Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Ελλάδα των σπηλαίων και της διαφθοράς

Tην ώρα που ο Ελληνικός λαός αναζητά τους υπαίτιους της οικονομικής κρίσης την ώρα που αναζητά την απονομή δικαιοσύνης και αυτοί που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα να διωχθούν ποινικά φαινόμενα διαφθοράς επικρατούν ακόμη σε όλη την Ελλάδα.
Το 2004 η Ελλάδα ζούσε τον παροξυσμό των ολυμπιακών αγώνων ολόκληρη η χώρα είχε στραμμένα τα βλέμματα της στις κατασκευές των ολυμπιακών έργων.

Εκείνη την εποχή όμως το αρμόδιο υπουργείο εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης συνέτασσε το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την κοινωνική ένταξη των ευπαθών ομάδων όπως οι Ρομά.
Μέσα στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού αποφασίστηκε από τα αρμόδια υπουργεία η χρηματοδότηση με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου και μέσω της Εθνικής τραπέζης ποσό 60.000 ευρώ ανά δικαιούχο για την αγορά και την κατασκευή κατοικίας οι οποίες θα στέγαζαν οικογένειες Ρομά.
Εκείνη την εποχή όμως εργολάβοι κατασκευών εκμεταλλευόμενοι την παρούσα απόφαση στήσανε ένα μηχανισμό κατασκευής και χρηματοδότησης εμπλέκοντας ακόμη και τους υποψηφίους δικαιούχους.

Μια εκ των περιπτώσεων αυτών είναι και ο καταυλισμός οικίσκων ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή του Διδυμότειχου. Εργολάβος εκ Λαρίσης ορμώμενος ήρθε στην περιοχή με μέλη της κοινότητας των Ρομά από την χαλάστρα Χαλκιδικής και την περιοχή του βόλου σε συνεργασία με τοπικούς άρχοντες και δημοσίους λειτουργούς και με πρόσχημα την κατοίκηση αυτών κατασκεύασε περί των 40 κατοικιών με χρηματοδότηση και εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου.

Το συγκεκριμένο έργο είχε ως σκοπό την στέγαση των εν λόγω οικογενειών οι οποίες δεν προέρχονταν καν από την περιοχή μας. Με πληρεξούσια που είχαν συντάξει και με υπογράφοντες τους δικαιούχους ο εργολάβος ξεκίνησε την αγορά της περιοχής την κατασκευή των οικίσκων και την εκταμίευση του ποσού μέσω της Εθνικής τράπεζας.
Τα εν λόγω κτήρια δεν κατοικήθηκαν ποτέ μια και δεν ολοκληρώθηκαν παρά οι δικαιούχοι λάβανε ένα συμβολικό ποσό για την υπογραφή της παράδοσης.
Στις εν λόγω κατασκευές υπήρξαν αυθαιρεσίες στην δόμηση καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων δομήσεις ακόμη και μέσα σε ρέματα με μεταφορές ακόμη και συντελεστών δόμησης με την ανοχή και συνενοχή των δημοσίων λειτουργών.

Η εθνική τράπεζα απαιτεί από το Ελληνικό δημόσιο την κατάπτωση των εγγυήσεων μια και δεν έχει πληρωθεί κανένα δάνειο από τους δικαιούχους για προφανείς λόγου αλλά η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου οικονομικών το αρνείται μια και υπήρξε πλημμελείς έλεγχος κατά την κατασκευή και παράδοση του έργου.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από καταγγελία ενός απλού πολίτη προς τον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης και μετά από ελέγχους οι οποίοι κράτησαν περί της διετίας ο φάκελος της υποθέσεως μεταβιβάστηκε προς τον αρμόδιο εισαγγελέα Κομοτηνής ο οποίος σε συνεργασία με τον ανακριτή Ορεστιάδας θα καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους της υποθέσεως.

Αναρωτιέται ο κάθε νοήμων πολίτης αυτής της χώρας την ώρα που άνθρωποι οι οποίοι ζουν σε σπηλιές και στο όνομα αυτών κατασπαταλήθηκαν τρία εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του εν λόγω οικισμού και την στέγαση τους εδώ και μια δεκαετία δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση ούτε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης βουλευτών και αρμοδίων οργάνων αυτού του κράτους και έπρεπε ένας πολίτης να κινήσει αυτή την διαδικασία;
Ως πότε αυτός ο Λαός και αυτός ο νομός που καθημερινώς βάλλεται απαξιώνεται και καταστρέφεται παρακολουθεί ως θεατής κάποιους να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα.
Τα ξυπόλητα παιδιά στις γειτονιές του Έβρου αναζητούν δικαιοσύνη.
Ο ανένδοτος αγώνας κατά της διαφθοράς και την διασπάθισης δημοσίου χρήματος συνεχίζεται.


Λελιάτσος Παναγιώτης
Αναπληρωτής Τομεάρχης
Ενέργειας και Ανάπτυξης
Ανεξάρτητοι Έλληνες


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]