Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: 3.000 Ευρωπαίοι στο πλευρό των τζιχαντιστών

Η εφημερίδα της Νέας Υόρκης σημειώνει ότι υπολογίζονται περίπου στους τρεις χιλιάδες οι Ευρωπαίοι πολίτες που αποδέχτηκαν το κάλεσμα των τζιχαντιστών και πήγαν στη Συρία για να ανατρέψουν τον πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σε περίπου τρεις χιλιάδες υπολογίζονται οι Ευρωπαίοι πολίτες που μετέβησαν στη Συρία για να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές, γράφει η εφημερίδα Νew York Times σε ανταπόκρισή της από το Βερολίνο, υπογραμμίζοντας τον προβληματισμό που υπάρχει σε ευρωπαϊκές χώρες και τη «λήψη μέτρων» για όσους επιστρέφουν στην Ευρώπη.

Η εφημερίδα της Νέας Υόρκης σημειώνει συγκεκριμένα ότι υπολογίζονται περίπου στους τρεις χιλιάδες οι Ευρωπαίοι πολίτες που «αποδέχτηκαν το κάλεσμα και πήγαν στη Συρία για να ανατρέψουν τον πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η ανταπόκριση ξεκινά με την περίπτωση ενός 20χρονου, ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή το 2013 μέσω των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, με την «πεποίθηση ότι ήταν καθήκον του να βοηθήσει για ανατροπή του προέδρου της Συρίας», όπως καταγράφεται σε «μακροσκελή εξομολόγησή» του σε δικαστήριο της Φρανκφούρτης, ομολογώντας ότι συνειδητοποίησε πως θα μπορούσε να «επιτύχει απολύτως τίποτα» στη Συρία.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «σε όλη την Ευρώπη οι κυβερνήσεις αναζητούν τρόπους για να αποθαρρύνουν τη μετακίνηση επίδοξων τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα προσπαθούν να διαχειριστούν τους μαχητές που επιστρέφουν από εκεί».

Επίσης, αναφέρεται ότι η «νέα, πολύ πιο σκληρή νομοθεσία σε διάφορες χώρες έχει διευρύνει τις δυνατότητες των Αρχών στην καταδίωξη ύποπτων εξτρεμιστών ή (όπως στη Βρετανία) στην αποτροπή επανεισόδου, για δύο χρόνια, πολιτών που επιστρέφουν στην χώρα τους. Οι αρχές της Βρετανίας, της Γερμανίας και του Βελγίου», υπογραμμίζεται, «μπορούν να συλλαμβάνουν υπόπτους για συμμετοχή σε στρατιωτικές οργανώσεις του εξωτερικού, ενώ η Γαλλία ψήφισε ανάλογο νόμο το Σεπτέμβριο και η Αυστρία απέκτησε τη δυνατότητα να συλλαμβάνει οποιονδήποτε ύποπτο στήριξης του Ισλαμικού Κράτους και άλλων οργανώσεων στη Συρία».

Τέλος, επισημαίνεται ότι «τα νέα μέτρα ελήφθησαν εξαιτίας του φόβου πρόκλησης χτυπημάτων από μαχητές που επιστρέφουν σε χώρες της Ευρώπης, φόβοι που εντείνονται από καθημερινά δημοσιεύματα, από νέες συλλήψεις και από την προπαγάνδα των τζιχαντιστών. Όπως υποστηρίζουν ωστόσο ειδικοί σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και ειδικοί επιστήμονες, η υπερβολική αντιμετώπιση των επιστρεφόντων τζιχαντιστών θα μπορούσε να αυξήσει το κύμα συμπάθειας προς τους ισλαμιστές, προκαλώντας τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούν οι κυβερνήσεις».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Oι Ευρωπαίοι αυτοί πολίτες είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνοι, όπως Πακιστανοί από την Αγγλία και Τούρκοι από την Γερμανία.

    Ας πρόσεχε η Ευρώπη τι φίδια βάζει στον κόρφο της.

    Βεβαίως, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που εντάσσεται στο ΙΚ, είναι απλώς δολοφόνοι, βιαστές και πλιατσικολόγοι, ειδικά κάποιοι ... Βαλκάνιοι, που δεν έχουν κανένα θρησκευτικό πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]