Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε ελληνικό ψαράδικο!

Η Τουρκία έχει διάθεση κατακόρυφης και επικίνδυνης κλιμάκωσης και όξυνσης απέναντι στην Ελλάδα. Αυτό, γίνεται ολοένα και περισσότερο έντονο τις τελευταίες ημέρες, μετά την ανακοίνωση του ενιαίου μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου θαλάσσιου χώρου έρευνας και διάσωσης.
Από εκείνη την ημέρα το "Barbaros" παραβίασε την Κυπριακή ΑΟΖ (πρόκειται ουσιαστικά για καθαρά επιθετική ενέργεια αρπαγής εθνικού χώρου της Κύπρου), υλοποίησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης νότια του Καστελλόριζου (εντός του ενιαίου θαλάσσιου χώρου που είχε προ ημερών ανακοινωθεί από Αθήνα και Λευκωσία), ενώ οι παραβιάσεις των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών δεν σταμάτησαν σχεδόν καθόλου.

Μέσα σε αυτό το τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο χωρών (με υπαιτιότητα αποκλειστικά της Τουρκίας), εμφανίστηκε και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ που πρότεινε "αυτοσυγκράτηση", αλλά η Τουρκία επιμένοντας στην κλιμάκωση των προκλήσεών της, δύο ημέρες μετά την "σύσταση" του γ.γ. του ΝΑΤΟ, προχώρησε σε εμβολισμό ελληνικού ψαράδικου στο Δέλτα του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 11.45 το πρωί της Παρασκευής 31/10/2014, ο κυβερνήτης τουρκικής ακταιωρού ζήτησε από τον καπετάνιο ελληνικής μηχανότρατας που βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων να σταματήσει για έλεγχο.
Ο καπετάνιος απάντησε πως δεν έχει περάσει την οριογραμμή και έχει ενημερώσει ήδη το Λιμενικό. Παράλληλα ανέφερε πως δεν πρόκειται να σταματήσει και θα κατευθυνθεί προς Αλεξανδρούπολη.
Η τουρκική ακταιωρός, κατά τα λεγόμενα του καπετάνιου, μπήκε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και επιχείρησε με διάφορους ελιγμούς να παρεμποδίσει το ελληνικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δυο Έλληνες και τέσσερις Αιγύπτιοι. Κατά τους ελιγμούς η ακταιωρός κτύπησε τη μηχανότρατα στην αριστερή πλευρά της πλώρης με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές.




Στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ωστόσο όταν έφτασε διαπιστώθηκε πως η τουρκική ακταιωρός είχε εξαφανιστεί.
Στελέχη του Λιμενικού σημείωναν πως είναι συχνό φαινόμενο στη συγκεκριμένη περιοχή τουρκικές ακταιωροί να παρενοχλούν ελληνικά σκάφη αν και βρίσκονται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
 
Μετά από το περιστατικό οι αλιείς του Έβρου, διαμαρτυρήθηκαν στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με μαύρες σημαίες.

Το θέμα δεν αποκλείεται να συζητηθεί κατά τη συνάντηση που θα έχουν ο έλληνας αρχηγός του Λιμενικού με τον τούρκο ομόλογο του κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα από τις 5 ως τις 8 Νοεμβρίου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως ανακοίνωση από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία φαίνεται πως έχει επιλέξει την επικίνδυνη (για τη χώρα) οδό της σιωπής απέναντι στην τουρκική θρασύτατη αυτή ενέργεια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]