Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την Οθωμανική αναβίωση αναζητεί ο Ερντογάν

Η Άγκυρα τραβάει πολύ το σκοινί, εξωτερικεύοντας την πρόθεσή της να εγκαταστήσει πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου, μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Είναι πλέον σαφές τοις πάσι ότι ο τούρκος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός του, δεν δίνουν δεκάρα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ και είναι απόλυτα έτοιμοι να την τινάξουν στον αέρα, όπως και τις σχέσεις τους με όλες τις χώρες που έχουν την ατυχία να συνορεύουν με την Τουρκία.
Η ιδέα της αναβίωσης του οθωμανισμού, έχει «πειράξει», είναι η αλήθεια, τα μυαλά των ιθυνόντων στην τουρκική πρωτεύουσα…

Το παλάτι ήταν προτεραιότητα…
Up to 46% OFF + Free Shipping for the Android 4.4 4G Smartphone at Everbuying! (Ends: Nov.20,2014)Το νέο παλάτι στην Άγκυρα, τραβάει την προσοχή. Φαίνεται όπως ο Ταγίπ Ερντογάν, ο άνθρωπος με το πολύ φουσκωμένο «εγώ», ο άνθρωπος που έχει αποφασίσει, μαζί με τον πρωθυπουργό του Αχμέτ Νταβούτογλου, να τραβήξει το σκοινί στο Κυπριακό, την έχει δει Σουλτάνος.

Δεν εξηγείται αλλιώς η κατασκευή του γιγαντιαίου μεγάρου των 300.000 τετραγωνικών μέτρων με τα τρία συγκροτήματα και τα… χίλια(!) δωμάτια, που κατασκευάστηκε στην τουρκική πρωτεύουσα.
Το κτίριο, το οποίο υπερβαίνει σε μέγεθος τις επίσημες κατοικίες του Γάλλου και του Ρώσου Προέδρου, αλλά και το παλάτι του Μπάκιγχαμ, αναμένεται να μπει στο βιβλίο Γκίνες.,. Και αυτό γιατί ξεπερνά σε μέγεθος και το παλάτι Ιστάνα Νουρούλ Ιμάν του Σουλτάνου του Μπρουνέι, το οποίο με 200.000 τετραγωνικά μέτρα, ήταν μέχρι πρότινος το μεγαλύτερο κατοικημένο παλάτι στον κόσμο (η κατασκευή του είχε κοστίσει το 1984, 1 δις.δολάρια).

Σουλτάνος την είδε ο Ερντογάν
Ονομάστηκε «Ακ Σαράι» (Λευκό Παλάτι), κάτι που υποδηλώνει αναφορά στο κυβερνών κόμμα (ΑΚ Parti – κυβερνά ανελλιπώς από το 2002), αλλά και στον… Λευκό Οίκο!
Αρχικά σχεδιάστηκε για να στεγάσει το γραφείο του πρωθυπουργού. Μετά όμως από τη νίκη του στις εκλογές του Αυγούστου, που τον ανέδειξαν στον 12ο Πρόεδρο της Τουρκίας, ο Ερντογάν αποφάσισε να το μετατρέψει σε κατοικία του.

Τα εγκαίνια του παλατιού, που θα αντικαταστήσει το Προεδρικό της Κανκάγια (το οποίο επιλέχθηκε από τον σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ και φιλοξένησε τους Προέδρους της χώρας από το 1923 ως σήμερα και όπως όλα δείχνουν, θα μετατραπεί σε μουσείο), θα γίνουν την Τετάρτη, που είναι και η ημέρα της Δημοκρατίας στην γείτονα.

Το μέγαρο κτίστηκε στο δασικό πάρκο Ατατούρκ (AOC) και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η κατασκευή του κόστισε 1 τρις λίρες Τουρκίας, ήτοι 444 εκατομμύρια δολάρια.
Πολύ χαρακτηριστικό των προθέσεων του Ταγίπ Ερντογάν αλλά και της «ποιότητας» της τουρκικής δημοκρατίας, είναι το ότι ο νυν πρόεδρος αγνόησε αποφάσεις τουρκικών δικαστηρίων που διέτασσαν την άμεση παύση των εργασιών οικοδόμησης (η τελευταία εκδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο).

Η απάντηση - δήλωση του «σουλτάνου» γι αυτό το θέμα ήταν:
«Αφήστε τους να το κατεδαφίσουν αν έχουν αρκετή ισχύ γι αυτό. Διέταξαν παύση των εργασιών αλλά δεν θα είναι ικανοί να το σταματήσουν. Θα το ανοίξω και θα κάτσω μέσα».


Πηγή εφημ. "Ελεύθερη Ώρα"


everbuying gadgets

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]