Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Αλβανός πρέσβης έκανε… συστάσεις στα ελληνικά media!

Προκλητικός και είρων εμφανίστηκε ο Αλβανός πρέσβης στην Αθήνα Ντασνόρ Ντερβίσι, σε επιστολή – ανακοίνωση που εξέδωσε χθες με αποδέκτη την ελληνική κοινή γνώμη, στην οποία επιχειρεί να υποβαθμίσει την σημασία των αλβανικών προκλήσεων στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας – Αλβανίας και τις επιδρομές Αλβανών εθνικιστών στο χωριό Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου που ακολούθησαν και για τις οποίες δεν αναφέρει ούτε λέξη!

Ο Αλβανός πρέσβης στην επιστολή εκφράζει την «βαθύτατη λύπη» του ιδίου και της κυβέρνησής του «για την άσχημη τροπή που πήρε ο συγκεκριμένος ποδοσφαιρικός αγώνας» (αορίστως), χωρίς να καταδικάζει ούτε το ίδιο το γεγονός ούτε τους υπαίτιους πρωταγωνιστές της πτήσης του ελικοπτέρου με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας», αλλά επικρίνοντας μόνο τις συνέπειές του.

Έτσι, ο Αλβανός διπλωμάτης αναφέρει ότι το γήπεδο μετατράπηκε «σε πολεμική αρένα με επιθέσεις και προσβολές», οι οποίες «από το πράσινο γρασίδι μεταφέρθηκαν και στα ανώτατα αξιώματα της πολιτικής»!
Χαρακτηρίζει μάλιστα τον «θυμό» των Σέρβων φιλάθλων «αρρωστημένο χουλιγκανισμό».

Στην επιστολή με ύφος εισαγγελέα(!) κατακρίνει τα ελληνικά ΜΜΕ «που έσπευσαν να γεμίσεις σελίδες με τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της περιοχής των Βαλκανίων από τον επικίνδυνο εθνικισμό της Μεγάλης Αλβανίας» (σ.σ. την κατονομάζει και παραθέτει και τον όρο!).
Και δεν σταματά εδώ, αλλά αιτιολογεί τα γεγονότα ως εξής:
«Όλο αυτό, επειδή μία σημαία – χάρτης πέταξε πάνω από το γήπεδο με 50 παρόντες Αλβανούς και τις κραυγές 30.000 Σέρβων οπαδών, οι οποίοι γιουχάισαν τον εθνικό ύμνο της Αλβανίας».

Ο κ. Ντερβίσι παράλληλα εκθειάζει «τις ανώτερες ελληνικές Αρχές» και συγχαίρει την ελληνική πλευρά «για την πολύ προσεκτική τοποθέτηση του υπουργείου Εξωτερικών και του Προέδρου της χώρας», ξεχνώντας όμως ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διάβημα και ότι το αλβανικό ΥΠΕΞ πρόσφατα διαμαρτυρήθηκε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ζητώντας να αφαιρέσει από δελτίο Τύπου της Προεδρίας τον όρο «Βόρειος Ήπειρος».

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]