Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν αντάλλαξε τους Τούρκους ομήρους με ευρωπαίους τζιχαντιστές

Τζιχαντιστές από τη Βρετανία, τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται κατά πληροφορίες των Times του Λονδίνου ανάμεσα στα 180 μέλη του Ισλαμικού Κράτους (IS) που πιστεύεται ότι αντάλλαξε η Άγκυρα με τους 46 Τούρκους ομήρους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι τον Σεπτέμβριο έπειτα πολύμηνη ομηρεία στα χέρια των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Η Αντιτρομοκρατική στη Βρετανία αναζητά τα ίχνη του 18χρονου Σαμπάζ Σουλεμάν και του 26χρονου Χισάμ Φόκαρντ, γράφουν οι Times.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα ονόματα των δύο Βρετανών περιλαμβάνονται σε λίστα με τους τζιχαντιστές που άφησε ελεύθερους η Άγκυρα, η οποία διέρρευσε και περιήλθε στην κατοχή της.

Η ίδια λίστα φέρεται να περιλαμβάνει επίσης δύο Γάλλους υπηκόους, δύο Σουηδούς, έναν Ελβετό, έναν Βέλγο και δύο τζιχαντιστές από την ΠΓΔΜ.

Αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσαν επίσης στο BBC πως είναι «αξιόπιστες» οι πληροφορίες ότι Βρετανοί τζιχαντιστές αντηλλάγησαν με τους 46 Τούρκους διπλωμάτες που απήχθησαν στο προξενείο της χώρας στη Μοσούλη τον Ιούνιο.

Βρετανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι Σαμπάζ Σουλεμάν εξαφανίστηκε στην Τουρκία. Το Φόρεϊν Όφις παρέχει προξενική συνδρομή στην οικογένειά του, αλλά δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση ότι ήταν ένας εκ των κρατουμένων της τουρκικής κυβέρνησης.

«Είμαστε ενήμεροι ότι αναφέρθηκε η εξαφάνιση ενός Βρετανού υπηκόου στην Τουρκία το 2014» αρκέστηκε να δηλώσει εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι Times αναφέρουν ότι η συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων Τουρκίας-Ισλαμικού Κράτους περιλάμβανε την αποφυλάκιση τζιχαντιστών που κρατούνταν σε τουρκικά νοσοκομεία και φυλακές, καθώς και τζιχαντιστών στα χέρια μετριοπαθών αντικαθεστωτικών.

Ελάχιστες εξηγήσεις έχουν δοθεί εκ μέρους της Τουρκίας σχετικά με την απελευθέρωση των 46 ομήρων. Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν διέψευσε τις πληροφορίες που είχαν ήδη ανακύψει σχετικά με την ανταλλαγή ομήρων το Σεπτέμβριο και υπογράμμισε ότι δεν καταβλήθηκαν λύτρα.

Από πλευράς του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι ΜΙΤ ηγήθηκε της επιχείρησης για την απελευθέρωση των ομήρων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]