Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο τζιχάντ, η Τουρκία και η Δύση

Γράφει ο Γιάννης Μαρίνος

Όσο αρνούμαστε να συνειδητοποιήσουμε τη θρησκευτική διάσταση των σφαγών που διαπράττουν η Αλ Κάιντα, η Αλ Νούσρα και το πιο συγκροτημένο και αποτελεσματικό «Ισλαμικό Κράτος» (ISIS) τόσο θα επιτείνεται η σύγχυση και θα ενθαρρύνονται οι αποκεφαλισμοί και η απειλή επέκτασής τους και μέσα στην Ευρώπη, η οποία αθέλητα τους υπέθαλψε και συνεχίζει να του τροφοδοτεί με την άγνοιά της.

Ας επικεντρώσουμε την προσοχή μας στον ακατανόητο για την αθεϊστική εθελοτύφλωση της Δύσης ρόλο της Τουρκίας.
Ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας, Κεμάλ, γνωρίζοντας τις βλαβερές συνέπειες του ισλαμικού φανατισμού τον περιόρισε στο περιθώριο του κοσμικού κράτους που επέβαλε με δικτατορική αποφασιστικότητα.
Ο διάδοχος του Κεμάλ, Ερντογάν, φανατικός σουνίτης μουσουλμάνος, με κεμαλική αποφασιστικότητα αλλά με λιγότερο αυταρχικές μεθόδους, αποδυνάμωσε τον κεμαλισμό και την κοσμική δημοκρατία του και ανέδειξε βαθμιαία την Τουρκία σε θρησκευτικό και πάλι κράτος, με τη φιλοδοξία του να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και να αναδείξει την αναγκαιότητα του Χαλιφάτου, έστω και με τις πιο αποκρουστικές πρακτικές που καθημερινά βλέπουμε στις τηλεοράσεις από το «Ισλαμικό Κράτος».
Το τελευταίο προέκυψε από σειρά γκάφες και λάθη των ΗΠΑ και των πρόθυμων συμμάχων τους. Η αναιτιολόγητη εισβολή στο Ιράκ, η κατάλυση του μετριοπαθούς με μεσανατολικά μέτρα Σαντάμ Χουσεΐν και οι διώξεις των σουνιτών που ακολούθησαν, από τον σιίτη πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι και την εκδικητική παρέα του, υποδαύλισαν τον υπνώττοντα φανατισμό και τις μνημειώδεις πρακτικές σφαγών του σουνιτικού δόγματος, που εκτρέφεται στη Σαουδική Αραβία και στα Εμιράτα του Κόλπου και συνέβαλε στη δημιουργία της Αλ Κάιντα και των συναφών οργανώσεων ανά τον πλανήτη.
Αυτές έκτοτε σφάζουν χριστιανούς, εβραίους και κυρίως τους δογματικά αντιπάλους τους σιίτες και Αλεβίτες. Με πρόσχημα τον εκδημοκρατισμό της Συρίας, προκάλεσαν εμφύλιο στη χώρα αυτή και εξέθρεψαν και εκεί τις ορδές των σαλαφιστών σουνιτών, που μισούν τους Αλεβίτες περισσότερο και από τους σιίτες.
Οι Αλεβίτες είναι οι πιο μετριοπαθείς και ειρηνόφιλοι μουσουλμάνοι και θύματα φοβερών διωγμών στην Τουρκία, με αποκορύφωμα την ομαδική σφαγή τους από τον σουλτάνο Γιαβούζ Σελίμ το 1514.
Προσέξτε: Ο Ερντογάν είναι φανατικός σουνίτης και ο Άσαντ Αλεβίτης. Η εξόντωση του δεύτερου υπαγορεύεται από το σουνιτικό μίσος κατά των Αλεβιτών.
Έτσι ο Ερντογάν τροφοδοτεί με κάθε τρόπο το σουνιτικό «Ισλαμικό Κράτος», το οποίο κόβει κεφάλια, κάτι που αρνούνται να καταλάβουν οι αμερικανοί και το ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα επωφελείται της ευκαιρίας να εξοντώσει και τους Κούρδους της Συρίας, αποτρέποντας τη δημιουργία Κουρδικού κράτους.
Έτσι γίνεται ευκολότερα κατανοητό γιατί ο Ερντογάν αδρανεί. Επειδή βοηθώντας αφανώς τους τζιχαντιστές σουνίτες σκοτώνει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: τους δύο μόνιμους εχθρούς της Σουνιτικής Τουρκίας, Κούρδους και Αλεβίτες.
Δεν παριστάνουν και πάλι τον επιτήδειο ουδέτερο, όπως ελέχθη. Ιερό πόλεμο (τζιχάντ) διεξάγουν σε συμμαχία με το ISIS.

Αυτή είναι η αλήθεια. Όσο αγνοείται, διευκολύνει τη διείσδυση και τη δράση του «Ισλαμικού Κράτους» όχι μόνο πια στην κοιμώμενη Ευρώπη και στις ΗΠΑ, αλλά ακόμη και στον ειρηνικό Καναδά…

Πηγή «Το Βήμα της Κυριακής»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]