Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στέρησαν την ΕΥΠ από σύστημα ελέγχου των συνόρων!

Εισαγωγικό σχόλιο ιστολογίου: Σας παραθέτουμε ολόκληρο το άρθρο της καλής εφημερίδας αν κι εμείς πιστεύουμε ότι δεν μπορεί ένας απλός υπάλληλος και συνδικαλιστής να είναι ο υπεύθυνος για την τεράστια αυτή ζημία (όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο)... Το θεωρούμε τόσο υπερβολικό όσο και άτοπο... Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε, όμως, ότι το τότε καθεστώς Γεωργίου Παπανδρέου χρησιμοποίησε διάφορους ανευθυνο-υπεύθυνους για να κάνει τις "βρωμοδουλειές" του… Άλλωστε εμείς, από αυτό εδώ το βήμα, πολλάκις έχουμε αναφέρει ποιός ή ποιοί ευθύνονται και γιατί για την συγκεκριμένη υπόθεση...

Γι αυτό γίναμε ξέφραγο αμπέλι για τους λαθρομετανάστες…
Το ερώτημα τώρα είναι ποιος θα πληρώσει τη ζημία του Δημοσίου, ποιος θα αποζημιώσει την ανάδοχο εταιρεία και αν θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών…

Η ΕΥΠ στερήθηκε αξιόπιστο δορυφορικό σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης των χερσαίων συνόρων εξαιτίας ενεργειών της τότε Διοίκησης Μπίκα και του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τους οποίους είχε παρασύρει με παραπλανητικές πληροφορίες ο άλλοτε αρχισυνδικαλιστής και αποτυχών στις τελευταίες συνδικαλιστικές εκλογές της Υπηρεσίας, Θ.Σ.

Πρώην στελέχη της ΕΥΠ ανέφεραν στην «Κυριακάτικη KontraNews» ότι «μέσα από ανεξήγητες κωλυσιεργίες και απίθανους ισχυρισμούς το καθ’ όλα ετοιμοπαράδοτο και χρήσιμο έργο (ρωσικής προέλευσης) δεν παραλήφθηκε τότε από την Υπηρεσία, παρά τον εκφρασθέντα αρχικό ενθουσιασμό της Διοίκησης Μπίκα για τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητά του».

Έτσι, με διάφορες διαδικασίες που είχαν ακολουθηθεί εκείνη την περίοδο, το έργο απεντάχθηκε το 2011, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου –προς την οποία παρείχε υπηρεσίες ο εν λόγω συνδικαλιστής – πρόεδρος- από τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το αιτιολογικό ότι «δεν συνάδει με την αποστολή και τις αρμοδιότητες της ΕΥΠ».
Σημειώνεται ότι η σχετική προμήθεια γινόταν μέσα από το Πρόγραμμα Κοινωνίας της Πληροφορικής και με χρηματοδότηση κατά 75% από την ΕΕ, συνολικού προϋπολογισμού 1.583.000 ευρώ.

Η υπόθεση αυτή είχε και συνέχεια καθώς είχε παραπεμφθεί από την τότε διοίκηση της ΕΥΠ και προτροπή του συγκεκριμένου αρχισυνδικαλιστή στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος είχε εντοπίσει «διοικητική αταξία» στην ΕΥΠ καταλογίζοντας τότε ευθύνες σε στελέχη της Κοινωνίας της Πληροφορικής(!) για πλημμελή άσκηση καθηκόντων, παραπέμποντας την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η υπόθεση κατέληξε στον Ανακριτή για να περατωθεί τον Ιούλιο του 2013 με απαλλακτική για όλους τους «κατηγορούμενους» πρόταση του αρμόδιου Εισαγγελέα και τελική διαβίβαση της υπόθεσης στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο διέταξε τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης.
Η πραγματογνωμοσύνη ήταν αποκαλυπτική της όλης κατάστασης: Το έργο είχε παραδοθεί κατά 98% και η ποιότητά του ήταν τέτοια που ακόμη και σήμερα θα μπορούσε να τεθεί σε απόλυτη και λίαν αποδοτική λειτουργία. Το Δικαστικό Συμβούλιο, μετά την πραγματογνωμοσύνη, απήλλαξε από όλες τις κατηγορίες τις οποίες είχε εξυφάνει ο συνδικαλιστής – πρόεδρος την εποχή εκείνη, 14 πρώην και νυν στελέχη της ΕΥΠ, καθώς και 6 στελέχη της Κοινωνίας της Πληροφορικής.

Το ερώτημα τώρα είναι ποιος θα καλύψει τη ζημία του Δημοσίου.
Ποιος θα αποζημιώσει την ανάδοχο εταιρεία.
Αν θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών…
Και ποιος θα αποζημιώσει ηθικά και υλικά τους υπαλλήλους που είδαν την υπηρεσιακή τους σταδιοδρομία να καταστρέφεται.
Και τέλος, τι θα γίνει με τον υπόδικο και για βαρύτερο αδίκημα συνδικαλιστή, που αποδοκιμάστηκε στις τελευταίες συνδικαλιστικές εκλογές αλλά ήταν αυτός που προκάλεσε, ουσιαστικώς την υπόθεση.

Την πρώτη τιμωρία του την επεφύλαξαν οι συνάδελφοί του, «μαυρίζοντάς» τον, καθώς δεν του συγχώρησαν την αλλοπρόσαλλη πολιτική που ασκούσε στην νευραλγική αυτή Υπηρεσία, αλλάζοντας συνεχώς πολιτικά στρατόπεδα, αναλόγως του τι τον συνέφερε.
Δεν του συγχώρεσαν, επίσης, την πιθανή ανάμειξή του σε διαρροές απορρήτων εγγράφων από την Υπηρεσία προς ξένα κέντρα, αλλά και την αντισυναδελφική του συμπεριφορά.

Συνολικώς, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που πρόσκεινται στον κυβερνητικό συνασπισμό εξέλεξαν 40 αντιπροσώπους, ενώ αυτές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ 24. Έτσι, στο νέο ΔΣ που θα προέλθει από το προσεχές συνέδριο, η παράταξη των νικητών θα καταλάβει και τις 11 θέσεις.
Σημειώνεται, τέλος, ότι ο αποδοκιμασθείς συνδικαλιστής Θ.Σ. είχε καταγγείλει ψευδώς στην ΑΔΕΔΥ και στα κόμματα ότι στις συνδικαλιστικές εκλογές είχε αναμιχθεί η σημερινή Διοίκηση της ΕΥΠ. Μάλλον ήλθε η ώρα να απαλλαγεί η Υπηρεσία από τον εν λόγω υπάλληλό της, ο οποίος κατηγορείται και για ψευδορκία, δίχασε την ΕΥΠ, ενώ συνεχίζει να την ζημιώνει με διαρροή στα ΜΜΕ ειδικού χειρισμού θεμάτων.

Πηγή εφημ. «Κυριακάτικη Kontranews»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ ΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατι που αδειασανε ολα τα στρατοπεδα απο την μεθοριο πως λεγεται. αρχιζει απο προ και τελειωνει σε δοσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΠ-ΕΥΠ, υπουργεία Συγκοινωνιών-Επικοινωνιών, Παιδείας κ Θρησκευμάτων, Οικονομικών είναι SUPER ΕΒΡΑΙΟ-ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ. ' Εχει κανείς αμφιβολία ; όχι λέω...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]