικό σκάφος “Barbaros”.

Πηγή “KontraNews”



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]